Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirAko se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
13. januar
Domaće svinjsko sušeno mesoOperemo meso pod tekućom vodom i ostavljamo da se natopi u hladnoj vodi 2 sata, sklanjamo vodu i ostavljamo još 6 sati.
Ocedimo meso, osušimo.
Začine pomešamo i uvaljamo dobro filete....
03. mart
Sušeno meso bez konzervansaStavite začin za sušeno meso u posudu i uvaljajte file sa svih strana. Zakačite ga i ostavite napolju da se osuši.
Ja nisam imala tu mogućnost i zato sam ostavila moje sušeno meso u frižideru, na rešetki, dve nedelje....
28. januar
Domaće kajzer sušeno mesoNakon toga stavite u torbu od gaze da se sačuva od najezde muva. Domaće kajzer sušeno meso je spremno za konzumaciju nakon otprilike 10 dana....
19. jun
Sušeno meso ćurećeg bonfileaStavite kuku i ostavite domaće sušeno meso na provetrivo, tamno i hladno mesto.
Sušeno meso od ćurećeg bonfilea treba da se suši sedam dana....
15. sep.
Sušeno meso od tolstolobikaDobijenom smesom natrljamo filete i ponovo zakačimo da se suše na provetrivom mestu da ne bude izloženo direktnoj sunčevoj svetlosti.
Proces sušenja zavisi od debljine fileta i traje od 7 do 10 dana....
17. maj
Sušeno meso od telećih srcaOkači se na konaca da se suši 3-4 nedelje na prohladnom mestu.
Nakon toga se sušeno meso stavlja u kese u frižider.
Sušeno meso od telećih srca je gotovo....
12. jun
Sušeno meso sa paradajz sosomOčistite ribu i ostavljate je da odstoji tako oko 1 sat.
Isečete je na parčiće i dinstate je sa uljem i malo vode.
Narendate paradajz i dodajete ga u ribu zajedno sa lovorovim listom i biberom....
07. jul
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela....
11. mart
Da napravimo domaću sušenu kobasicuNije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
13. januar
Sušeno ovčije mesoNeophodno je da se sušeno meso pokrije sa svih strana.
Zakačite parče mesa na prohladno mesto i nakon desetak dana sušeno meso je spremno za konzumaciju.
Sušeno ovčije meso je gotovo....
14. sep.
Domaće sušeno meso od svinjskog vrataU posudi pomešamo začine i uvaljamo sa svih strana seosko sušeno meso.
Vezujemo debelim koncem i zakačimo na suvo i provetrivo mesto domaće sušeno meso od svinjskog vrata....
30. avgust
Jednostavno domaće sušeno meso za početnikeDobro je da se ne kvase i da protiče vazduh.
Nakon oko dve nedelje vaše jednostavno svinjsko sušeno meso je gotovo.
Možete da stavite sušeno meso u kesu za frižider....
14. januar
Hladno sušeno goveđe mesoAko tokom toplijih letnjih meseci pripremate suvo teleće meso, sušenje treba da se odvija u frižideru sa otvorenim pakovanjem pirinča, koji ima sposobnost da upije vlagu koju govedina ispušta....
12. mart
Da napravimo mleveno meso za ćufticeU našoj tradiciji ćufte predstavljaju, u najširem smislu reči, dobro samleveno meso, u kombinaciji sa lukom i začinima. Oblik im je raznovrsan, od pljosnatog do loptastog. Načini njihove pripreme takođe su različiti...
20. april
Sušeno teleće meso (lak recept)Beleška: Meso na slici je od domaćeg telećeg mesa; sušeno je na severnoj terasi pri temperaturi od oko i ispod 0 stepeni 6 dana.
Po istom receptu može da se napravi i svinjsko meso....
23. nov.
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaSvako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu....
25. januar
Pileće suvo meso, sušeno u frižideruPo istom receptu za pileće sušeno meso napravila sam i svinjski bon file koji je takođe ispao mnogo dobro....
09. januar
Kako da sami napravite domaći sušeni lukZbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama.
Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
17. okt.
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
28. sep.
Kako da odmrznemo mesoPravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način.
Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
08. jun
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
12. avgust
Da napravimo domaći kečapDeca, a i odrasli ne mogu da odole, a da ne dodaju ukusni kečam u jela i sendviče. Ako ga spremate kod kuće, on će biti bez konzervanasa i drugih supstanci koje se dodaju prilikom njegove industrijske proizvodnje.
Osim...
07. feb.