Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRuzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu.
Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
07. avgust
Kako se blanšira krompirKad smo već na temi blanširanje krompira, pogledajte kako da napravite savršen sotirani krompir....
11. maj
Kako se prži u dubokom ulju?Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
18. maj
Kako se pravi domaći hrskavi krompirZamislite pomorandžu umesto krompira i sve će vam biti jasno.
Tajna hrskavo prženih krompira
Treba da dobijete pravi balans krompira, skroba i vode....
11. nov.
Kako da čuvamo krompir?Da biste zaštitili krompir od viška vlage, pokrijte ga vrećama napunjenim piljevinom. Takođe možete poređati nekoliko glavica cvekle na krompir.
Ne samo višak vlage, već i nedostatak vlage loše utiče na krompir....
16. dec.
Kako da blanširate krompirKod sečenja krompira, postarajte se da ih isečete na jednake male komade, kako bi bili sigurni da će se krompir ravnomerno kuvati.
3. Krompir stavite u kipuću vodu. Nemojte da šerpu prepunite krompirom....
19. sep.
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kako da brzo oljuštimo krompir?
Ako želite da pripremite jelo sa krompirom bez kuvanja i treba da ga oljuštite dok je svež, možete se poslužiti drugim trikom....
07. maj
Kako brzo da oljuštimo krompir?Viljušku zabijte u centar krompira. Zavrtite jednom rukom, tako da se krompir vrti, dok drugom rukom koristite drugu tradicionalnu mašinu za guljenje krompira (ljuštilica ili običan nož)....
30. april
Najukusniji prženi krompir se pravi ovakoKrompir se seče na trakice!
Sigurno ste iznenađeni, zato što gotovo uvek gde stanete da naručite prženi krompir, on je upravo iseckan na trakice....
25. feb.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Krompir u maslacuOstaviti ih da se peku dok ne porumene, izvaditi ih i ostaviti da upiju maslac.
Posuti ih mirođijom i pobiberiti.
Prijatno vam bilo uz ove neverovatno ukusne krompire....
20. feb.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
KrompirKrompir (Solanum tuberosum) je mnogogodišnja biljka iz porodice Krompira (Solanaceae)....
01. mart
Kako se prži pastrmka?Većina ljudi koji vole ribu više vole da jedu pastrmke. Ima veoma delikatnu aromu, izgleda veoma dobro i veoma je korisna za telo. Postoji mnogo načina za spremanje pastrmke, i svi oni daju ukusne rezultate, ali u ovom...
01. sep.
Kako se prži patlidžan?Patlidžan je široko rasprostranjeno povrće u kulinarskom svetu. Ima dragocena nutritivna svojstva koja mu daju glavnu ulogu u brojnim nezaboravnim receptima.
U većini njih, ovo povrće se koristi u prženom stanju....
30. jul
Kako se prži losos?Losos se prži u zagrejanom maslacu ili maslinovom ulju. Najpre se pratko zaprži sa svih strana, a nakon toga se preliva marinadom, ako je predviđena.
U suštini losos se prvenstveno peče na roštilju ili u rerni...
12. jul
Kako se prži šaran?Šaran (lat. Cyprinus carpio) je slatkovodna riba sa koštanim skeletom košljoribe i istovremeno pripada i mekoperkama i porodici šarana. Naziva se još i krap, krmača, dunavski lisac. Šaran je slatkovodna riba i najčešće se...
04. april
Kako se prži slanina?Ukusna pržena slanina, koja je hrskava i prosto se topi u ustima, neodvojivi je deo tipičnog američkog doručka. Kako samo ime govori, pržena slanina se prži dok ne postane hrskava.
Ipak, pre nego što rešite da iznenadite...
13. feb.
Kako se prži pasulj?Nije slučajno da se u nekim krajevima koristi poslovica – Ako je pasulj, neka bude pržen!
Prženi pasulj je jedno od najukusnijih tradicionalnih jela na Balkanu i većina koja ga je probala uvek spominju njegov bogat ukus...
14. nov.
Kako se prži luk?Luk se prži lako i brzo.
Prvo, morate ga iseći. To se radi pažljivo na dasci za sečenje, procenjujući sami prema potrebama recepta u kom obliku treba da isečete luk na komade - na kockice, rebarca itd.
Zatim pronađite...
17. nov.
Kako se prži meso?Kupite sveže meso u mesari ili marketu. Operite ga i osušite.
Stavite ga u posudu i posolite ga sa obe strane, ali nemojte preterivati jer ga možete presoliti. U principu, prethodno soljenje mesa ga zateže i postoji...
21. dec.
Kako se prži fida?Pržena fida je interesantan dodatak raznim jelima. U nekim kulturama se servira sa jelima od ribe ili čorbama od paradajza.
Za pripremu pržene fide vam je potrebno malo sastojaka i strpljenje. Evo kako se prži fida...
21. avgust