Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ciklična glad leči svaku bolestRešenje za sve probleme krije se u nama samima. Ciklična glad je nešto što može imunitet da održava vitalnim. Ispostavlja se da čak i najstrašnije i nelečive bolesti mogu da se izleče prostom dijetom.
Dokazi o koristima...
06. nov.
Koja hrana leči dijabetesLjudi koji imaju dijabetes neprestano slušaju koju hranu ne bi trebalo da gledaju i koju ne mogu da konzumiraju. Međutim, postoji takva hrana i napici koji mogu da ublaže simptome, pa čak i da izleče bolest.
Realno...
20. dec.
KoprivaSvakodnevno konzumiranje 1 – 2 šolje čaja od koprive će biti od velike koristi za svakog ko se odluči na ovaj korak. Čaj od ove biljke povećava radne sposobnosti, koncentraciju, a uklanja i znakove umora i stresa....
09. april
Alkohol za svaku boljku: Pogledajte koje piće za šta pomaže!Alkohol u velikim količinama je štetan - činjenica, za koju i mala deca znaju. Alkohol, pored kafe, cigara, šećera, gaziranih napitaka i pržene hrane, je među prvim namirnicama za koje specijalisti za zdravu ishranu...
08. mart
Koja to čarobna svojstva ima biljka leuzea?Zato lečenje uz ovu biljku poboljšava stanje organizma kod dijabetesa.
Za kućnu upotrebu se preporučuju čajevi i ekstrakt ove biljke.
Da napravite čaj, potrebno vam je 3 kašika ove biljke i 1 l hladne vode....
31. januar
Drevna kineska dijeta koja leči kamen u žučiDijeta u kineskoj medicini je iz procedura koje su se koristile u drevnim vremenima od strane mnogih naroda. Do dana današnjeg, veliki broj poštovalaca te tehnike je uspešno prilaže.
Kamen u žuči može biti različitog...
11. okt.
Čaj od gloga - biljka za srceGlog poboljšava cirkulaciju krvi, orošavanje mozga i udova, pije se kod glavobolje, vrtoglavice, olakšava varenje i povoljno utiče na nervni sistem
Čaj od sušenih bobica gloga je najbolji lek među biljkama za srce!...
20. jun
Pržena koprivaDodaje se kopriva, blago se zaprži, kada joj spadne obim, ali ne promeni značajno boju doliva se 70 ml vruće vode....
11. nov.
Pohovana koprivaStrukove koprive počistiti i staviti ih u vruću vodu. Iscedii i posoliti.
Svaki struk uvaljati u brašno, posle umočiti u smesu od jaja, pa ih pržiti na vrućem ulju....
25. januar
Dečija supa za svaku prilikuPirinač se očisti, opere i ostavlja natopljen u vodi bar na 2-3 sata.
U duboku posudu se stavlja da se kuvaju dve vrste mesa, povremeno se skida pena. Nakon što je gotovo, izdvade se iz šerpe i ostavljaju se u hladnoj...
26. april
Pita koja ne padaU kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom...
01. okt.
Pačija supa koja ugrevaDobijenu zapršku sipamo u supu, promešamo i serviramo toplu pačiju supu koja ugreva dušu....
26. nov.
Hrskava pohovana koprivaPotopimo vrhove koprive u smesu i pohovanu koprivu pržimo sa obe strane u ugrejanom ulju dok ne dobiju hrskave korice.
Servirajte hrskavu pohovanu koprivu sa sosom od belog luka po želji....
23. maj
2
Kopriva sa sočivomIsključite ringlu i ostavite koprivu sa sočivom da se krčka na isključenoj ringli....
31. maj
Kopriva sa kinoomKoprivu očistite i poparite. Izvadite iz vode i isecite.
U ugrejanom ulju propržite isečeno povrće. Dodajte paradajz pire, opranu kinou i koprivu....
30. april
Kopriva po naškiUzimamo malu šerpu i stavljamo oko 200 ml vode i brašno, mešamo ga da postane glatka gusta kaša i dodajemo u koprivu....
03. dec.
Fenomenalna gibanica koja uvek uspeJoš je bolja ako pre pečenja prenoći u frižideru, što je zgodno ako tog dana imate i druge obaveze u kuhinji. Prijatno!...
29. dec.
2
Praznični kolač od jabuka za svaku prilikuUmutite šećer i jaja mikserom. U njih dodajte ulje, posle prosejano brašno u delovima, vanilu i prašak za pecivo.
Promešajte, dodajte med i cimet. Posle i izmrvljene orahe. Posle operite i izrendajte jabuke. Promešajte...
15. nov.
Kaloper BiljkaSastav kaloper biljke
Listovi kaloper biljke imaju svežu aromu koja se sačuva i nakon njenog isušivanja....
29. sep.
Selen (biljka)Sastav selena
Vekovima, čak hiljadama godina ljudi su poznavali lekovitu snagu selena koja je, na sve navedeno, bila skoro trenutna....
07. jun
Pohovana kopriva sa pivomOperu se vrhovi koprive i redom se pohuju u smesi, koja je spremljena od jaja, brašna i piva.
Smesa treba da je gustine boze.
Isprži se u jako zagrejanom ulju i servira se odmah....
25. nov.
Korisna supa od koprivaKopriva se stavlja u šerpu sa mladim lukom.
Dodaje se maslinovo ulje i zaliva se s 2 l vode.
Kuva se poklopljeno 20 minuta, nakon čega se dodaje kiseljak.
Veoma dobro se izmeša....
06. jul
Konzervisana kopriva u teglamaKopriva treba da bude sveža i krehka. Očistite od žilica i korena. Možete odvojiti samo listove.
Operite koprivu tekućom vodom obilno da padne sva prašina. Možete se koristiti cediljkom....
29. jun
Pohovana kopriva sa prezlamaUmočite struk koprive u prezle, nakon toga u jaje i pržite dok se ne dobije zlatkasta boja.
Ocedite prženu korivu na ubrusu.
Pohovana kopriva sa prezlama je gotova....
29. april