Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Laka provera kvaliteta pravog meda može da se uradi uz pomoć joda ili sirćeta....
11. mart
Uskršnji kolači, napravljeni uz pomoć špricaSve to dobro promešajte i ostavite da nadođe oko 10-15 minuta.
Nakon toga stavite od testa u špric ili fišek i počnite da oblikujete kolače, ređajte ih u pleh....
25. mart
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeSa svoje strane, nijedan metod provere kvaliteta meda nije u potpunosti uspešna.
Postoje različiti načini testiranja pravog meda da bi se videlo da li je pomešan sa vodom ili drugim šećernim sirupima....
02. avgust
Jednostavno slano pecivo napravljeno uz pomoć špricaDobro promešamo i postepeno stavljamo brašno dok ne dobijemo gusto, lepljivo testo.
Kašikom sipamo testo u špric sa nastavkom i pravimo slano pecivo u plehu, obloženom papirom za pečenje ili silikonskom podlogom....
02. avgust
Kako proveriti da li su pečurke otrovneDeo otrovnih pečuraka je smrtonosan, pa čak i da se lekari umešaju, retko mogu pomoći. Zato je najbolje da kupujete kultivisane pečurke, ako ste već njihov veliki ljubitelj....
23. feb.
Da li je med štetan kod dijabetesaIshrana svakog dijabetičara je veoma stroga, odnostno unos šećera i slatkiša. Zbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes. Dijabetes je neizlečiva bolest, koja je povišen...
11. maj
Da li pravilno jedemo avokado?Popularna naučna organizacija Američko dijetetsko društvo nedavno je objavila studiju pod naslovom Kako da izvučete maksimalne koristi za svoje zdravlje dok jedete avokado....
04. mart
Da li je bolje da jedete maslac ili margarin?Maslac ili margarin - šta se češće nalazi u vašem frižideru? Da li znate razliku između to dvoje?
Jedan od najpopularnijih proizvoda koje redovno konzumiramo je maslac. Maslac se pravi od sveže ili fermentisane masne...
11. april
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
Ovo pitanje sigurno često postavljate sami sebi, posebno ako imate drugačiji režim ishrane....
28. avgust
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Jednostavno rečeno - sve vrste hlebova napravljenih od brašna tipa 500 su oni koje je dobro izbegavati. Jednostavno nisu pravi....
24. april
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Pržene girice i hladno pivo - postoji li poznatiji klasik za letnje jelo, posebno u blizini morskih letovališta? Gotovo da nema osobe koja tokom letovanja nije probala ovu poslasticu, a mnogi ovo jelo povezuju sa letom....
15. nov.
Da li se može smršati uz pomoć soka od kupusa?Borba sa viškom kilograma počinje ne u sali za treninge, već u kuhinji, jer koliko god vredno trenirali, treba da veoma dobro pazimo šta jedemo....
27. feb.
Kako da zgusnemo slatko uz pomoć želatina?Postoje dva načina da se zgusne slatko uz pomoć želatina.
U prvoj varijanti, dok je slatko još uvek toplo, možete u posudi da rastvorite želatin sa malo mlake vode....
13. maj
Kako da očistimo organizam uz pomoć peršuna?Čišćenje bubrega sa peršunom se pravi uz pomoć 1 piva, 500 g meda i 3 veze peršuna. Proizvodi se pomešaju i kuvaju 10 minuta na tihoj vatri. Nakon toga smesu procedite i od tečnosti....
03. dec.
Pobedite prolećni umor uz pomoć ovih 5 savetaKako ide proleće, tako u organizmu počinju da se odvijaju razne promene kao što su situacije da se lako umarate, nedostatak koncentracije, pogoršanje imuniteta, a sve to utiče na kvalitet života....
04. mart
Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!Jedini uslov je da povrće može da se jede sirovo - brokoli, paradajz, kupus, luk, zelena salata. Promešajte ih dobro i začinite dresingom od engleskog senfa, malo soli i bibera....
14. avgust
Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!Drugi način
Pomoću kašljanja - to je glavni način za testiranje visokokvalitetnog maslinovog ulja u svetu. Probajte gutljaj iz iste šolje i neka maslinovo ulje ostane u ustima oko 20 sekundi....
12. jun
Da li griz deblja?U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
11. januar
Da li treba da pijete multivitamine?Tako da dodaci mogu pomoći kod nekih konkretnih problema, ali multivitamini neće mnogo uticati na vaše zdravlje....
16. feb.
Uz pomoć dva žumanca, bol u kolenu će nestati!Osim toga možete masirati pažljivo koleno uz pomoć eteričnog maslaca od slačice. Slačica je začin koji je dokazao svoju efikasnost za poboljšanje cirkulacije....
14. okt.
Kako da ukrasite Uskršnja jaja uz pomoć voska?Uskršnja jaja iscrtana voskom su veoma lepa, jedinstvena i imaju dugu tradiciju.
Veština crtanja voskom na jajima prenosila se s generacije na generaciju.
Postoje različite tehnike i specifični motivi u različitim...
14. maj
Šta da jedete da biste ubili apetitNučite se da jedete po jednu jabuku ili krušku dnevno i brzo ćete ustanoviti da ne "sanjate" bombone ili čokolade. Ili se kladite na voćnu salatu kada vam se jede nešto slatko....
13. april
Cvetići od lisnatog testa i ćufticaU svaki od njih se stavlja po jedna ćuftica, zagrće se sa četiri kraja i oblikuje se lopta tako što se pazi da se testo svuda pokriju ćuftice....
22. sep.
Kiflice od lisnatog testa i jabukaZalijte ih ovom smesom i stavite ih da se peku na 200 °C dok ne postanu zlatkaste.
Kiflice od lisnatog testa i jabuka su veoma ukusne....
21. dec.
Puževi od lisnatog testa i lešnikaOdmrzne se lisnato testo na sobnoj temperaturi, razvije se u pravougaonik na radnoj površini posutoj brašnom. Namaže se uljem i posipa se obilno smesom od lešnika....
18. nov.