Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zamrzavanje peršuna i mirođijeZamrzavanje peršuna i mirođije
13. okt.
Stavite nalepnicu sa natpisom o sadržaju i mesecu kada ste zamrznuli. Ovako se začini mogu čuvati do jedne godine. Druga metoda zamrzavanja je sa maslacem....
Čudesne koristi sveže mirođijeČudesne koristi sveže mirođije
25. okt.
Sveža mirođija stimuliše metabolizam i pomaže izbacivanju masti....
Kako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcijaKako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcija
28. feb.
Pravljenje hleba bez brašna može izgledati naporno ili nemoguće za neke od vas. Bez obzira da li tražite alternativu bez glutena ili samo želite da eksperimentišete sa različitim sastojcima, postoji mnogo načina da...
Zamrzavanje sveže mirođijeZamrzavanje sveže mirođije
16. avgust
Sitno iseckajte grančice mirođije. Možete da iseckate i lisće i grančice. Naseckanu mirođiju ubacite i dobro pritisnite u kutije za jednokratnu upotrebu ili u kutije za zamrzavanje....
Kako da čuvamo svežu mirođiju?Kako da čuvamo svežu mirođiju?
12. dec.
Jedan od najlakših načina da sačuvate svežu mirođiju je da je prvo umotate u papir, zatim stavite u najlon kesu i da ga čuvate na najnižoj polici u frižideru. Ovako ćete garantovano sačuvati miris mirožije najduže....
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukNekoliko razloga da jedete sveži beli luk
26. feb.
Sveži beli luk takođe pruža zaštitu od bakterijskih, virusnih i parazitskih infekcija, jača imuni sistem. Dokazano je da on ima moć da spreči razvoj tumora....
Ekonomičan frikase sa nekoliko sastojakaEkonomičan frikase sa nekoliko sastojaka
17. avgust
Gotovo jelo sklanjamo s ringle i ostavljamo da se ohladi nekoliko minuta. Po želji serviramo sa listićima peršuna....
Punjene pečurke sa nekoliko sirevaPunjene pečurke sa nekoliko sireva
17. jun
Pečurke operemo i vadimo drške. Sečemo ih sitno i propžimo u ulju. Kad budu gotovi vadimo iz posude i pomešamo sa krem sirom, parmezanom i sitno iseckanim čedar sirom. Sa ovom smesom punimo pečurke. Poređamo u pleh...
Zamrzavanje listova vinove lozeZamrzavanje listova vinove loze
02. jul
Najbolje je da sakupite sveže prolećne listove i da ih sačuvate za onda kada ih ne bude bilo. Listove vinove loze možete sačuvati u salamuri, ali ja volim da ih zamrznem....
MirođijaMirođija
28. nov.
Dobro oprana i otresena od vode, mirođija se stavlja uspravno u plastičnu kesu sa zatvaračem i spremna je za zamrzavanje. Sveža mirođija može da se zamrzne do dva meseca, ali će joj posle toga potamneti zelena boja....
Omlet sa svežom koprivomOmlet sa svežom koprivom
02. maj
Omlet sa svežom koprivom je gotov....
Zamrzavanje paprikaZamrzavanje paprika
04. januar
Zbog toga svako treba da zna kako da zamrzne paprike, koje će sačuvati svoju svežinu i tokom hladnih meseci. U principu, zdrave i sušene paprike se čuvaju u frižideru do jedne nedelje....
Beli pasulj sa svežom nanomBeli pasulj sa svežom nanom
16. sep.
Začini se solju, suvom i svežom nanom. Za ručak služimo beli pasulj sa svežom nanom! Fantastično jelo sa svežim domaćim hlebom!...
Domaća limunada sa svežom mentomDomaća limunada sa svežom mentom
22. jul
Limun iscedite i dobićete oko 250 ml soka. Listove mente stavite u blender sa šećerom i malo vode. Mnogo dobro se melje dok se pasira sa listovima mente. Sok od limuna sipajte u odgovarajući bokal, pa na cediljku stavite...
Kako da sačuvate avokado svež?Kako da sačuvate avokado svež?
11. okt.
Ako ne možete da ga pojedete odmah nakon što ga oljuštite, ali ne znate kako da ga održite svežim duže vreme, onda je ovaj savet samo za vas....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Sveža mirođija je ukusan i koristan dodatak različitim jelima, salatama i supama, ali ne možemo je uvek imati.Zato možemo osušiti mirođiju onda kada nam se ona nalazi pod rukom u svežem oblikum a želimo da uživamo...
Pitice sa svežom salatom i kačkavaljemPitice sa svežom salatom i kačkavaljem
28. april
Pitice sa svežom salamom i kačkavaljem su jedan od naših omiljenih doručkova....
Mariniran luk sa svežom majčinom dušicomMariniran luk sa svežom majčinom dušicom
24. jun
Mariniran luk sa svežom majčinom dušicom je gotov....
Čorba od pasulja sa svežom mentomČorba od pasulja sa svežom mentom
17. april
Ulje zagrejte na umerenoj vatri i propržite prvo luk, pa kada omekša, dodajte šargarepu i dršku celera i nakon nekoliko minuta - i papriku. Sve zajedno dinstajte još 7-8 minuta....
Kiseo kupus sa nekoliko vrsta mesa i sarmamaKiseo kupus sa nekoliko vrsta mesa i sarmama
20. mart
Sipajte 150 ml vode, pokrijte tepsiju folijom nekoliko puta. Pecite sat vremena na 200 stepeni, a zatim smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite još 4 sata....
Eterično ulje mirođijeEterično ulje mirođije
08. dec.
Ulje koje se dobija iz semena biljke emituje aromu koja ne podseća na aromu biljke, ali je veoma sveža i više podseća na začinsku notu kima....
Janija od ranog krompira sa svežom boranijomJanija od ranog krompira sa svežom boranijom
25. maj
Neka vam je ukusno sa mojom janijom od ranog krompira sa svežom boranijom....
Čorba od šarenog pasulja sa svežom nanomČorba od šarenog pasulja sa svežom nanom
17. jul
Čorba od šarenog pasulja sa svežom nanom je gotova....
Pileće šnicle od bataka sa svežom salatomPileće šnicle od bataka sa svežom salatom
26. sep.
Kad šnicle budu gotove serviramo ih sa svežom salatom....
Osnovna pravila kod zamrzavanja ribeOsnovna pravila kod zamrzavanja ribe
25. januar
Praktične domaćice mogu da zamrzavaju ribu poštujući sledeća osnovna pravila. Važno je da se zna da je odgovarajuća za zamrzavanje samo sveže ulovljena riba. Riba kupljena u prodavnici nije dovoljno sveža....