Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravite smesu za pohovanje od jaja?Kako da napravite smesu za pohovanje od jaja?
18. mart
Za lepu Patafri pastu sastojci se mešaju da bi se dobila gusta smesa, poput smese za palačinke. Odabrani proizvod za pohovanje se umoči u smesu, a zatim se prži u vrlo vrućoj masnoći....
Kako da napravimo hrskavog pohovanog šaranaKako da napravimo hrskavog pohovanog šarana
23. sep.
Postoji nekoliko na čina za pripremu smese za pohovanje. Tradicionalni su samo u brašno, kao i sa brašnom i jajima. Kombinovano pohovanje uključuje brašno, jaja i ponovo brašno....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Tikvice u odličnoj smesi za pohovanje od kačkavaljaTikvice u odličnoj smesi za pohovanje od kačkavalja
16. jul
Pripremite smesu za pohovanje tako što umutite jaja i dodajte pavlaku, promešajte. Dodajte so, brašno i rendani kačkavalj, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu....
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Sve se dobro promeša da bismo dobili homogenu smesu. Nakon toga šećer sa orašastim plodovima sipamo preko folije, prethodno namaznu uljem. Karamelizovanu smesu rasporedimo uz pomoć drvene spatule....
Pečene ćuftice od tikvica sa smesom za pohovanje od kornfleksaPečene ćuftice od tikvica sa smesom za pohovanje od kornfleksa
22. okt.
1
Pečene ćuftice od tikvica sa smesom za pohovanje od kornfleksa su sjajne. Beleška: Ako želite možete da potopite ćuftice u umućeno jaje i nakon toga da uvaljate u kornfleks....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Dobijena smesa se sipa u tegle i sterilizuje se 10 minuta. Začin se koristi za začinjavanje raznih jela i supa....
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeKako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomaže
27. jul
Kako da napravimo sprej od belog luka? Primena belog luka je crlo piroka u profilaktičke svrhe, počinjući od kulinarstva i završavajući lečenjem različitih oboljenja, kao i kod njihove profilaktike....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Da biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
Marinada od piva za krmenadleMarinada od piva za krmenadle
16. feb.
Napraviti pire od luka pomoću štapnog miksera. Umešati senf, beli luk i soja sos. Postepeno dolivati pivo. Pomešati i dobijenim sosom se mazati prethodno izlupane krmenadle....
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Šlag je gotov kada sklonite mikser i kada se smesa u činiji ne razliva, već je čvrsta i podseća na mekani sneg....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Pr eobrade ohladite file i blender, kako biste dobilihomogenu smesu....
Da napravimo sirup od aronijeDa napravimo sirup od aronije
25. januar
Kako bismo sami napravili sirup od aronije prvo pažljivo treba da operemo voće....
Da napravimo tahini od suncokretaDa napravimo tahini od suncokreta
11. mart
Semenkama dodajte maslinovo ulje i blendirajte dok se ne dobije homogena smesa. Dakle, tahini od suncokreta, pripremljen kod kuće, je spreman!...
Patafri pasta za pohovanjePatafri pasta za pohovanje
15. mart
U sredini se napravi mala rupica u koju se sipaju jaja i malo ulja. Umutite sastojke dok postepeno dodajete pivo (vodu ili mleko). Umutite žicom dok ne dobijete glatku smesu....
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Da se napravi pravo remek-delo, a ne obična ćufta, moraćete da primenite neke trikove. Najukusnije ćuftice se dobijaju ako koristite smesu od telećeg i svinjskog mlevenog mesa....
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfoj
18. april
Da napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Iako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Tako pripremljen nektar je spreman za konzumaciju, ali ne zaboravite, da pre nego što ga sipate u čaše dobro je da protresete flašu, da se dobije homogena smesa....
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Sve treba da bude postepeno, Kada smesa od pavlake počne da vri, sipa se na čokoladu i uz lagano mešanje se čeka da se ona istopi. Prilikom dobijanja homogene smese znači da je ganaš gotov....