Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
22. maj
Ugljeni hidrati koji se sporo apsorbuju - šta treba da znamoA oni su sadržani u gotovo svakoj grupi namirnica koje konzumiramo - voće, povrće, žitarice, mlečni proizvodi i čak u nekim namirnicama bogatim proteinima kao što su mahunarke....
20. jul
Sve namirnice, kojih dojilje treba da se kloneJedno parče sigurno neće biti problem, ali ne treba preterivati.
U galeriji gore, otkrićete ostalih 12 proizvoda, od kojih doljilje treba da se klone.
page
3....
28. feb.
Šta će se promeniti ako prestanete da konzumirate šećer?Šećeri koji se konzumiraju u svom prirodnom obliku (iz voća ili žitarica) se skoro odmah razlažu u digestivnom sistemu na glukozu i fruktozu i polako i postepeno prelaze u krvotok tako da ih telo može lako asimilovati....
09. april
Teobromin - šta treba da znamo?Istraživanje urađeno 80-ih godina prošlog veka pokazuje da može da postoji veza između delovanja teobromina i rizka za ljude koji pate od raka prostate....
05. april
Kolagen - šta treba da znatePrehrambeni proizvodi koji daju najviše kolagena su bujon od kostiju, brokoli i sve ribe. U njih treba da dodamo jaja, mahunarke, heljdu, ovsene pahuljice, piletinu....
18. avgust
Proseko - šta treba da znamo?U Italiji, postojbini Proseka, ovo piće se obično konzumira samostalno, ali postoje i neki, tipično lokalni kokteli koji sadrže Proseko....
30. maj
Lutein - Šta treba da znateCrvene paprike su odličan izvor luteina, koji se može konzumirati u bezbroj varijacija i recepata....
13. sep.
Rezanci - šta treba da znamo?Tehnologija za proizvodnju rezanaca
Razvoj tehnologija za proizvodnju testenina, a posebno rezanaca, traje dugi niz godina....
29. jun
Šunka - šta treba da znamoPotrebna i posebna daska za sečenje, s tim što ne treba da se zaboravi da je najbolje da se iseče količina koja će biti odmah konzumirana....
21. feb.
Topljeni sir - šta treba da znamoPotencijalne štete krem sira
Treba i da napomenemo da je u mekom topljenom siru sadržano mnogo jedinjenja natrijuma koji šteti našem organizmu. Zbog toga ne treba da se preteruje....
21. april
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Danas se tušt smatra korovom, s kojim se baštovani i letnji stanovnici bore na razne načine.
Ali u međuvremenu ovu malu neprimetnu lekovitu bilju su koristili iscelitelji iz drevnosti....
18. dec.
Mančego sir - šta treba da znamoKalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm.
Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
16. okt.
Biserni pirinač - šta treba da znamoGodinama ranije, može se reći da je to bio jedini pirinač koji je mogao da se nađe po rafovima u prodavnicama. Danas je jedan od mnogih.
Čime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu?...
12. okt.
Crna čokolada - šta treba da znamoCrna čokolada se javlja i kao prevencija protiv koronarne bolesti srca, s obzirom da oni koji redovno konzumiraju ovo slatko iskušenje imaju za 37 procenata manji rizik od razvoja bolesti....
16. sep.
Bademovo brašno - šta treba da znamoIpak s njime ne treba preterivati. Iako sadrži korisna svojstva, ovo brašno je sa visokim sadržajem kalorija. Možete da ga konzumirate sa čistom savešću u velikim količinama jedino ako ste na nekoj dijeti....
04. sep.
Fourme d'Amber - šta treba da znamoPosle soljenja sir treba da odstoji dva dana u dobro provetrenoj prostoriji za „odmor”.
Peta faza je bušenje sira debelim dugim iglama....
24. maj
Proteinska dijeta - šta treba da znamoParadajz, krastavci, zelena salata, kupus, tikvice, paprika, šargarepa, repa mogu se uključiti, mogu se konzumirati u gotovo neograničenim količinama....
11. april
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Danas postoji mnogo različitih začina kojima možete začiniti svoja jela i pripremiti prave kulinarske užitke....
10. dec.
Sojin protein - šta treba da znamoSojin protein je protein koji dolazi iz zrna soje. Po pitanju cene je dostupniji od nekih drugih proteinskih opcija i lako se dodaje u vašu dijetu....
27. avgust
Skyr (skir) - šta treba da znamoNeki ljudi treba da paze sa konzumacijom skira.
Sa konzumacijom skira treba da paze ljudi koji imaju intoleranciju na laktozu. Kod njih ovaj proizvod može uzrokovati dijareju, gasova i nadimanje....
26. avgust
Roze paradajz - šta treba da znamoU isto vreme treba izbegavati prekomernu vlažnost.
Imajte na umu da ako paradajz obilno zalijete nakon dužeg sušnog perioda, plodovi će popucati i izgubiti lep izgled....
25. avgust
Kafa Arabika - šta treba da znamo?Etiopija je priznata kao domovina sorte Arabika, gde se i danas mogu naći samonikle biljke od kojih se pravi arapska kafa....
25. jul
Kafa Robusta - šta treba da znamoDa li ste se ikada zapitali šta je prva stvar koju obično uradite čim otvorite oči? Pa, možda je prva stvar da proverite vreme ako niste unapred podesili alarm. Ali odmah nakon toga, verovatno biste krenuli u kuhinju da napravite...
25. jul