Kako da prepoznamo jestivi kesten?Kako da prepoznamo jestivi kesten?
20. sep.
Toni Aleksov
prepoznati jestiv kesten prema njegovom omotaču, ako ga još ima. Omotač je pun bodlji, a te bodlje su veoma oštre. Toksični, nejestivi kesten, koga još nazivamo i konjski kesten, ima omotač koji je mnogo glatkiji i sa...
Kako da prepoznamo GMO voće?Kako da prepoznamo GMO voće?
05. feb.
Toni Aleksov
promenjenog sastava, a to može uticati na naše zdravlje. Ima nekoliko razloga zbog kojih se pravi genetska modifikacija voća. Obično se ovo radi, kako bi se povećala proizvodnja a time i profit, kako bi se povećala...
Kako prepoznati pravi sir?Kako prepoznati pravi sir?Pravi sir se priprema od svežeg mleka, ali još uvek ima mnogo proizvođača, koji proizvode sir od mleka u prahu, palminog ulja, čak i od telećih škembića. Upravo tako - od telećih škembića, tačnije od enzima...
Kako prepoznati pokvareno jaje?Kako prepoznati pokvareno jaje?Pokvarena jaja su izuzetno opasna po zdravlje, zbog toga je veoma važno da se ne upotrebljavaju i čak ni pri najmanjoj sumnji da nešto nije u redu, treba ih baciti. Kako da prepoznamo da li je jaje pokvareno...
Kako da istopimo ušećereni med?Kako da istopimo ušećereni med?
25. dec.
Toni Aleksov
učećeri pravi prirodni med u koji nije dodata glukoza ili drugi poboljšivači ukusa. Uprkos tome što je kristalizacija meda prirodan i normalan proces, ljudi više vole kada je med u tečnom obliku, kako bi ga jeli lakše i...
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sirNa našem tržištu je sir bezbedan za konzumaciju. Postoje problemi koji se dovode u vezu sa njegovim kvalitetom, ali se radi na njegovom poboljšanju. Specijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir...
Kako da prepoznamo pokvareno svinjsko meso?Kako da prepoznamo pokvareno svinjsko meso?
24. dec.
Toni Aleksov
Meso spada u najviše upotrebljavane namirnice i kako bi mogli da uživamo u njegovom ukusu i korisnim sastojcima, ono treba da bude sveže i čuvano na odgovarajući način. Kako da prepoznamo da li je svinjsko meso...
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?
22. avgust
Jelena Andonov
tokom godine - od maja do oktobra. Jestiva pečurka sa odličnim istančanim ukusom. Pogodna je kako za kuvanje, tako i za konzerviranje....
Proverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testaProverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testaSamo jednim jednostavnim testom kod kuće možete utvrditi da li jedete pravi i kvalitetan med. Test može svako od nas uraditi, jer za njega je potrebno da imate samo parče papira. Kako biste proverili kvalitet meda...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo, magnezijuma, folne kiseline, proteina, vitamina B6, K i E. Preporučena količina je ne više od pola avokada na dan. Za razliku od drugog voća i povrća, avokado mora da ima neugledniji i ustajao izgled, kako bismo znali...
Kako da prepoznamo da li je sveže mleko pokvareno?Kako da prepoznamo da li je sveže mleko pokvareno?Ako prilikom kuvanja sveže mleko počne da se grudva i da odvaja surutku - to je siguran znak da se pokvarilo. Skuvano sveže mleko se prepoznaje na isti način - po netipičnom mirisu i čudnoj strukturi....
Kako da prepoznamo da li je ananas zreo?Kako da prepoznamo da li je ananas zreo?, koja nas muče tokom jeseni i zime. Ananas sadrži i bromelin, enzim koji stimuliše varenje belančevina u hrani. Egzotično voće, koje je u bližoj prošlosti bilo nepoznato, danas se može naći na svim pijacama, Kako...