Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Ako se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
Konjsko sušeno mesoKonjsko sušeno meso
02. feb.
Ovo konjsko sušeno meso je spremno za konzumaciju nakon 7 dana....
Domaće svinjsko sušeno mesoDomaće svinjsko sušeno meso
03. mart
Operemo meso pod tekućom vodom i ostavljamo da se natopi u hladnoj vodi 2 sata, sklanjamo vodu i ostavljamo još 6 sati. Ocedimo meso, osušimo. Začine pomešamo i uvaljamo dobro filete....
Sušeno meso bez konzervansaSušeno meso bez konzervansa
28. januar
Stavite začin za sušeno meso u posudu i uvaljajte file sa svih strana. Zakačite ga i ostavite napolju da se osuši. Ja nisam imala tu mogućnost i zato sam ostavila moje sušeno meso u frižideru, na rešetki, dve nedelje....
Domaće kajzer sušeno mesoDomaće kajzer sušeno meso
19. jun
Nakon toga stavite u torbu od gaze da se sačuva od najezde muva. Domaće kajzer sušeno meso je spremno za konzumaciju nakon otprilike 10 dana....
Sušeno meso ćurećeg bonfileaSušeno meso ćurećeg bonfilea
15. sep.
Stavite kuku i ostavite domaće sušeno meso na provetrivo, tamno i hladno mesto. Sušeno meso od ćurećeg bonfilea treba da se suši sedam dana....
Sušeno meso od tolstolobikaSušeno meso od tolstolobika
17. maj
Dobijenom smesom natrljamo filete i ponovo zakačimo da se suše na provetrivom mestu da ne bude izloženo direktnoj sunčevoj svetlosti. Proces sušenja zavisi od debljine fileta i traje od 7 do 10 dana....
Sušeno meso od telećih srcaSušeno meso od telećih srca
12. jun
Okači se na konaca da se suši 3-4 nedelje na prohladnom mestu. Nakon toga se sušeno meso stavlja u kese u frižider. Sušeno meso od telećih srca je gotovo....
Sušeno meso sa paradajz sosomSušeno meso sa paradajz sosom
07. jul
Očistite ribu i ostavljate je da odstoji tako oko 1 sat. Isečete je na parčiće i dinstate je sa uljem i malo vode. Narendate paradajz i dodajete ga u ribu zajedno sa lovorovim listom i biberom....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela....
Da napravimo domaću sušenu kobasicuDa napravimo domaću sušenu kobasicu
13. januar
Nije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
Sušeno ovčije mesoSušeno ovčije meso
14. sep.
Neophodno je da se sušeno meso pokrije sa svih strana. Zakačite parče mesa na prohladno mesto i nakon desetak dana sušeno meso je spremno za konzumaciju. Sušeno ovčije meso je gotovo....
Domaće sušeno meso od svinjskog vrataDomaće sušeno meso od svinjskog vrata
30. avgust
U posudi pomešamo začine i uvaljamo sa svih strana seosko sušeno meso. Vezujemo debelim koncem i zakačimo na suvo i provetrivo mesto domaće sušeno meso od svinjskog vrata....
Jednostavno domaće sušeno meso za početnikeJednostavno domaće sušeno meso za početnike
14. januar
Dobro je da se ne kvase i da protiče vazduh. Nakon oko dve nedelje vaše jednostavno svinjsko sušeno meso je gotovo. Možete da stavite sušeno meso u kesu za frižider....
Hladno sušeno goveđe mesoHladno sušeno goveđe meso
12. mart
Ako tokom toplijih letnjih meseci pripremate suvo teleće meso, sušenje treba da se odvija u frižideru sa otvorenim pakovanjem pirinča, koji ima sposobnost da upije vlagu koju govedina ispušta....
Da napravimo mleveno meso za ćufticeDa napravimo mleveno meso za ćuftice
20. april
U našoj tradiciji ćufte predstavljaju, u najširem smislu reči, dobro samleveno meso, u kombinaciji sa lukom i začinima. Oblik im je raznovrsan, od pljosnatog do loptastog. Načini njihove pripreme takođe su različiti...
Sušeno teleće meso (lak recept)Sušeno teleće meso (lak recept)
23. nov.
Beleška: Meso na slici je od domaćeg telećeg mesa; sušeno je na severnoj terasi pri temperaturi od oko i ispod 0 stepeni 6 dana. Po istom receptu može da se napravi i svinjsko meso....
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaDa napravimo mleveno meso u domaćim uslovima
25. januar
Svako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu....
Pileće suvo meso, sušeno u frižideruPileće suvo meso, sušeno u frižideru
09. januar
Po istom receptu za pileće sušeno meso napravila sam i svinjski bon file koji je takođe ispao mnogo dobro....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama. Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Pravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način. Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Deca, a i odrasli ne mogu da odole, a da ne dodaju ukusni kečam u jela i sendviče. Ako ga spremate kod kuće, on će biti bez konzervanasa i drugih supstanci koje se dodaju prilikom njegove industrijske proizvodnje. Osim...