Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Načini za farbanje jajaNačini za farbanje jaja
06. sep.
Kada se farbaju jaja Kao što je već bilo reči, jaja se farbaju u četvrtak ili subotu pred Uskrs....
Finese pri kuvanju jajaFinese pri kuvanju jaja
28. mart
Kuvanje jaja je težak zadatak, posebno ako je cilj da ne napuknu ljuske. Težak je trenutak kad kuvamo jaja za Uskrs i ustanovimo nakon što smo ih skuvali da su sva napukla. Razočarenje je još veće u očima dece, koja...
Farbanje uskršnjih jaja prirodnom bojomFarbanje uskršnjih jaja prirodnom bojom
01. mart
Mogu da se koriste i orasi za farbanje u žutu boju....
Kako se farbaju jaja - uputstvo za početnikeKako se farbaju jaja - uputstvo za početnike
05. maj
Ukoliko je namera da se za boje za jaja koriste prirodni proizvodi, onda se farbanje odvija zajedno sa kuvanjem. Evo jednog predloga za farbanje jaja sa lukovicom....
Napitak od citrusa kao pomoć pri mršavljenjuNapitak od citrusa kao pomoć pri mršavljenju
09. april
Ovo je količina za flašu od 750 ml. Potrebno je popiti celu flašu u toku dana, a najviše ujutru. Ovaj napitak držaće vas dugo sitim. Iscedite grejfrut i naspite u flašu. Iscedite limetu i naspite u flašu. Narendati đumbir...
Detalji pohovanja s kornfleksomDetalji pohovanja s kornfleksom
01. avgust
Ima određenih detalja pri radu s hrskavim kukuruznim proizvodom, koje će, ako ih pratite, učiniti hranu koju pravite neodoljivom. Za početak dobro je da kornfleks bude izmrvljen u avanu ili blenderu....
JajaJaja
02. sep.
Jaja su okruglog ili ovalnog oblika i sastoji se od jajne ćelije oko koje se nalaze membrane i spoljašnji omotač, koji održava i čuva embrion koji se razvija, kao i njegove hranljive rezerve. Većina jaja za konzumaciju, uključujući...
Pačija jajaPačija jaja
23. maj
Pačija jaja su koristan proizvod koji je popularan kako u kulinarstvu, tako i u kozmetici. Ona se prodaju po pravilu u posebnim trgovinskim objektima ili na farmama. Dok kod nas ona nisu toliko rasprostranjena, u kuhinjama...
Greške pri pravljenju paprikašaGreške pri pravljenju paprikaša
10. avgust
Najukusniji paprikaš se dobija kad je pravilno napravljena zaprška od prženog luka i brašna. Brašno se dodaje tek onda kad kao rezultat prženja luk postane prozračan. Nakon što se doda brašno prženje se nastavlja...
Trikovi pri kuvanju špagetaTrikovi pri kuvanju špageta
18. april
1
Italijanska kuhinja je odavno ušla i u našu geografsku širinu - sa picama, pastama, ređe lazanjama. Njihova ukusna jela definitivno su voljena i kod nas, ali pitanje je možemo li da ih napravimo. Zato što za jedno jelo...
Koristi jaja i ljuski jaja za naše zdravljeKoristi jaja i ljuski jaja za naše zdravlje
01. sep.
Treba da jedete jaja da biste bili u odličnoj formi! Jaja su prava riznica vitamina i minerala koje organizam savršeno apsorbuje. Naučnici su dokazali da jaja ne izazivaju povećanje nivoa holesterola. Međutim, postoji...
Jaja od prepeliceJaja od prepelice
25. april
Vekovima unazad se za jaja prepelice se govori da su veoma vredan dar prirode i ukusna i korisna namirnica. Ova mala i šarena jaja se dobijaju od prepelica, koje su same po sebi nežne i graciozne ptice. Njihova jaja se...
Pravilno čuvanje jajaPravilno čuvanje jaja
18. mart
Pravilno čuvanje jaja je izuzetno važno, posebno u danima nakon Uskrsa, kada ostaje mnogo jaja. Pitanje čuvanje je od velike važnosti za naše zdravlje. U svežim jajima se nalazi salmonela. Lepo je da ne konzumirate...
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaKulinarski trikovi pri kuvanju pirinča
28. april
Na prvi pogled kuvanje pirinča izgleda kao dečija igra, u kojoj bi mogli da se snađu čak i oni od nas koji nisu stručnjaci u kuhinji. Pirinač uvek možete da pripremite, ali neće vas uvek ukus konkretnog jela iznenaditi...
Najvažnije tehnike pri pripremanju kremovaNajvažnije tehnike pri pripremanju kremova
28. feb.
Želiranje kremova Ova tehnika podrazumeva dodavanje želatina kremovima od različitih sastojaka. Postoje dve vrste želiranja: - Hladno, kod kojeg se želatin posebno rastvara i otapa, lagano se prohladi (da se ne pretvori...
Kako skuvati uskršnja jaja?Kako skuvati uskršnja jaja?
17. feb.
Postoje određena pravila kojih bi se trebalo pridržavati kada kuvamo jaja za Uskrs. Prvo je potrebno da izaberete odgovarajuću posudu u kojoj ćete kuvati jaja. Izbegavajte velike šerpe, jer su i velike šanse da se jaja...
Lukave primene ljuske jajaLukave primene ljuske jaja
15. jul
Obično bacamo ljuske jaja, a uopšte ne razmilsimo da li ih možemo iskoristiti. Izuzetno bogate kalcijumom ljuske jaja mogu da se koriste za mnogo stvari. Lukave primene ljuske jaja Lako možete da ih pretvorite u ...
Simbolika crvenih uskršnjih jajaSimbolika crvenih uskršnjih jaja
05. maj
Običaj da se farbaju crvena jaja na Vaskrs (Uskrs) je prihvaćen u mnogim različitim zemljama po svetu....
Koristi od prepeličjih jajaKoristi od prepeličjih jaja
26. jul
Mnogi ljudi nisu svesni koristi od prepeličjih jaja. 3-4 prepeličja jaja odgovaraju otprilike 1 kokošjem jajetu, ali minerali, vitamini i hranljive materije sadržane u prepeličjim jajima čine ih korisnijim od kokošjih....
Finese pri pohovanju kačkavalja i sirevaFinese pri pohovanju kačkavalja i sireva
29. mart
Kada pohujete kačkavalj i sireve, treba da pazite na neke detalje, da bi se dobio hrskav poh, a sir i kačkavalj da ostanu meki i da se tope u ustima....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
U poslednjoj decniji jaja su izazvala brojne polemike o tome da li su korisna ili ne. U stvari, jaja su bogata hranljivim sastojcima, uključujući i najvažnije vitamine, minerale i antioksidanse, koji pomažu u borbi...
Jaja od prepelice - alternativa lekovaJaja od prepelice - alternativa lekova
14. maj
Prepeličija jaja su izuzetno vredan proizvod. Oni imaju antibakterijska, imunomodulatorna svojstva koja štite od mnogih bolesti. Ona sadrže mnogo cenjenih mikroelemenata i vitamina kod punog nedostatka holesterola....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja". To je zbog nižeg pH u belancu, zbog...
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti. Kada se kuvaju, protein iz jaja...
Alergija na jaja kod deceAlergija na jaja kod dece
02. jul
Kod alergije na jaja imunološki sistem belance prihvata kao štetnu materiju, kao rezultat toga organizam formira zaštitu reakciju. Proizvode se različita antitela i materije kao što je histamin. Alergija dece na jaja može...