Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Škampi u sosu ČimičuriKada su škampi na tiganju gotovi, ostavite ih da se blago ohlade, samo toliko da vas ne peče dok ih ljuštite.
Stavite u male elegantne tanjira po 4-5 oljuštenih škampa, ako su mali, može i više....
05. mart
Škampi u kokosovom mlekuKad provri izvadite i ukrasite škampe sa kokosovim mlekom preostalim peršunom.
Ovaj recept za morske plodove je egzotičan i veoma ukusan....
21. jun
Škampi sa tikvicamaIma i varijanta bez tikvice - samo dva paradajza i škampi. Dinstam da ostane na masnoći....
16. nov.
Škampi sa limunomOko minut pre nego što se sklone sa ringle u škampe se dodaju sok od dva limuna i isečen peršun.
Sve se meša.
Škampi sa limunom su gotovi....
28. dec.
Škampi sa đumbiromNudim vam jednostavan, brz i veoma ukusan recept za škampe.
Za škampe je važno da su veoma veliki, takozvanog kalibra 16-20....
13. jul
Škampi na žaruŠkampe ostaviti u marinadi najmanje 30 minuta, pa ih povremeno okretati.
Štapiće za ražnjiće namazati maslinovim uljem i nanizati redom škampe i čeri paradajz....
07. sep.
Škampi iz tiganjaOperemo škampe i stavljamo u dobro ugrejan tiganj, u kome smo prethodno rastopili maslac.
Posipamo izgnječenim belim lukom ili sitno iseckan, i mešamo oko 10-15 minuta maksimum....
18. avgust
Kraljevski škampi u vok tiganjuVratite ih i kuvajte škampe na tiganju oko 30 sekundi.
Kraljevski škampi u vok tiganju se spremaju jednostavno i brzo....
25. avgust
Škampi u slatko-kiselom sosuPoređajte škampe u odgovarajući tanjir.
Prelijte ih obilno sosom i ostavite oko 5-6 minuta da upiju sos pre konzumacije.
Prijatno!...
30. dec.
Škampi sa belim lukomPojačajte vatru na srednje jaku i dodajte škampe, začinite solju i biberom. Kuvajte uz često mešanje oko 2-4 minuta.
Dodajte maslac i promešajte. Dodajte limunov sok i polovinu naseckanog peršuna....
05. januar
Pohovani škampi sa kornfleksomSvaka škampa se potapa u smesu za pohovanje, uvalja se u kornfleks i prži se dok ne dobije zlatastu boju.
Pohovani škampi sa kornfleksom se serviraju topli kao antipasti ili tapas....
25. jul
Škampi uz crveno vinoSačekajte nekoliko minuta i vratite škampe.
Kuvajte kratko ili dok se sos ne zgusne.
Isključite, prebacite u odgovarajući tanjir škampe uz crveno vino i pospite svežim peršunom....
28. avgust
Škampi na ruski načinOperemo pažljivo škampe i sipamo u vrelu vodu u koju smo stavili maslac, kriške limuna i pivo.
Kuvamo 5-6 minuta i ocedimo.
Za samo nekoliko minuta Škampi na ruski način su gotovi....
07. jun
Škampi na sicilijanski načinKada su gotovi škampi isključujem ringlu, začinim svežim bosiljkom ili peršunom i serviram vruće sa integralnim hlebom ili testeninom. Prijatno spremanje!...
02. nov.
Škampi na provansalski načinŠkampi na provansalski način su nežna kombinacija škampi, zaprženih u maslinovom ulju sa belim lukom, paradajzom sa bosiljkom i sevirani sa bagetima.
Dobro operemo škampe....
02. dec.
Flambirani škampi sa konjakomPospite škampe u tiganju vrlo fino narendanom korom limuna i servirajte s kriškama limuna.
Prijatno!...
09. jul
Pikantni škampi na tiganjuPrebacite gotove škampe u tanjir za serviranje, prelijte sveže ceđenim sokom od limuna i pospite svežom mirođijom.
Pikantni škampi u tiganju su gotovi....
07. sep.
Škampi na sečuanski načinOperite i očistite velike kraljevske škampe i stavite ih u posudu.
Sipajte soja sos i ostavite ih da odstoje u njemu pola sata.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i stavite škampe....
05. avgust
Pikantni škampi sa kokosomPosipaju se škampi na tiganju peršunom i zapečenim susamom.
Serviraju se pikantni škampi u omotaču kokosovog oraha, ukrašavaju se prženom pirinčanom korom za prolećne rolnice....
06. januar