Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaNakon toga, ako je ostala neka voda, isipajte je, operite pasulj i on je već spreman za kuvanje....
04. feb.
Trikovi kod spremanja prepelicePrepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mangan...
28. sep.
Trikovi kod spremanja klenaNajbolja varijanta za spremanje klena jeste da ga ispečete u rerni. Možete dodati luk, paradajz i da ga ispečete, a druga varijanta jeste da ga napunite. Zavisno od toga kolika je riba....
29. sep.
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaAli da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim.
1....
26. dec.
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaTo je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
28. april
Kulinarski trikovi za ukusniju cveklu- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu:
- Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu;
- Pre kuvanja cvekle treba...
31. mart
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaSvaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji.
Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast.
Evo i naših malih saveta.
1....
26. feb.
Spremanje kiselog kupusa: cake i trikoviKad smo kod teme o kiselom kupusu, preporučujemo da pogledate još:
- greške u spremanju kiselog kupusa;
- pripremanje kiselog kupusa za brzu konzumaciju;
- kiseli kupus u teglama;
- jela sa kiselim kupusom;...
09. dec.
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuAko pržite džigericu nakon što ste je prethodno potopili u sveže mleko ili ste koristili neki drugi kulinarski trik, dobro je osušite i uvaljajte u brašno....
06. mart
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofSvako može da naravi neverovatan kuglof kući, pomoću nekoliko kulinarskih trikova, koji garantuju ukusan i mekan rezultat.
Najvažniji uslov za dobar kuglof je korišćenje kvalitetnih namirnica i pravilna priprema....
11. jul
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomDobijenu gustu i kašastu smesu stavite u teglicu, a zatim u frižider i uvek ćete imati pri ruci spreman začin....
23. mart
Koristi mladog lukaMladi luk ima zdravstvene koristi i kulinarsku primenu.
Kuvanje sa mladim lukom
U kulinarstvu mladi luk ima široku primenu....
03. jun
Različite vrste lukaLuk je izuzetno popularno povrće širom sveta. Na našim prostorima gotovo da nema gozbe u koju nije uključen luk, a osim u kuvanju, on je divan pomoćnik u lečenju metodama narodne medicine. Poznato je oko 1.200 vrsta luka...
14. dec.
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaBeli luk i luk daju neobičan ukus jelima, neverovatnu aromu, a pored toga imaju i niz zadivljujućih zdravstvenih bonusa. Ali nažalost, obe vrste povrća mogu da utiču na veoma loš zadah, poznat još i kao halitoza, i to...
31. mart
Kulinarska upotreba šafranaU kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji.
Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
28. april
Finese u spremanju kuvane rakijeIma mnogo različitih recepata za njeno spremanje, ali bez obzira na to kohi od njih ćete izabrati, postoji nekoliko stvari koje treba da se ispoštuju da bi rakija bila dobra.
1....
10. feb.
Korisna svojstva belog lukaBeli luk je dokazao svoje korisna svojstva tokom vekova. Zimi je veoma važno da se konzumira beli luk, zato što on štiti od prehlada i gripa.
Beli luk je najbolji imunostimulans. Dva čena belog luka na dan daju odličan...
01. jul
Primena ljuski od lukaKada bismo znali koliko su korisne ljuske od luka, nikada ih ne bismo bacali.
Luk je bogat vitaminima Е, РР, В1, В6, В2, С, eteričnim uljima, fitoncidima, mineralnim sastojcima, folnom kiselinom, fosfrom, kalijumom,...
24. sep.
Kulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maastiSlanina, namenjena za topljenje masti, se seče na ne mnogo velike komade koji se stavljaju u veliku posudu i zalivaju se hladnom vodom da se namoče na 1-2 dana i noći.
Za to vreme namakanja voda se menja nekoliko puta...
06. januar
Kulinarski saveti jedne italijanske babeKao i mnogo poznatih kuhinjskih majstora, italijanska kuvarica Laura Vitale je videla po prvi put i naučila izuzetno korisne kuhinjske trikove od svoje babe....
20. mart
Finese kod spremanja spanaćaKulinarska upotreba spanaća
Korak 1: Pripremite spanać. Oštrim nožem uklonite listove sa debelog stabla.
Korak 2: Držite spanać u toploj vodi nekoliko minuta kako biste uklonili pesak i druge čestice....
30. april
Specifičnosti kod spremanja prazilukaPraziluk se koristi za spremanje krem supa, raznih pečenih jela, peče se i koristi kao garnir za različite vrste mesa ili u različitim salatama....
07. feb.
Saveti za spremanje jarebicePre nego što počnete sa spremanjem jarebice, ona treba da se dobro pripremi. Ako je zamrznuta, oonda je odmrznite kao i sva druga mesa....
15. maj
Tajne spremanja ukusnih supaEvo nekih pravila kojih uvek treba da se držimo da bi spremili ukusne supe:
- Kad kuvamo supu, meso se prelije hladnom vodom, a u provrelu se stavi povrće i meso se doda kasnije, što zavisi od toga koliko vremena...
29. mart