Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najpopularnije iz grčke kuhinjeNajpopularnije iz grčke kuhinje
04. dec.
/undefined Grčka kuhinja je mešavina mediteranske i balkanske kuhinje. Upravo u Grčkoj se pojavila prva kulinarska knjiga još pre 330 godina pre nove ere....
Tradicionalni recepti iz izraelske kuhinje za Šavut (Shavuot)Tradicionalni recepti iz izraelske kuhinje za Šavut (Shavuot)
26. jul
Kao i da uživamo u raznovrsnoj kuhinji!...
Knedle sa hlebom za kebap (specijalitet iz turske kuhinje)Knedle sa hlebom za kebap (specijalitet iz turske kuhinje)
19. april
Servirajte kebap sa ukusnim toplim knedlama, za jedan ukusniji ručak ili večeru....
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje
13. dec.
Krafini iz moje kuhinje su veoma ukusni! Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeMilibrot kiflice iz moje kuhinje
22. januar
U početku je testo dosta lepljivo, ali kad nadođe dovoljno bude elastično i odgovarajuće za rad. Nadev je od čokolade za kuvanje. Posuto je obilno smeđim šećerom....
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeBrioš – Brioshes iz moje kuhinje
06. jul
Za pečenje - kalup za mafine. U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru od limuna....
Pileća supa iz moje kuhinjePileća supa iz moje kuhinje
08. sep.
Pileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka. Preliva se sa malo maslinovog...
Mlečna pita iz moje kuhinjeMlečna pita iz moje kuhinje
17. okt.
Rerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno....
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi saganaki iz moje kuhinje
07. nov.
Škampi su odmrznuti - blanširani. U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
Mokri kolač iz turske kuhinjeMokri kolač iz turske kuhinje
11. feb.
Tako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeRižoto milaneze iz moje kuhinje
22. dec.
Izvor: Italijanska kuhinja. Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
Krem brule iz moje kuhinjeKrem brule iz moje kuhinje
16. dec.
Izvor Francuska kuhinja. Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
20 tipičnih jela iz bugarske kuhinje20 tipičnih jela iz bugarske kuhinje
24. nov.
Bugarska kuhinja ne pravi izuzetak zbog njenog položaja, godina dominacije i samog načina života....
Božični Lincer keksići iz moje kuhinjeBožični Lincer keksići iz moje kuhinje
26. avgust
Rerna - 170 stepeni; Pljosnati plehovi obloženi papirom za pečenje; Modle za sečenje figurica; Radila sam sa mikserom. U posudi se pomešaju brašno, cimet, so, bademovo brašno....
Šekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinjeŠekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinje
07. jun
Skuvajte sirup za kolač. Treba da se ohladi dok vi pravite testo. U činiji umutite maslac i šećer. Dodajte jaja, ali odvojite 1 žumance za premazivanje kolača....
Kačamak sa sirom iz bugarske kuhinjeKačamak sa sirom iz bugarske kuhinje
12. jun
Rastvorite kukuruzno brašno u polanavedene količine vode, a ostatak tečnosti stavite u šerpu na ringlu da provri sa maslacem. Nakon što provri, počnite da dodajete u porcijama rastvoreno kukuruzno brašno, neprestano mešajući...
Baklava sa bogatim nadevom iz grčke kuhinjeBaklava sa bogatim nadevom iz grčke kuhinje
17. dec.
Namažite pleh, odgovarajući za prečnik kora, uljem i počnite da ređate kore iz paketa, mažite ih malim delom ulja. Nakon što poređajte polovinu kora, promešajte nadevi ravnomerno ga rasporedite preko....
Slatka torta od spanaća iz turske kuhinjeSlatka torta od spanaća iz turske kuhinje
12. mart
Ukrasite slatku tortu od spanaća iz turske kuhinje po želji. Ja sam ukrasila narom tortu od spanaća....
Sutlijaš na portugalski način iz moje kuhinjeSutlijaš na portugalski način iz moje kuhinje
22. mart
Pirinač i štapić cimeta stavite u šerpu sa debelim dnom i prelijte hladnom vodom. Ostavite na jakoj vatri dok ne provri i nakon toga smanjite temepraturu da se krčka oko 18 maksimum 20 minuta. Ako je još uvek ostalo vode...
Kako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinjeKako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinje
11. avgust
Jedna stvar koju treba da uzmete u obzir prilikom odmašćivanja ormarića je kraj....
Pogača za početnike u kuhinjiPogača za početnike u kuhinji
28. nov.
Podelite na 6 lopti + jednu manju za sredinu. Svaku razvucite u okruglu koru veličine tanjira....
Kroketi sa sedam ribaKroketi sa sedam riba
08. dec.
Uz krokete sa sedam vrsta riba mnogo dobro ide belo vino....
Pita od razvijenih kora sa kvascem iz turske kuhinjePita od razvijenih kora sa kvascem iz turske kuhinje
08. januar
Neverovatno ukusna pita od razvijenih kora iz turske kuhinje....
Marokanska kuhinja: Praznik za čulaMarokanska kuhinja: Praznik za čula
22. nov.
Semenke i mahunarke u marokanskoj kuhinji Kuskus je nacionalno jelo Maroka....
Jednostavni trikovi za uštedu u kuhinjiJednostavni trikovi za uštedu u kuhinji
15. jun
Mesto sa najviše električnih uređaja je upravo kuhinja. U njoj svaka domaćica pokazuje svoje kulinarsko umeće, ali se retko zapita kako da uštedi električnu energiju, pomoću nekoliko trikova....