Konzerviran paradajz bez kuvanja
Konzerviran paradajz bez kuvanja
udvostručite ili utrostručite količinu - zavisi kolijo paradajza želite da pripremite. Nakon 2- 3 dana marinada će postati mutna. Sipajte je u ...
Oljušten i konzervisan paradajz
Oljušten i konzervisan paradajz
Odaberite poptuno čist i zreo paradajz. Blanširajte ih oko 30-40 sekundi u vreloj vodi. Odmah ih prelijte hladnom vodom i oljuštite, sada se već ...
Oljušteni paradajz u teglama
Oljušteni paradajz u teglama
Operemo i oljuštimo paradajz, dobro očistimo od drške. Isečemo ih na krupne parčiće i stavljamo u veliku posudu. Dodajemo so po ukusu i malo ...
Kako se konzervira sok od jabuke?
Kako se konzervira sok od jabuke?
14. avgust
ga čuvate u frižideru. Ipak, postoji nekoliki načina da konzervirate sok od jabuka, kako bi mogli da u njemu uživate duže vreme. Sok ...
Paradajz pire u teglama
Paradajz pire u teglama
Operite paradajz. U šerpu sipajte vodu, dodajte so i neka voda proključa. Blanširajte paradajz oko 1-2 minuta, izvadite ga i oljuštite. ...
Pasterizovani paradajz u teglama
Pasterizovani paradajz u teglama
14. avgust
Oprani paradajz sustite u vrelu vodu na minut, nakon toga ga operite hladnom vodom da ga ohladite. Oljuštite koru sa povrća i naseckajte ga na krupne ...
Paradajz za kuvanje u teglama
Paradajz za kuvanje u teglama
Paradajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun. Preostali ...
Marinirane paradajz-paprike u teglama
Marinirane paradajz-paprike u teglama
Operitei očistite paradajz-paprike od semenki i drški, isecite ih na krupnije komade. U duboku šerpu sipajte ulje i vodu, dodajte so, šećer, beli ...
Mogu li i kako se konzerviraju školjke?
Mogu li i kako se konzerviraju školjke?
17. dec.
Školjke su jedan od najukusnijih morskih plodova i na sreću gurmana ima ih mnogo. Zbog toga, većina koristi odmor na moru da proba omiljene školjke, ali sve ...
Kako sa čuvamo i konzerviramo kiseljak?
Kako sa čuvamo i konzerviramo kiseljak?
dan-dva, držite ga uvijenog u kesici ili u nekoj kutijici u frižideru. Poželjno je da je izolovan, kako ne bi poprimio mirise drugih namirnica, koje ...
Kako da konzerviramo boraniju i pasulj
Kako da konzerviramo boraniju i pasulj
na brzinu napraviti ukusan ručak ili večeru. U nekim delovima Balkana se prave i razna ukusna jela sa pasuljem, koja se takođe mogu konzervirati. ...
Sos od paradajza u teglama
Sos od paradajza u teglama
smesu na vatri 25-30 minuta. Izvadite začine i precedite sos. Dodajte so, promešajte i ostavite da se ohladi. Rasporedite polovine paradajza u ...