Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
Nakon toga, ako je ostala neka voda, isipajte je, operite pasulj i on je već spreman za kuvanje....
Trikovi kod spremanja prepeliceTrikovi kod spremanja prepelice
28. sep.
Prepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mangan...
Trikovi kod spremanja klenaTrikovi kod spremanja klena
29. sep.
Najbolja varijanta za spremanje klena jeste da ga ispečete u rerni. Možete dodati luk, paradajz i da ga ispečete, a druga varijanta jeste da ga napunite. Zavisno od toga kolika je riba....
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaKulinarski trikovi u pripremi roštilja
26. dec.
Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim. 1....
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaKulinarski trikovi pri kuvanju pirinča
28. april
To je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
Kulinarski trikovi za ukusniju cvekluKulinarski trikovi za ukusniju cveklu
31. mart
- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu: - Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu; - Pre kuvanja cvekle treba...
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaMali kulinarski trikovi velikih domaćica
26. feb.
Svaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji. Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast. Evo i naših malih saveta. 1....
Spremanje kiselog kupusa: cake i trikoviSpremanje kiselog kupusa: cake i trikovi
09. dec.
Kad smo kod teme o kiselom kupusu, preporučujemo da pogledate još: - greške u spremanju kiselog kupusa; - pripremanje kiselog kupusa za brzu konzumaciju; - kiseli kupus u teglama; - jela sa kiselim kupusom;...
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuKulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericu
06. mart
Ako pržite džigericu nakon što ste je prethodno potopili u sveže mleko ili ste koristili neki drugi kulinarski trik, dobro je osušite i uvaljajte u brašno....
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofKulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglof
11. jul
Svako može da naravi neverovatan kuglof kući, pomoću nekoliko kulinarskih trikova, koji garantuju ukusan i mekan rezultat. Najvažniji uslov za dobar kuglof je korišćenje kvalitetnih namirnica i pravilna priprema....
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomKulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukom
23. mart
Dobijenu gustu i kašastu smesu stavite u teglicu, a zatim u frižider i uvek ćete imati pri ruci spreman začin....
Kulinarski koktel od piletineKulinarski koktel od piletine
26. nov.
Kulinarski koktel od piletine je gotov....
Koristi mladog lukaKoristi mladog luka
03. jun
Mladi luk ima zdravstvene koristi i kulinarsku primenu. Kuvanje sa mladim lukom U kulinarstvu mladi luk ima široku primenu....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Luk je izuzetno popularno povrće širom sveta. Na našim prostorima gotovo da nema gozbe u koju nije uključen luk, a osim u kuvanju, on je divan pomoćnik u lečenju metodama narodne medicine. Poznato je oko 1.200 vrsta luka...
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Beli luk i luk daju neobičan ukus jelima, neverovatnu aromu, a pored toga imaju i niz zadivljujućih zdravstvenih bonusa. Ali nažalost, obe vrste povrća mogu da utiču na veoma loš zadah, poznat još i kao halitoza, i to...
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
U kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji. Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
Finese u spremanju kuvane rakijeFinese u spremanju kuvane rakije
10. feb.
Ima mnogo različitih recepata za njeno spremanje, ali bez obzira na to kohi od njih ćete izabrati, postoji nekoliko stvari koje treba da se ispoštuju da bi rakija bila dobra. 1....
Korisna svojstva belog lukaKorisna svojstva belog luka
01. jul
Beli luk je dokazao svoje korisna svojstva tokom vekova. Zimi je veoma važno da se konzumira beli luk, zato što on štiti od prehlada i gripa. Beli luk je najbolji imunostimulans. Dva čena belog luka na dan daju odličan...
Primena ljuski od lukaPrimena ljuski od luka
24. sep.
Kada bismo znali koliko su korisne ljuske od luka, nikada ih ne bismo bacali. Luk je bogat vitaminima Е, РР, В1, В6, В2, С, eteričnim uljima, fitoncidima, mineralnim sastojcima, folnom kiselinom, fosfrom, kalijumom,...
Kulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maastiKulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maasti
06. januar
Slanina, namenjena za topljenje masti, se seče na ne mnogo velike komade koji se stavljaju u veliku posudu i zalivaju se hladnom vodom da se namoče na 1-2 dana i noći. Za to vreme namakanja voda se menja nekoliko puta...
Kulinarski saveti jedne italijanske babeKulinarski saveti jedne italijanske babe
20. mart
Kao i mnogo poznatih kuhinjskih majstora, italijanska kuvarica Laura Vitale je videla po prvi put i naučila izuzetno korisne kuhinjske trikove od svoje babe....
Finese kod spremanja spanaćaFinese kod spremanja spanaća
30. april
Kulinarska upotreba spanaća Korak 1: Pripremite spanać. Oštrim nožem uklonite listove sa debelog stabla. Korak 2: Držite spanać u toploj vodi nekoliko minuta kako biste uklonili pesak i druge čestice....
Specifičnosti kod spremanja prazilukaSpecifičnosti kod spremanja praziluka
07. feb.
Praziluk se koristi za spremanje krem supa, raznih pečenih jela, peče se i koristi kao garnir za različite vrste mesa ili u različitim salatama....
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Pre nego što počnete sa spremanjem jarebice, ona treba da se dobro pripremi. Ako je zamrznuta, oonda je odmrznite kao i sva druga mesa....
Tajne spremanja ukusnih supaTajne spremanja ukusnih supa
29. mart
Evo nekih pravila kojih uvek treba da se držimo da bi spremili ukusne supe: - Kad kuvamo supu, meso se prelije hladnom vodom, a u provrelu se stavi povrće i meso se doda kasnije, što zavisi od toga koliko vremena...