Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Kako da prepoznamo kvalitetan med?
11. mart
Laka provera kvaliteta pravog meda može da se uradi uz pomoć joda ili sirćeta....
Uskršnji kolači, napravljeni uz pomoć špricaUskršnji kolači, napravljeni uz pomoć šprica
25. mart
Sve to dobro promešajte i ostavite da nadođe oko 10-15 minuta. Nakon toga stavite od testa u špric ili fišek i počnite da oblikujete kolače, ređajte ih u pleh....
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeKako da saznamo da li je med prirodan pomoću sveće
02. avgust
Sa svoje strane, nijedan metod provere kvaliteta meda nije u potpunosti uspešna. Postoje različiti načini testiranja pravog meda da bi se videlo da li je pomešan sa vodom ili drugim šećernim sirupima....
Jednostavno slano pecivo napravljeno uz pomoć špricaJednostavno slano pecivo napravljeno uz pomoć šprica
02. avgust
Dobro promešamo i postepeno stavljamo brašno dok ne dobijemo gusto, lepljivo testo. Kašikom sipamo testo u špric sa nastavkom i pravimo slano pecivo u plehu, obloženom papirom za pečenje ili silikonskom podlogom....
Kako proveriti da li su pečurke otrovneKako proveriti da li su pečurke otrovne
23. feb.
Deo otrovnih pečuraka je smrtonosan, pa čak i da se lekari umešaju, retko mogu pomoći. Zato je najbolje da kupujete kultivisane pečurke, ako ste već njihov veliki ljubitelj....
Da li je med štetan kod dijabetesaDa li je med štetan kod dijabetesa
11. maj
Ishrana svakog dijabetičara je veoma stroga, odnostno unos šećera i slatkiša. Zbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes. Dijabetes je neizlečiva bolest, koja je povišen...
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Popularna naučna organizacija Američko dijetetsko društvo nedavno je objavila studiju pod naslovom Kako da izvučete maksimalne koristi za svoje zdravlje dok jedete avokado....
Da li je bolje da jedete maslac ili margarin?Da li je bolje da jedete maslac ili margarin?
11. april
Maslac ili margarin - šta se češće nalazi u vašem frižideru? Da li znate razliku između to dvoje? Jedan od najpopularnijih proizvoda koje redovno konzumiramo je maslac. Maslac se pravi od sveže ili fermentisane masne...
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan? Ovo pitanje sigurno često postavljate sami sebi, posebno ako imate drugačiji režim ishrane....
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
Jednostavno rečeno - sve vrste hlebova napravljenih od brašna tipa 500 su oni koje je dobro izbegavati. Jednostavno nisu pravi....
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Da li je korisno da jedemo girice i sardine?
15. nov.
Pržene girice i hladno pivo - postoji li poznatiji klasik za letnje jelo, posebno u blizini morskih letovališta? Gotovo da nema osobe koja tokom letovanja nije probala ovu poslasticu, a mnogi ovo jelo povezuju sa letom....
Da li se može smršati uz pomoć soka od kupusa?Da li se može smršati uz pomoć soka od kupusa?
27. feb.
Borba sa viškom kilograma počinje ne u sali za treninge, već u kuhinji, jer koliko god vredno trenirali, treba da veoma dobro pazimo šta jedemo....
Kako da zgusnemo slatko uz pomoć želatina?Kako da zgusnemo slatko uz pomoć želatina?
13. maj
Postoje dva načina da se zgusne slatko uz pomoć želatina. U prvoj varijanti, dok je slatko još uvek toplo, možete u posudi da rastvorite želatin sa malo mlake vode....
Kako da očistimo organizam uz pomoć peršuna?Kako da očistimo organizam uz pomoć peršuna?
03. dec.
Čišćenje bubrega sa peršunom se pravi uz pomoć 1 piva, 500 g meda i 3 veze peršuna. Proizvodi se pomešaju i kuvaju 10 minuta na tihoj vatri. Nakon toga smesu procedite i od tečnosti....
Pobedite prolećni umor uz pomoć ovih 5 savetaPobedite prolećni umor uz pomoć ovih 5 saveta
04. mart
Kako ide proleće, tako u organizmu počinju da se odvijaju razne promene kao što su situacije da se lako umarate, nedostatak koncentracije, pogoršanje imuniteta, a sve to utiče na kvalitet života....
Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!
14. avgust
Jedini uslov je da povrće može da se jede sirovo - brokoli, paradajz, kupus, luk, zelena salata. Promešajte ih dobro i začinite dresingom od engleskog senfa, malo soli i bibera....
Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!Maslinovo ulje! Proveri da li je pravo ili ne ovim dvema metodama!
12. jun
Drugi način Pomoću kašljanja - to je glavni način za testiranje visokokvalitetnog maslinovog ulja u svetu. Probajte gutljaj iz iste šolje i neka maslinovo ulje ostane u ustima oko 20 sekundi....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
Tako da dodaci mogu pomoći kod nekih konkretnih problema, ali multivitamini neće mnogo uticati na vaše zdravlje....
Uz pomoć dva žumanca, bol u kolenu će nestati!Uz pomoć dva žumanca, bol u kolenu će nestati!
14. okt.
Osim toga možete masirati pažljivo koleno uz pomoć eteričnog maslaca od slačice. Slačica je začin koji je dokazao svoju efikasnost za poboljšanje cirkulacije....
Kako da ukrasite Uskršnja jaja uz pomoć voska?Kako da ukrasite Uskršnja jaja uz pomoć voska?
14. maj
Uskršnja jaja iscrtana voskom su veoma lepa, jedinstvena i imaju dugu tradiciju. Veština crtanja voskom na jajima prenosila se s generacije na generaciju. Postoje različite tehnike i specifični motivi u različitim...
Šta da jedete da biste ubili apetitŠta da jedete da biste ubili apetit
13. april
Nučite se da jedete po jednu jabuku ili krušku dnevno i brzo ćete ustanoviti da ne "sanjate" bombone ili čokolade. Ili se kladite na voćnu salatu kada vam se jede nešto slatko....
Cvetići od lisnatog testa i ćufticaCvetići od lisnatog testa i ćuftica
22. sep.
U svaki od njih se stavlja po jedna ćuftica, zagrće se sa četiri kraja i oblikuje se lopta tako što se pazi da se testo svuda pokriju ćuftice....
Kiflice od lisnatog testa i jabukaKiflice od lisnatog testa i jabuka
21. dec.
Zalijte ih ovom smesom i stavite ih da se peku na 200 °C dok ne postanu zlatkaste. Kiflice od lisnatog testa i jabuka su veoma ukusne....
Puževi od lisnatog testa i lešnikaPuževi od lisnatog testa i lešnika
18. nov.
Odmrzne se lisnato testo na sobnoj temperaturi, razvije se u pravougaonik na radnoj površini posutoj brašnom. Namaže se uljem i posipa se obilno smesom od lešnika....