Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofSvako može da naravi neverovatan kuglof kući, pomoću nekoliko kulinarskih trikova, koji garantuju ukusan i mekan rezultat.
Najvažniji uslov za dobar kuglof je korišćenje kvalitetnih namirnica i pravilna priprema....
11. jul
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaDa bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod.
Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje....
15. maj
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaTo je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
28. april
Kulinarski trikovi u spremanju lukaPre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako će biti ukusniji;
- Crni luk se seče samo na kolutove;
- Ako vam je pri kuvanju ili spremanju salate ostalo pola glavice luka i hoćete...
24. mart
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaSvaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji.
Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast.
Evo i naših malih saveta.
1....
26. feb.
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaAko treba da klasifikujemo balkanska jela, sasvim je sigurno da će pasulj zauzeti jedno od prvih mesta. Gotovo i da ne postoji kuća na čijoj se trpezi ne nalazi pasulj, i to u najrazličitijim oblicima. Nezavisno od toga...
04. feb.
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaAli da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim.
1....
26. dec.
Cvekla u rerniTako napravljena cvekla je idealna za svakakve salate, piree, pečena i druga jela.
Prijatno!...
11. april
Cvekla u teglamaMešati dok se suvi sastojci istope i ovom mešavinom preliti narezanu cveklu. Ostaviti da stoji 1h i povremeno promešati.
Sipati cveklu u tegle pa svaku teglu naliti prelivom....
30. januar
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuAko pržite džigericu nakon što ste je prethodno potopili u sveže mleko ili ste koristili neki drugi kulinarski trik, dobro je osušite i uvaljajte u brašno....
06. mart
Trikovi koji čine vaša jela ukusnijimSpremanje je mnogo prijatnije i lako, ako poštujete neka mala pravila. Na primer, da vam karfiol ne potamni i da mu sačuvate belu boju, u trenutku ključanja vode dodajte malo šećera.
Kada punite sarme od zelja, dodajte...
20. sep.
Trikovi za lepu kafuKafa je jedan od napopularnijih napitaka. Međutim, ako hoćete da uživate u punom ukusu kafe, trebalo bi ispoštovati neke uslove.
1. Vrsta - ako kod kuće imate mlin za kafu, kupujte kafu u zrnu i meljite sami. Od sveže...
02. avgust
Jednostavni trikovi za sitostPokušajte da se pridržavate strogog grafika kada je u pitanju vaša svakodnevna dijeta, jedite tri obroka dnevno i preterujte sa ukusnim užinama između obroka....
26. avgust
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomBeli luk daje specifičnu aromu i ukus raznim jelima, zato vam predlažemo nekoliko trikova za pripremu jela sa belim lukom:
- Da ublažite miris starijeg belog luka, uklonite zelenu klicu koja se nalazi između čenova...
23. mart
Marinirana crvena cvekla u teglamaKuvajte koliko da se šećer i so rastope, ostavite da se ohladi i prelijte kuvanu cveklu u teglama, odozgo pokrijte grančicama mirođije i čenovima belog luka....
30. jul
Trikovi za popravljanje preslanog jelaAli, i preslano jelo se može popraviti, pomoću nekoliko trikova. Tako, na primer, ako ste preterali sa solju u bujonu, možete popraviti ovo, tako što ćete u njega dodati nasečen krompir, povrće ili fidu....
08. avgust
Marinirana cvekla za zimuMože se koristiti za salate, garnirung i druga jela!
Marinirana cvekla za zimu je spremna....
26. sep.
Kroketi od cvekle i krompiraDobro operemo cveklu i krompir. Oljuštimo i ponovo operemo.
Cele ih uvijamo u list aluminijumske folije za pečenje. Stavljamo ih u jaku rernu i pečemo dok ne bude gotovo, oko 35-40 minuta, zavisi od jačine rerne....
28. januar
Čorba od cvekle i šargarepeDodajte sitno iseckane cveklu i krompir, začine, bujon i 1 šolju hladne vode.
Kada proključa, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka, dok cvekla ne omekša....
09. januar
1
Salata od cvekle i jajaPreko cvekle rasporedimo sos i nakraju ređamo komadiće jaja. Za ukras stavljamo maslinu u centar salate....
25. april
Garnir od cvekle i jabukaCveklu operite, ogulite i isecite na kockice.
U tiganj sa poklopcem sipajte maslinovo ulje, malo vode, koliko da pokrije cveklu, pa stavite na srednju temperaturu....
08. jul
Salata od cvekle i šargarepeŠargarepa i cvekla se oljušte, operu se i narendaju na krupno rende.
Promešaju se u začinjavaju solju i sirćetom.
Po želji možete da dodate maslinovo ulje, ali i ovako je dovoljno ukusno i daje energiju :)...
26. sep.