Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najpopularnije iz grčke kuhinje/undefined Grčka kuhinja je mešavina mediteranske i balkanske kuhinje. Upravo u Grčkoj se pojavila prva kulinarska knjiga još pre 330 godina pre nove ere....
04. dec.
Tradicionalni recepti iz izraelske kuhinje za Šavut (Shavuot)Kao i da uživamo u raznovrsnoj kuhinji!...
26. jul
Knedle sa hlebom za kebap (specijalitet iz turske kuhinje)Servirajte kebap sa ukusnim toplim knedlama, za jedan ukusniji ručak ili večeru....
19. april
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje su veoma ukusni!
Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
13. dec.
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeU početku je testo dosta lepljivo, ali kad nadođe dovoljno bude elastično i odgovarajuće za rad. Nadev je od čokolade za kuvanje. Posuto je obilno smeđim šećerom....
22. januar
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeZa pečenje - kalup za mafine.
U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru od limuna....
06. jul
Pileća supa iz moje kuhinjePileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka.
Preliva se sa malo maslinovog...
08. sep.
Mlečna pita iz moje kuhinjeRerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka
Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno....
17. okt.
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi su odmrznuti - blanširani.
U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
07. nov.
Mokri kolač iz turske kuhinjeTako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
11. feb.
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeIzvor: Italijanska kuhinja.
Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
22. dec.
Krem brule iz moje kuhinjeIzvor Francuska kuhinja.
Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
16. dec.
20 tipičnih jela iz bugarske kuhinjeBugarska kuhinja ne pravi izuzetak zbog njenog položaja, godina dominacije i samog načina života....
24. nov.
Božični Lincer keksići iz moje kuhinjeRerna - 170 stepeni;
Pljosnati plehovi obloženi papirom za pečenje;
Modle za sečenje figurica;
Radila sam sa mikserom.
U posudi se pomešaju brašno, cimet, so, bademovo brašno....
26. avgust
Šekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinjeSkuvajte sirup za kolač. Treba da se ohladi dok vi pravite testo.
U činiji umutite maslac i šećer. Dodajte jaja, ali odvojite 1 žumance za premazivanje kolača....
07. jun
Kačamak sa sirom iz bugarske kuhinjeRastvorite kukuruzno brašno u polanavedene količine vode, a ostatak tečnosti stavite u šerpu na ringlu da provri sa maslacem.
Nakon što provri, počnite da dodajete u porcijama rastvoreno kukuruzno brašno, neprestano mešajući...
12. jun
Baklava sa bogatim nadevom iz grčke kuhinjeNamažite pleh, odgovarajući za prečnik kora, uljem i počnite da ređate kore iz paketa, mažite ih malim delom ulja. Nakon što poređajte polovinu kora, promešajte nadevi ravnomerno ga rasporedite preko....
17. dec.
Slatka torta od spanaća iz turske kuhinjeUkrasite slatku tortu od spanaća iz turske kuhinje po želji.
Ja sam ukrasila narom tortu od spanaća....
12. mart
Sutlijaš na portugalski način iz moje kuhinjePirinač i štapić cimeta stavite u šerpu sa debelim dnom i prelijte hladnom vodom. Ostavite na jakoj vatri dok ne provri i nakon toga smanjite temepraturu da se krčka oko 18 maksimum 20 minuta.
Ako je još uvek ostalo vode...
22. mart
Kako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinjeJedna stvar koju treba da uzmete u obzir prilikom odmašćivanja ormarića je kraj....
11. avgust
Pogača za početnike u kuhinjiPodelite na 6 lopti + jednu manju za sredinu. Svaku razvucite u okruglu koru veličine tanjira....
28. nov.
Pita od razvijenih kora sa kvascem iz turske kuhinjeNeverovatno ukusna pita od razvijenih kora iz turske kuhinje....
08. januar
Marokanska kuhinja: Praznik za čulaSemenke i mahunarke u marokanskoj kuhinji
Kuskus je nacionalno jelo Maroka....
22. nov.
Jednostavni trikovi za uštedu u kuhinjiMesto sa najviše električnih uređaja je upravo kuhinja. U njoj svaka domaćica pokazuje svoje kulinarsko umeće, ali se retko zapita kako da uštedi električnu energiju, pomoću nekoliko trikova....
15. jun