Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šarena soŠarena so
19. maj
Šarena so može da se napravi i bez soli, ako će se koristiti preko sira i drugih slanijih jela....
Domaća šarena soDomaća šarena so
11. jul
Rezultat je mnogo aromatičnija i bogatija domaća šarena so u poređenju sa paketom iz prodavnice....
SoSo
11. jul
So nije samo začin, već i jedan od najvažnijih sastojaka za svaki živi organizam. So je izvor pozitivno naelektrisanih jona natrijuma i negativno naelektrisanih jona hlora. Upravo zbog toga je so najvažniji mineral u ishrani...
Morska SoMorska So
27. jun
Morska so je prirodan proizvod, svrstava se u vrh najznačajnijih darova koje more može da nam da. U njenom sastavu ima više od sto mineralnih materija, koje se sastoje od preko 80 elemenata Mendeljejevog periodnog sistema...
Himalajska SoHimalajska So
03. jun
Odmah posle šećera, so je najčešće korišćen začin. Po nekom nepisanom pravilu se kod nas jelima dodajte 3 puta više soli nego što je to dozvoljenih 3 - 5 mg dnevno. Posledice prekomerne konzumacije soli mogu biti opasne po...
So - koristi i šteteSo - koristi i štete
16. avgust
Natrijum hlorid, Štetnost Zdravstvene organizacije nas često upozoravaju na opasnosti od soli, koju svi tako često konzumiramo. To je zbog tvrdnje da visok unos soli dovodi do niza zdravstvenih problema, uključujući visok...
Maldonska so - suština i prednostiMaldonska so - suština i prednosti
08. jul
Po svojoj suštini to je morska so koja se dobija iz plitkih močvara koje se nalaze u gradu Maldon (sreće se i kao Maldon), Essex, Engleska....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Šarena so je tradicionalan bugarski začin koji je prisutan u njihovoj tradiciji, običajima i naravno na njihovoj trpezi. Ne postoji ništa ukusnije od tople pogače premazane maslacem i posute šarenom solju. Recepti po kojima...
Persijska plava so - drevna i neprocenjivaPersijska plava so - drevna i neprocenjiva
01. mart
Plava so ili persijska plava so je jedna od najređih i najstarijih soli na planeti. To je jedinstven i redak mineral koji se nalazi u planinskim lancima Irana (severna provincija Semnan) - jedno od retkih mesta na svetu gde...
Kako pravilno čuvati so?Kako pravilno čuvati so?
11. dec.
So je neizostavan deo svakog našeg jela, tako da moramo da znamo kako da je pravilno čuvamo. Generalno, lepa so treba da bude mrvljiva i suva. Ako je ne skladištimo kako treba, može dobiti vlagu i postati veoma tvrda...
Šta je košer so?Šta je košer so?
16. jun
So je neizostavan sastojak svakog jela. Ukus hrane koju pripremamo ne bi vredeo ništa, ako nismo stavili bar malo soli. U poslednje vreme, međutim, sve se više govori o štetnosti soli i njenoj zloupotrebi u ishrani, a na...
Himalajska so i limun pomažu kod mamurlukaHimalajska so i limun pomažu kod mamurluka
01. jun
Glavobolja je ozbiljan problem za desetine, ako ne i stotine hiljada ljudi širom sveta. Njena etiologija može biti različita i važno je da posetite lekara ako vas ovaj problem vrlo često muči. Uzroci, naravno, mogu biti...
Šta je to maldonska so?Šta je to maldonska so?
08. dec.
Zbog svojih kvaliteta, dobija sertifikat koji ukazuje da se koristi na engleskom kraljevskom dvoru....
Kako so deluje na pritisak?Kako so deluje na pritisak?
17. jun
So se ne preporučuje ljudima koji imaju visok krvni pritisak. Naučno je dokazano da so povišava krvni pritisak. Prekomerna upotreba soli utiče na nervni sistem, dovodi do povećanog lučenja adrenalina, sužava arterije...
Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!
28. april
So nazivaju belom smrću, jer neverovatno povećava rizik od iznenadne smrti kao posledice srčanih oboljenja. To nije jedina šteta koju najpopularniji začin u kuhinji nanosi našem zdravlju. Konzumacija veće količine...
Engleska slana pitaEngleska slana pita
31. mart
Uživajte u ovoj engleskoj slanoj piti....
Engleska pileća supaEngleska pileća supa
03. maj
Engleska pileća supa - ukusna, pitka i bistra....
Kako da izvučemo so iz sira?Kako da izvučemo so iz sira?
15. maj
Obično se sir, nezavisno od toga da li je kupljen u prodavnici ili je pripremljen u domaćim uslovima, čuva u salamuri, pripremljenoj od soli i vode, da bi dugo sačuvao kvalitet. Upotreba slane hrane je kontraindikovana...
Engleska keks-čokoladna tortaEngleska keks-čokoladna torta
15. dec.
Prsten za tortu prečnika 16 cm i ivicom od 6 cm dobro se podmaže komadom maslaca. Stavlja se u ravan kalup pokriven papirom za pečenje. Keks se namrvin na veličinu badema. U posudi sa mikserom se umuti maslac i šećer...
Engleska salata sa graškomEngleska salata sa graškom
06. april
Engleska salata sa graškom je veoma ukusna....
Engleska pita sa trešjamaEngleska pita sa trešjama
05. april
1
Engleska pita sa trešnjama je gotova....
Engleska salata od krompiraEngleska salata od krompira
17. maj
Krompir se skuva, ali ne treba da se raspada. Ako mu je finija kora, ne ljušti se. Nakon što se skuva, sklanja se sa ringle i ostavlja sa strane. Za to vreme se pravi sos od majoneza, kiselog mleka i maslinovog ulja. Dodaje...
Engleska pita od trešanjaEngleska pita od trešanja
30. jun
Pripremite testo. Brašna i maslac umutite, pa im dodajte vodu. Umešeno testo podelite na dva dela i ostavite ga na pola sata. Očistite trešnje od koštica i stavite ih u šerpu da se kuvaju sa vodom. Nakon toga dodajte šećer...
Kako da izvučemo so iz preslanih maslina?Kako da izvučemo so iz preslanih maslina?
30. nov.
Masline spadaju u grupu najukusnijih i najkorisnijih plodova i u sebi nose mnogobrojne benefite za naše zdravlje. Svakodnevno konzumiranje maslina omogućava našem organizmu snabdevanje monozasićenim masnim kiselinama iz grupe...
Himalajska so - belo zlato koje leči više od 20 bolestiHimalajska so - belo zlato koje leči više od 20 bolesti
05. dec.
Himalajska so je najzdravija i najčistija so na svetu. Ona sadrži 84 skupocena elementa, koja se nalaze u našem telu. Ovi minerali imaju veliku asimilaciju od našeg organizma. Njena molekularna struktia sadrži natrijum,...