Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravite smesu za pohovanje od jaja?Za lepu Patafri pastu sastojci se mešaju da bi se dobila gusta smesa, poput smese za palačinke.
Odabrani proizvod za pohovanje se umoči u smesu, a zatim se prži u vrlo vrućoj masnoći....
18. mart
Kako da napravimo hrskavog pohovanog šaranaPostoji nekoliko na čina za pripremu smese za pohovanje. Tradicionalni su samo u brašno, kao i sa brašnom i jajima.
Kombinovano pohovanje uključuje brašno, jaja i ponovo brašno....
23. sep.
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Tikvice u odličnoj smesi za pohovanje od kačkavaljaPripremite smesu za pohovanje tako što umutite jaja i dodajte pavlaku, promešajte. Dodajte so, brašno i rendani kačkavalj, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu....
16. jul
Kako da napravimo krokan za tortuSve se dobro promeša da bismo dobili homogenu smesu.
Nakon toga šećer sa orašastim plodovima sipamo preko folije, prethodno namaznu uljem. Karamelizovanu smesu rasporedimo uz pomoć drvene spatule....
19. maj
Pečene ćuftice od tikvica sa smesom za pohovanje od kornfleksaPečene ćuftice od tikvica sa smesom za pohovanje od kornfleksa su sjajne.
Beleška: Ako želite možete da potopite ćuftice u umućeno jaje i nakon toga da uvaljate u kornfleks....
22. okt.
1
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako sami da napravimo začine od povrćaDobijena smesa se sipa u tegle i sterilizuje se 10 minuta. Začin se koristi za začinjavanje raznih jela i supa....
06. april
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeKako da napravimo sprej od belog luka?
Primena belog luka je crlo piroka u profilaktičke svrhe, počinjući od kulinarstva i završavajući lečenjem različitih oboljenja, kao i kod njihove profilaktike....
27. jul
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
10. april
Marinada od piva za krmenadleNapraviti pire od luka pomoću štapnog miksera. Umešati senf, beli luk i soja sos.
Postepeno dolivati pivo. Pomešati i dobijenim sosom se mazati prethodno izlupane krmenadle....
16. feb.
Kako da napravimo šlagŠlag je gotov kada sklonite mikser i kada se smesa u činiji ne razliva, već je čvrsta i podseća na mekani sneg....
01. mart
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Pr eobrade ohladite file i blender, kako biste dobilihomogenu smesu....
28. sep.
Da napravimo sirup od aronijeKako bismo sami napravili sirup od aronije prvo pažljivo treba da operemo voće....
25. januar
Da napravimo tahini od suncokretaSemenkama dodajte maslinovo ulje i blendirajte dok se ne dobije homogena smesa.
Dakle, tahini od suncokreta, pripremljen kod kuće, je spreman!...
11. mart
Patafri pasta za pohovanjeU sredini se napravi mala rupica u koju se sipaju jaja i malo ulja. Umutite sastojke dok postepeno dodajete pivo (vodu ili mleko).
Umutite žicom dok ne dobijete glatku smesu....
15. mart
Kako da napravimo savršene ćufticeDa se napravi pravo remek-delo, a ne obična ćufta, moraćete da primenite neke trikove. Najukusnije ćuftice se dobijaju ako koristite smesu od telećeg i svinjskog mlevenog mesa....
08. maj
Kako da napravimo idealan milfojDa napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
18. april
Kako da napravimo karamelizovane jabukeIako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće.
Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
27. feb.
Kako da napravimo domaći nektarTako pripremljen nektar je spreman za konzumaciju, ali ne zaboravite, da pre nego što ga sipate u čaše dobro je da protresete flašu, da se dobije homogena smesa....
25. avgust
Kako da napravimo savršen ganašSve treba da bude postepeno,
Kada smesa od pavlake počne da vri, sipa se na čokoladu i uz lagano mešanje se čeka da se ona istopi. Prilikom dobijanja homogene smese znači da je ganaš gotov....
03. sep.