Proverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testaProverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testaSvako može uraditi test kako bi proverio kvalitet pravog meda uz pomoć joda ili sirćeta....
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sirSpecijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred svih imitacija, koje se mogu naći u prodavnicama....
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?
22. avgust
Jelena Andonov
Pogodna je kako za kuvanje, tako i za konzerviranje....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoZa razliku od drugog voća i povrća, avokado mora da ima neugledniji i ustajao izgled, kako bismo znali da je dobar. Lepi, zategnuti, tvrdi i zeleni nisu zreli i nema smisla da ih kupujete....
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoNedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoPrema nekima, proteini su mnogo težak sastojak i baš zbog toga je važno da se ograniči njegov unos. Ali, da li je to tako i koja je istina o proteinima? I tako, oni su nezamenljiva komponenta i osnovni su gradivni materijal...
MedMedNajlakši savet specijalista je da konzumiramo 1-2 kašike kristalizovanog meda oko 30-60 minuta pre spavanja, što garantuje veću seksualnu moć i kvalitet ljubavi....
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeKako da prepoznate lažno alkoholno pićeKako biste ustanoili da li je votka kvalitetna, okrenite flašu, tako da dno flaše bude okrenuto nagore, pa pogledajte da li piće ima neke neobične čestice. Votka ne bi trebalo da ima talog u flaši....
Med i luk - kako da se lečimo čudotvornom smesomMed i luk - kako da se lečimo čudotvornom smesomKoji god priručnik alternativne medicine ili drugu literaturu za alternativno lečenje da otvorite, sigurno će postojati recept sa medom. Ovo nije iznenađujuće - proizvod ne samo da je koristan samo po sebi, već i poboljšava...
Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Jaje od zdrave kokoške - evo kako da ga prepoznate!Pokazalo se da je najlakše ustanoviti kvalitet jajeta prema njegovom žumancetu. I sami vidite veliku razliku među ovim žumancima - posebno kada je njihova boja u pitanju....
Borov med (Med od borovih iglica)Borov med (Med od borovih iglica)Tečnost polako isparava, ne vri, da bismo sačuvali njene kvalitetne sastojke. Gustinu sirupa proveravamo na tacni, izvađenoj iz frižidera. Čim se kapljica ne razliva ili se kašikom stvori put, borov med je gotov....
Med od žalfijeMed od žalfijeUberite dobro rascvetale cvetove. Stavite ih u šerpu i prelijte s 2 litre hladne vode. Dodajte jedan limun isečen na krupne komade. Posudu stavite na ringlu i kada provri, kuvajte cvetove još 10 min. Sklinite sa vatre...
Domaći borov medDomaći borov medVrhovi bora se beru mladi (čim počnu da rastu i ima više smole po njima). Stavite vodu da provri i stavite vrhove bora da vru oko 15 minuta. Sklonite posudu sa ringle i ostavite ih da se natope oko 20 minuta. Procedite...