Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći majonez sa senfomNeka vam je ukusno sa mojim domaćim majonezom sa senfom.
Ovaj majonez je idealan za krompir salatu....
10. nov.
Domaći majonez od sojeMajonez je gotov, spremanje mu se ne razlikuje od spremanja običnog majoneza. Razlika je samo u sojinim sastojicma koji mu daju azijski ukus....
11. nov.
Domaći majonez sa šafranomPrethodno rastvorite šafran u malo svežeg mleka.
Ako je u vlaknima potrebno je da odstoji u mleku oko 20 minuta. Moj recept je sa šafranom iz sopstvene proizvodnje.
U posudu za pasiranje razbijte dva jajeta i dodajte...
27. dec.
Domaći majonez za 30 sekundiNađite usku i viskoku posudu u kojoй ćete napraviti majonez. Stavite ulje i jaja unutra, nakon čega dodajete začine.
Uključite štapni mikser na veliku brzinu i potopite do dna posude....
27. feb.
Domaći majonez sa belim lukomNaravno, majonez možete kupiti u prodavnici - brzo, jeftino i bez problema. Ali kako se domaći majonez može porediti sa kupljenim u prodavnici?...
03. okt.
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Lagani domaći majonez od nerafinisanog suncokretovog uljaKad je domaći majonez gotov, stavite ga u frižider da očvrsne.
Lagani domaći majonez od nerafinisanog suncokretovog ulja idealan je za sosove i ne samo za njih....
21. avgust
Domaći majonez sa maslinovim uljem i rukolomServiramo domaći majonez u glinenoj posudici ili posudi za sos.
Ukrašen domaći majonez sa maslinovim uljem sa listićima bejbi rukole!
Čudesnog ukusa!...
08. januar
Kako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaNišta ne može da se poredi sa domaćom kobasicom Lukanka ili domaćim sudžukom....
11. feb.
Brz domaći majonez sa jednim jajetom i mirođijomNajvažnije pri spremanju majoneza je da izvlačimo ručni mikser na gore dok se pasira. Nakon oko 20-30 sekinti majonez je gotov!
U njega dodajemo sitno isečenu mirođiju i začinjavamo dodatno ako je neophodno....
17. januar
Domaći majonez sa belim lukom na grčki načinOdvajamo žumanca od belanaca.
Očistimo beli luk i izgnječimo ga.
Stavljamo žumanca i beli luk u blender i mutimo.
Dodajemo bademe, prezle, biber i so i mešamo, dok se ne pretvore u kašu.
Postepeno i po malo dodajemo...
30. sep.
Domaći majonezVeoma je jednostavan i mnogo ukusniji ovaj domaći majonez od onih iz prodavnice....
17. sep.
Kako da napravite domaći sok i sirupNema ništa ukusnije od domaćeg soka i sirupa. Oni se mogu napraviti po vašem ukusu - sa manje ili više šećera, da budu ređi ili gušći. Pritom, ne sadrže veštačke boje ni konzervanse....
23. januar
Kako da sami napravite domaći sušeni lukZbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama.
Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
17. okt.
Brzi domaći majonezU duboku i užu posudu odvojite žumanca i mikserom ih umutite zajedno sa senfom, šećerom i solju.
Pažljivo i u tankom mlazu sipajte ulje i nastavite da mutite.
Dodajte sok od limuna i promešajte....
15. mart
Domaći majonez GarantTako napravljen majonez će se zgusnuti.
Soli se po ukusu. Nakon što je gotovo mogu da se dodaju začini po ukusu....
27. nov.
Moj domaći majonezPo želji nakon što se napravio majonez možete da dodate jednu kašiku senfa....
15. april
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate.
Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
16. januar
Domaći majonez bez jajaJa sam koristila štapni mikser i duboku usku posudu.
Na samo dno stavljamo limunsku kiselinu i so.
Sipamo ulje, a nakon njega i sveže mleko.
Uključujemo mikser i mutimo dok se ulje i mleko pomešaju.
Ako vam se...
11. sep.
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduZa pripremu domaće limunade je potrebno samo zrelo voće, jer im se koristi i kora i unutrašnjost. Voda treba da bude mineralna ili prethodno filtrirana.
Po želji, možete koristiti i gaziranu vodu....
16. jul