Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sočivo u multikukeruSočivo u multikukeru
15. dec.
Stavljamo sočivo sa vodom u multikuker na program soup. Ovaj program traje jedan sat. Kad ostane 30 minuta, dodajemo jednu šargarepu, isečenu na kockice, papriku i 1 glavicu luka, sitno iseckanu. Dodajemo i ulje....
Vrste sočiva. Sve o sočivuVrste sočiva. Sve o sočivu
22. januar
Sočivo može imati razne boje - crvenu, braon, roze, žutu, zelenu, crnu, kao i zelenu. 1. Braon sočivo je najpoznatije na našim prostorima. Može se sresti i sa nazivom - egipatsko sočivo....
Sočivo u ekspres loncuSočivo u ekspres loncu
06. okt.
Natopimo sočivo uveče u vodu. Sledećeg dana u ekspres lonac stavljamo iseckan luk, beli luk, mirođiju i peršun. Dodajemo sočivo, usitnjene šargarepe, paradajz pire, maslinovo ulje i začine....
Crveno sočivo u multikukeruCrveno sočivo u multikukeru
11. nov.
Gozbu od sočiva služimo hladnu! Prijatno! Crveno sočivo u multikukeru serviramo sa hlebom iz multikukera....
Sočivo u krok potuSočivo u krok potu
02. april
Sočivo očistimo i dobro operemo. Stavljamo sve sastojke u uređaj i sipamo vodu koliko da se pokrije. Uključujemo na stepen 2 i ostavljamo tako 4 sata....
Sočivo sa kobasicomSočivo sa kobasicom
19. jul
Sočivo operite i stavite u šerpu sa malo ulja i soli, da se kuva. Luk, šargarepu i papriku sitno iseckajte i dodajte sočivu....
Sočivo sa pivomSočivo sa pivom
03. jul
Ostavite tako da se potpuno skuva sočivo. Napravite zapršku tako što ugrejete ulje, propržite brašno i alevu papriku, nakon toga sipajte u sočivo i promešajte. Servirajte toplu....
Sočivo sa zaprškomSočivo sa zaprškom
29. nov.
Gotovu zapršku dodajemo u sočivo i ostavljamo da provri nekoliko minuta. Gotovo sočivo serviramo vruće. Možete da dodate sveže isečen peršun....
Sočivo sa spanaćemSočivo sa spanaćem
03. januar
2
Dodaje se sočivo i sipa se voda. Ostavlja se da provri i nakon toga se smanjuje ringla. Za to vreme se dinsta spanać, nakon čega se dodaje u sočivo....
Sočivo u rerni sa kobasicomSočivo u rerni sa kobasicom
25. april
Servirajte sočivo stavljajući odozgo paradajz sos i preko njega parčiće kobasice i luk....
Dedino sočivo u glinenoj đuvečariDedino sočivo u glinenoj đuvečari
25. mart
Sipajte povrće u sočivo u sipajte sve u đuvečaru. Stavite u rernu sočivo u đuvečari i kuvajte dok ne omekša. Pospite peršunom i isečenim belim lukom....
Jedinstveno sočivo u rerni (Plakija)Jedinstveno sočivo u rerni (Plakija)
03. januar
Sočivo se prebacuje u posudu za pečenje i peče se na 180 stepeni dok ne bude gotovo, da se dobro zapeče sočivo u rerni. Sočivo u rerni se servira sa sitno isečenim peršunom....
Crveno sočivo u orijentalnom stiluCrveno sočivo u orijentalnom stilu
23. feb.
Kada omekšaju, dodajemo sočivo i ostavljamo da se krčka dok se ne skuva. Kada omekpa, dodajemo suve začine, posolimo po ukusu supu od crvenog sočiva i kuvamo još 5 - 10 minuta....
Sočivo u rerni sa jajimaSočivo u rerni sa jajima
27. maj
Kuvamo dok se sočivo ne zgusne (dok ne uoije dobro bujon). Nakon toga prebacujemo sočivo u posudu za pečenje i prelivamo umućenim jajima sa svežim mlekom....
Posno sočivo sa povrćemPosno sočivo sa povrćem
09. januar
Potopite sočivo na bar 12 sati u posoljenoj vodi. Operite ga i skuvajte u čistoj vodi. Nakon toga ocedite. Dok se sočivo kuva, oljuštite patlidžan, isecite ga na kriške, posolite i ostavite da odstoji bar 15 minuta....
Sočivo na indijski načinSočivo na indijski način
18. jun
Sočivo se stavlja da se kuva zajedno sa isečenim lukom i belim lukom. Kada provri, dodaje se so po ukusu i kašika karija....
Sočivo na švedski načinSočivo na švedski način
07. jun
Sočivo se kuva u bujonu. Vri oko 15 minuta, dodaje se izdinstano povrće, paradajz, začini po ukusu i ostavlja se na vatri još 15 minuta....
Posno sočivo iz rernePosno sočivo iz rerne
19. avgust
Posno sočivo iz rerne je gotovo....
Sočivo po španskom receptuSočivo po španskom receptu
15. januar
Dodajemo u janiju od sočiva nakon što prestane da vri. Nadamo se da će vam se dopasti ovo sočivo po španskom receptu....
Vegansko sočivo sa vinom ​Vegansko sočivo sa vinom ​
25. dec.
Potopite sočivo u crno vino i ostavite u frižideru 12 sati (preko noći). Ocediti sočivo od vina (ne bacajući ga) i prokuvajte ga sa bujonom. Dodajte 1-2 šoljice vina i lovorov list u supu....
Sočivo sa dimljenom kobasicomSočivo sa dimljenom kobasicom
30. okt.
Dodajemo sočivo, paradajz, pileći bujon i lovorov list, mešamo dobro da se pomešaju. Ostavljamo da provori, nakon toga smanjujemo vatru i ostavljamo da se krčka dok sočivo ne omekša - oko 1 sat....
Ukusno sočivo sa celeromUkusno sočivo sa celerom
11. okt.
Operite i stavite sočivu u šerpu sa hladnom vodom da provri. Kuvajte otprilike 5 minuta, procedite, operite i sipajte drugu hladnu vodu....
Sočivo na grčki načinSočivo na grčki način
23. april
Čim omekšaju dodajte začine po ukusu i dodate povrće u sočivo. Promešajte, prelijte sa malo sveže ceđenog soka od limuna i servirajte porciju sočiva na grčki način....
Crveno sočivo sa ćorizomCrveno sočivo sa ćorizom
15. dec.
Ostavljamo na kratko i dodajemo sočivo, bujon i paradajz....
Sočivo na nemački načinSočivo na nemački način
06. jul
Janiju od sočiva serviramo sa ivicama od testa....