Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Riblji ćevapčići na roštiljuOblikujte ćevapčiće i ispecite ih na namazanom roštilju.
Po želji servirajte sa prženim krompirom....
05. jul
Punjeni ćevapčić sa kačkavaljem, pohovan i prženIsečemo kačkavalj na štapiće, zavisno od broja ćevapčića, koliko ćemo ih praviti. U ovom slučaju 3 komada, 0.5 cm sa svih strana, a dužina treba da bude kraća od ćevapčića, oko 1.5 cm sa svih strana....
03. jul
Teleće ćuftice i ćevapčići na roštiljuNakon toga oblikujemo ćevapčiće i ćuftice. Roštilj namažemo sa malo masti uz pomoć četke da se ne lepi.
Oblikovane ćevapčiće i ćuftice i pečemo na umerenoj vatri ili na žaru sa obe strane....
10. dec.
Ćevapčići sa krompirom i sosom od paradajzaGotove ćufte vadimo iz rerne i prelivamo sosom od paradajza....
10. april
Energetske pločice FineseBademe dobro sameljite zajedno sa semenkama suncokreta. Treba da dobijete teksturu peska. Nakon toga dodajte med i urme, pa sameljite sve ponovo veoma dobro. Treba da dobijete kašu.
Na kraju dodajte brusnice. Blender uključujte...
08. feb.
ĆevapčićiKad bude gotovo, oblikujte ćevapčiće dužine oko 10 cm i debljine oko 1.5 cm. Ćevapčići će se saviti kad se ispeku, tako da imajte to u vidu kada ih oblikujete.
Poređajte ih u namazan tanjir i pokrijte folijom....
01. jul
Pikantni ćevapčićiOforme se ćevapčići i poređaju se u duboku posudu.
Odozgo se prelivaju pivom i ostavljaju se da odstoje jedan dan.
Nakon prženja se preporučuje da se serviraju sa garnirungom....
29. okt.
Ukusne mačevi od tikvica, ćufti i pečurakaĆufte isecite na komadiće i na velike ražnjiće ređajte ćufte, tikvice i pečurke.
Stavite paradajz i papriku za ukras....
14. april
Ražnjići od ćufti sa tikvicama i paradajzomNa ražnjiće, koje ste prethodno namokrili, prvo nanižite tikvicu, zatim paradajz, ćuftu, koju ste napravili od mlevenog mesa, pa ponovite sve, tako da na kraju bude paradajz....
17. april
Greške pri pravljenju paprikašaNajukusniji paprikaš se dobija kad je pravilno napravljena zaprška od prženog luka i brašna. Brašno se dodaje tek onda kad kao rezultat prženja luk postane prozračan.
Nakon što se doda brašno prženje se nastavlja...
10. avgust
Sočni hrvatski ćevapčićiOvako se pripremaju sočni hrvatski ćevapčići.
Umesite mleveno meso sa sitno naseckanim crnim lukom, sitno naseckanom trakom crvene paprike i začinima.
Dodajte malo vode i rukama umesite smesu da se sve promeša....
04. jun
Jedinstveni srpski ćevapčićiMokrim rukama se uzima lopta mlevenog mesa i oblikuju se manji ćevapčići, koji se poređaju u tanjir i pokrivaju prozračnom folijom.
Ostavljaju se tokom noći u frižideru....
22. avgust
Majstorski domaći ćevapčićiNakon toga oblikujemo ćevapčiće rukama potopljenim u smesu sa vodom i sirćerom i poređamo ponovo u pleh.
Stavljamo oblikovane ćevapčiće u frižider na 2-3 sata....
29. sep.
Domaći pileći ćevapčićiOstavlja se 30 minuta u frižideru i posle se ćevapčići prže u ulju.
Domaći pileći ćevapčići su gotovi....
08. okt.
Pikantni koktel ćevapčićiStavljati ćevapčiće i pržiti ih po nekoliko minuta sa obe strane, dok ne dobiju prepoznatljivu boju....
19. mart
Mititei - rumunski ćevapčićiPomešajte mleveno meso sa sitni iseckanim korijanderom, izgnječenim belim lukom, biberom, alevom paprikom, solju i ruzmarinom.
Sipajte bujon i promešajte ponovo. Ako nemate 35 ml goveđeg bujona stavite vodu i 1/4 kockice...
21. dec.
Finese pečenja pogačeMnoge domaćice ne smeju da ispeku pogaču, jer se brinu da neće biti dovoljno dobra i više vole da kupe gotovu. Ali nema ništa ukusnije od domaće ispečene pogače, a za njenu pripremu jednostavno treba da se zapaze neka pravila...
04. maj
Miči - mali rumunski ćevapčićiZamesite dobro mleveno meso i napravite ćevapčiće dužine oko 6 cm.
Namažite roštilj masnoćom i zagrejte je. Poređajte male kabapčiće i pecite ih desetak minuta sa svake strane....
24. sep.
Pravljenje domaćeg jabukovog sirćetaKvalitet sirća zavisi od sorte jabuka koje ćete koristiti za pravljenje. Što je veći procenat šećera u jabukama, toliko će biti više alkohola biti u džibri, a to će ubrzati proces stvaranja sirćetne kiseline....
25. feb.
Finese prilikom posluživanja vinaKada poslužujete vino svojim gostima, pridržavajte se nekih caka kako biste na njih ostavili utisak kao da imate znanje profesionalnog somalijera. Prilikom serviranja vina veoma je važna njegova temperatura.
Tako na primer...
09. jul
Finese kod pečenja piteSećate li se bakine ukusne i sočne pite? Pita se nalazi na skoro svakoj trpezi, u svako doba godine, odgovarajuća je za doručak, ručak i večeru.
Svi znamo da se tradicionalna pita priprema sa belim sirom. Istina...
11. dec.
Finese u pripremi špragliŠpargle su omiljeno povrće mnogima. Dosta gurmana ih naziva "plemićem među povrćem" zbog posebne brige i pažnje, koja im je potrebna.
Postoji preko 3000 vrsta špargli, ali na tržištu možete naći samo bele, ljubičaste i...
03. jul
Finese kod spremanja spanaćaNeki čak stavljaju sino iseckan spanać u mleveno meso za ćufte. Ukoliko pak ne volite meso, ćuftice od spanaća su dobra opcija za vegetarijance.
Evo šta još treba da znate kada počinjete da kuvate spanać....
30. april
Finese kod dinstanja mesaDinstano meso bude veoma ukusno ako se prate neke finoće prilikom pripreme. Klasično dinstanje mesa predstavlja prženje mesa, nakon toga se poklopi i dinsta na tihoj vatri sa malo tečnosti.
Dinstanje mesa je idealno za...
12. maj