Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Musaka u šerpi bez prelivaMusaka u šerpi bez preliva
02. sep.
Stavljamo mast u šerpu i ostavljamo da se rastopi, za to vreme pripremite sastojke. Oljuštite i sitno iseckajte luk. Šargarepu oljuštite i isecite na kockice. Paprike očistite, operite i isecite na kockice....
Musaka bez prelivaMusaka bez preliva
17. januar
Krompir operite i nesecite na kockice, a to isto uradite i sa ostalim povrćem. Luk propržite, nakon toga dodajte mleveno meso i ostalo povrće. Kada se sve prodinsta, prebacite smesu u pleh, dodajte začine, rasporedite...
Preliv za musaku i jagnjeću sarmicuPreliv za musaku i jagnjeću sarmicu
15. jun
Prelivamo toplu musaku, izvadimo pleh iz rerne. Pečemo na jakoj vatri dok preliv ne porumeni....
Preliv za musaku sa prezlamaPreliv za musaku sa prezlama
20. feb.
Za to vreme umutite dva jaja i zatim ih dodajte u mleko. Stavite i prezle. Sve dobro promešajte i prelijte preko musake, koja je skoro gotova. Pecite musaku još 10-15 minuta....
Ukusna musaka bez prelivaUkusna musaka bez preliva
23. dec.
Sipamo jednu i po šolju vode i kuvamo musaku dok ne bude gotova. Ako je neophodno dolivamo vodu tokom kuvanja....
Ekonomična musaka bez prelivaEkonomična musaka bez preliva
23. nov.
1
Oljuštimo krompir, operemo i sitno isečemo, šargarepu takođe sitno. Stavljamo u pleh, rasporedimo po svim ivicama. Isečemo glavicu luka i propžimo u tiganju, nakon toga u njega dodajemo melveno meso, izmrvimo na sitne...
Musaka od pečuraka bez prelivaMusaka od pečuraka bez preliva
23. jun
Pečurke očistite i isecite, ne sitno. Krompir oljuštite i isecite na kockcie. Šargarepu icedite na četvrtine. Luk i paprike isecite sitno. Pirinač operite. U namazan pleh sipajte povrće i pirinač. Dodajte masline. Paradajz...
Musaka od pasulja bez prelivaMusaka od pasulja bez preliva
27. jun
Solimo i prelivamo uljem u kome smo dinstali luk. Zapečemo dok ne bude gotovo u zagrejanoj rerni. Serviramo posuto biberom i sokom od limuna....
Musaka bez preliva sa rendanim krompiromMusaka bez preliva sa rendanim krompirom
12. maj
Ako imamo želju, možemo napraviti preliv....
Preliv za musakuPreliv za musaku
30. maj
Dobijenom zaprškom prelijte musaku i pecite dok se ne stegne i ne dobije lepu preplanulost....
Kako napraviti vazdušasti i gust preliv za musaku?Kako napraviti vazdušasti i gust preliv za musaku?
10. okt.
Takođe je važno znati kada treba preliti musaku. Kada se krompir ispeče (ako pravite musaku u rerni) ili kada je kuvana (ako pravite kuvanu musaku), stavlja se preliv....
Bešamel sos za musakuBešamel sos za musaku
22. sep.
Prelijte musaku bešamel sosom i stavite da se zapeče....
Vazdušasti preliv za musakuVazdušasti preliv za musaku
01. dec.
Ovaj preliv je zaista jedinstven i stoji preko musake (kako i treba da bude) u debljini od oko 2 cm, naravno zavisi i od posude u kojoj će se peći. Probajte i uvek ćete praviti musaku tako....
Vrste krompira za prženjeVrste krompira za prženje
14. mart
Ova vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti. Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
Musaka u đuvečariMusaka u đuvečari
17. mart
Za to vreme napravite preliv. U velikoj posudi s malo ulja zapržite brašno. Postepeno dolivajte toplo mleko dok ne prestajete da mešate. Čim se zgusne isključite ringlu. Umutite kiselo mleko s jajima i dodajte u sos....
Musaka u obliku srcaMusaka u obliku srca
21. april
Od jaja i kiselog mleka se pravi preliv za musaku koji se sipa na tradicionalnu musaku i vraća s eu rernu dok se ne dobije prijatna boja. Po želji se servira sa kiselim mlekom....
Ručak Musaka u đuvečariRučak Musaka u đuvečari
04. okt.
Izvadite ih i prelijte ih umućenim jajima i kiselim mlekom i pecite bez poklopca dok preliv ne bude gotov. Odličan recept za musaku, koja nije inferiorna od klasične musake u plehu....
Drugačija musaka u đuvečariDrugačija musaka u đuvečari
05. sep.
Dodajemo začine, gotovu musaku rasporedimo u đuvečare i posipamo rendanim kačkavaljem. Prelivamo prelivom od umućenih jaja, kiselog mleka, brašna i soli. Stavljamo da se peče oko 10 minuta sa poklopcem....
Jednostavna musaka u šerpiJednostavna musaka u šerpi
01. sep.
Ova musaka se ne peče i ne preliva se, ima ukus musake, a izgleda kao paprikaš. Očistite povrće. Krompir isecite na kockice. Luk i beli luk sitno iseckajte, a papriku na komade....
Retro musaka u bundeviRetro musaka u bundevi
22. mart
Ovako pripremljenom smesom za musaku punimo pažljivo bundevu. Kada je napunimo, pokrivamo prethodno propremljenim poklopcem. Dobro je da budeva stoji pravo, da se sadržaj ne prospe....
Zimska musaka u đuvečaramaZimska musaka u đuvečarama
02. januar
Po želji možete dodati ljutu papriku u porcije, za obožavaoce pikantne kuhinje. Stavimo poklopce i pečemo musaku oko 30 minuta na 200 stepeni....
Lenja musaka u multikukeruLenja musaka u multikukeru
01. januar
Stavite povrće u multikuker, dodajte ulje i uljučite na program za prženje 15 minuta....
Musaka za početnikeMusaka za početnike
13. avgust
Zapecite musaku dok ne uvri tečnost, krompir ne omekša i ne dobije braonkasto zlatastu preplanulost. Umutite jaja, dodajte kiselo mleko i brašno i sodu. Promešajte i prelijte musaku prelivom....
Idealni začini za sve vrste mesaIdealni začini za sve vrste mesa
01. jul
Različite vrste mesa traže različte začine, kako bi bile još ukusnija i mirisnija. Kako bi svinjsko meso bilo ukusnije, treba mu dodati biber i alevu papriku, a najbolje je da biber bude mleven....
Lenja musaka u ekspres loncuLenja musaka u ekspres loncu
26. dec.
Lenja musaka se posipa sa malo peršuna i servira se topla, sa 1-2 kašičice kiselog mleka. Brza i jednostavna musaka, ali ipak strašno ukusna!...