Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sočivo u multikukeruStavljamo sočivo sa vodom u multikuker na program soup. Ovaj program traje jedan sat.
Kad ostane 30 minuta, dodajemo jednu šargarepu, isečenu na kockice, papriku i 1 glavicu luka, sitno iseckanu. Dodajemo i ulje....
15. dec.
Vrste sočiva. Sve o sočivuSočivo može imati razne boje - crvenu, braon, roze, žutu, zelenu, crnu, kao i zelenu.
1. Braon sočivo je najpoznatije na našim prostorima. Može se sresti i sa nazivom - egipatsko sočivo....
22. januar
Sočivo u ekspres loncuNatopimo sočivo uveče u vodu. Sledećeg dana u ekspres lonac stavljamo iseckan luk, beli luk, mirođiju i peršun.
Dodajemo sočivo, usitnjene šargarepe, paradajz pire, maslinovo ulje i začine....
06. okt.
Crveno sočivo u multikukeruGozbu od sočiva služimo hladnu! Prijatno!
Crveno sočivo u multikukeru serviramo sa hlebom iz multikukera....
11. nov.
Sočivo u krok potuSočivo očistimo i dobro operemo. Stavljamo sve sastojke u uređaj i sipamo vodu koliko da se pokrije.
Uključujemo na stepen 2 i ostavljamo tako 4 sata....
02. april
Sočivo sa kobasicomSočivo operite i stavite u šerpu sa malo ulja i soli, da se kuva.
Luk, šargarepu i papriku sitno iseckajte i dodajte sočivu....
19. jul
Sočivo sa pivomOstavite tako da se potpuno skuva sočivo.
Napravite zapršku tako što ugrejete ulje, propržite brašno i alevu papriku, nakon toga sipajte u sočivo i promešajte.
Servirajte toplu....
03. jul
Sočivo sa zaprškomGotovu zapršku dodajemo u sočivo i ostavljamo da provri nekoliko minuta.
Gotovo sočivo serviramo vruće. Možete da dodate sveže isečen peršun....
29. nov.
Sočivo sa spanaćemDodaje se sočivo i sipa se voda.
Ostavlja se da provri i nakon toga se smanjuje ringla.
Za to vreme se dinsta spanać, nakon čega se dodaje u sočivo....
03. januar
2
Sočivo u rerni sa kobasicomServirajte sočivo stavljajući odozgo paradajz sos i preko njega parčiće kobasice i luk....
25. april
Dedino sočivo u glinenoj đuvečariSipajte povrće u sočivo u sipajte sve u đuvečaru.
Stavite u rernu sočivo u đuvečari i kuvajte dok ne omekša. Pospite peršunom i isečenim belim lukom....
25. mart
Jedinstveno sočivo u rerni (Plakija)Sočivo se prebacuje u posudu za pečenje i peče se na 180 stepeni dok ne bude gotovo, da se dobro zapeče sočivo u rerni.
Sočivo u rerni se servira sa sitno isečenim peršunom....
03. januar
Crveno sočivo u orijentalnom stiluKada omekšaju, dodajemo sočivo i ostavljamo da se krčka dok se ne skuva.
Kada omekpa, dodajemo suve začine, posolimo po ukusu supu od crvenog sočiva i kuvamo još 5 - 10 minuta....
23. feb.
Sočivo u rerni sa jajimaKuvamo dok se sočivo ne zgusne (dok ne uoije dobro bujon).
Nakon toga prebacujemo sočivo u posudu za pečenje i prelivamo umućenim jajima sa svežim mlekom....
27. maj
Posno sočivo sa povrćemPotopite sočivo na bar 12 sati u posoljenoj vodi. Operite ga i skuvajte u čistoj vodi. Nakon toga ocedite.
Dok se sočivo kuva, oljuštite patlidžan, isecite ga na kriške, posolite i ostavite da odstoji bar 15 minuta....
09. januar
Sočivo na indijski načinSočivo se stavlja da se kuva zajedno sa isečenim lukom i belim lukom.
Kada provri, dodaje se so po ukusu i kašika karija....
18. jun
Sočivo na švedski načinSočivo se kuva u bujonu.
Vri oko 15 minuta, dodaje se izdinstano povrće, paradajz, začini po ukusu i ostavlja se na vatri još 15 minuta....
07. jun
Sočivo po španskom receptuDodajemo u janiju od sočiva nakon što prestane da vri.
Nadamo se da će vam se dopasti ovo sočivo po španskom receptu....
15. januar
Vegansko sočivo sa vinom Potopite sočivo u crno vino i ostavite u frižideru 12 sati (preko noći).
Ocediti sočivo od vina (ne bacajući ga) i prokuvajte ga sa bujonom. Dodajte 1-2 šoljice vina i lovorov list u supu....
25. dec.
Sočivo sa dimljenom kobasicomDodajemo sočivo, paradajz, pileći bujon i lovorov list, mešamo dobro da se pomešaju.
Ostavljamo da provori, nakon toga smanjujemo vatru i ostavljamo da se krčka dok sočivo ne omekša - oko 1 sat....
30. okt.
Ukusno sočivo sa celeromOperite i stavite sočivu u šerpu sa hladnom vodom da provri. Kuvajte otprilike 5 minuta, procedite, operite i sipajte drugu hladnu vodu....
11. okt.
Sočivo na grčki načinČim omekšaju dodajte začine po ukusu i dodate povrće u sočivo.
Promešajte, prelijte sa malo sveže ceđenog soka od limuna i servirajte porciju sočiva na grčki način....
23. april