Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Musaka u šerpi bez prelivaStavljamo mast u šerpu i ostavljamo da se rastopi, za to vreme pripremite sastojke. Oljuštite i sitno iseckajte luk.
Šargarepu oljuštite i isecite na kockice. Paprike očistite, operite i isecite na kockice....
02. sep.
Musaka bez prelivaKrompir operite i nesecite na kockice, a to isto uradite i sa ostalim povrćem.
Luk propržite, nakon toga dodajte mleveno meso i ostalo povrće. Kada se sve prodinsta, prebacite smesu u pleh, dodajte začine, rasporedite...
17. januar
Preliv za musaku i jagnjeću sarmicuPrelivamo toplu musaku, izvadimo pleh iz rerne.
Pečemo na jakoj vatri dok preliv ne porumeni....
15. jun
Preliv za musaku sa prezlamaZa to vreme umutite dva jaja i zatim ih dodajte u mleko. Stavite i prezle.
Sve dobro promešajte i prelijte preko musake, koja je skoro gotova. Pecite musaku još 10-15 minuta....
20. feb.
Ukusna musaka bez prelivaSipamo jednu i po šolju vode i kuvamo musaku dok ne bude gotova. Ako je neophodno dolivamo vodu tokom kuvanja....
23. dec.
Ekonomična musaka bez prelivaOljuštimo krompir, operemo i sitno isečemo, šargarepu takođe sitno. Stavljamo u pleh, rasporedimo po svim ivicama.
Isečemo glavicu luka i propžimo u tiganju, nakon toga u njega dodajemo melveno meso, izmrvimo na sitne...
23. nov.
1
Musaka od pečuraka bez prelivaPečurke očistite i isecite, ne sitno. Krompir oljuštite i isecite na kockcie. Šargarepu icedite na četvrtine. Luk i paprike isecite sitno. Pirinač operite.
U namazan pleh sipajte povrće i pirinač. Dodajte masline.
Paradajz...
23. jun
Musaka od pasulja bez prelivaSolimo i prelivamo uljem u kome smo dinstali luk. Zapečemo dok ne bude gotovo u zagrejanoj rerni. Serviramo posuto biberom i sokom od limuna....
27. jun
Preliv za musakuDobijenom zaprškom prelijte musaku i pecite dok se ne stegne i ne dobije lepu preplanulost....
30. maj
Kako napraviti vazdušasti i gust preliv za musaku?Takođe je važno znati kada treba preliti musaku. Kada se krompir ispeče (ako pravite musaku u rerni) ili kada je kuvana (ako pravite kuvanu musaku), stavlja se preliv....
10. okt.
Vazdušasti preliv za musakuOvaj preliv je zaista jedinstven i stoji preko musake (kako i treba da bude) u debljini od oko 2 cm, naravno zavisi i od posude u kojoj će se peći. Probajte i uvek ćete praviti musaku tako....
01. dec.
Vrste krompira za prženjeOva vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti.
Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
14. mart
Musaka u đuvečariZa to vreme napravite preliv. U velikoj posudi s malo ulja zapržite brašno. Postepeno dolivajte toplo mleko dok ne prestajete da mešate.
Čim se zgusne isključite ringlu. Umutite kiselo mleko s jajima i dodajte u sos....
17. mart
Musaka u obliku srcaOd jaja i kiselog mleka se pravi preliv za musaku koji se sipa na tradicionalnu musaku i vraća s eu rernu dok se ne dobije prijatna boja.
Po želji se servira sa kiselim mlekom....
21. april
Ručak Musaka u đuvečariIzvadite ih i prelijte ih umućenim jajima i kiselim mlekom i pecite bez poklopca dok preliv ne bude gotov.
Odličan recept za musaku, koja nije inferiorna od klasične musake u plehu....
04. okt.
Drugačija musaka u đuvečariDodajemo začine, gotovu musaku rasporedimo u đuvečare i posipamo rendanim kačkavaljem.
Prelivamo prelivom od umućenih jaja, kiselog mleka, brašna i soli. Stavljamo da se peče oko 10 minuta sa poklopcem....
05. sep.
Jednostavna musaka u šerpiOva musaka se ne peče i ne preliva se, ima ukus musake, a izgleda kao paprikaš.
Očistite povrće. Krompir isecite na kockice. Luk i beli luk sitno iseckajte, a papriku na komade....
01. sep.
Retro musaka u bundeviOvako pripremljenom smesom za musaku punimo pažljivo bundevu. Kada je napunimo, pokrivamo prethodno propremljenim poklopcem.
Dobro je da budeva stoji pravo, da se sadržaj ne prospe....
22. mart
Zimska musaka u đuvečaramaPo želji možete dodati ljutu papriku u porcije, za obožavaoce pikantne kuhinje.
Stavimo poklopce i pečemo musaku oko 30 minuta na 200 stepeni....
02. januar
Lenja musaka u multikukeruStavite povrće u multikuker, dodajte ulje i uljučite na program za prženje 15 minuta....
01. januar
Musaka za početnikeZapecite musaku dok ne uvri tečnost, krompir ne omekša i ne dobije braonkasto zlatastu preplanulost.
Umutite jaja, dodajte kiselo mleko i brašno i sodu. Promešajte i prelijte musaku prelivom....
13. avgust
Idealni začini za sve vrste mesaRazličite vrste mesa traže različte začine, kako bi bile još ukusnija i mirisnija.
Kako bi svinjsko meso bilo ukusnije, treba mu dodati biber i alevu papriku, a najbolje je da biber bude mleven....
01. jul
Lenja musaka u ekspres loncuLenja musaka se posipa sa malo peršuna i servira se topla, sa 1-2 kašičice kiselog mleka.
Brza i jednostavna musaka, ali ipak strašno ukusna!...
26. dec.