Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je želatin štetanAlergija na želatin može da izazove urtikariju, vrtoglavicu i u retkim slučajevima anafilaksiju. Drugo neželjeno dejstvo od želatina je reakcija na toksine koji se nekad nalaze u želatinu....
26. maj
Čizkejk sa krem sirom bez želatinaVaš čizkejk sa krem sirom bez želatina stoji u frižideru tokom jedne noći pre konzumacije. Nek vam je slatko!...
04. jun
Čizkejk Iskušenje sa jagodama bez želatinaKeks usitnite u blenderu, a ko ga nemate iskoristite oklagiju i najlon kesu.
Istopite maslac na pari, a ako želite da bude brže, iskoristite mikrotalasnu.
Umesite testo od keksa i maslaca i kašikom ga poravnite u kalupu...
01. jul
Domaći ekleri sa kremom od želatinaRastvaramo želatin u 1 šolji vode na pari i dodajemo ga u smesu, a na kraju sipamo i belanca umućena u sneg.
Ispečene eklere isečemo na dva dela po dužini i napunimo pripremljenim kremom, nakon što se ohlade....
13. jun
Parfe sa želatinomPotopite želatin u 150 ml soka od kompota. U posebnoj činiji umutite kiselo mleko, šećer, ispasirane kajsije i pavlaku.
Otopite potopljeni želatin na pari, da ne proključa - dok samo ne postane tečan....
18. jul
Šta sadrži želatin?I evo šta se u stvari nalazi u želatinu:
Želatin je 99% protein, ali je njegova hranljiva vrednost mnogo niža od ostalih izvora proteina....
13. feb.
Šta sadrži želatin?I želatin i kolagen hidrolizat su dostupni kao aditivi u obliku praha ili granula. Želatin se takođe može kupiti u obliku listova....
01. mart
Domaći turski ratluk sa narom (bez želatina)Odvajamo semenke oba nara. Dobro ih izgnječimo pasatorom i sklanjamo vodu.
Semenke filiramo pomoću cediljke. Sok od nara (ili dok od pomorandže, grejpfruta, trešanja, malina i dr.) sipamo u šerpu.
Dodajemo skrob i šećer...
21. dec.
Najukusniji čizkejk bez pečenja i bez želatinaKalup za tortu je sa prstenom oko 26 cm.
U blenderu se samelje keks do mrvica. Sipaju se u posudu i dodaje se istopljeni maslac. U zavisnosti od količine keksa, maslaca može da bude malo više ili manje. Dnom čaše se pritiska...
23. sep.
Domaći ratluk sa želatinomRastvorite skrob i želatin u preostaloj vodi.
Malo pre nego što provri šećerni sirup, pažljivo dodajte umućen skrob i promešajte....
28. okt.
Farbanje jaja sa želatinomFarbanje jaja sa želatinom je brzo i lako. Operemo i skuvamo jaja da budu tvrda. Sipamo kesicu želatina u odgovarajuću posudu.
Dodajemo 6 supenih kašika vode i ostavljamo da nabubri....
27. april
1
Voćni kolač sa želatinomŽelatin potopite u hladnu vodu na oko 10-15 minuta. Nakon toga stavite u mikrotalasnu da postane tečan ili na mnogo tihu vatru. Skinite i ostavite sa strane....
18. april
Jednostavan krem sa želatinomPrelijte želatin sa pola šolje hladne vode i ostavite ga da naraste.
U činiji pomešajte kiselo mleko, šećer i sok od limuna i koru. Promešajte, dok se šećer ne rastvori....
24. sep.
Voćni čizkejk sa želatinomČetiri do pet kesica želatina se natope u vodi na 20-30 minuta, nakon čega se rastope i ostavlja se da se smesa ohladi. Pažljivo se umuti u krem....
06. januar
Kako se priprema želatinGustina želea zavisi od količine upotrebljenog želatina.
Ovde se posebno cene torte sa želatinom, kao i svi deserti sa želatinom, a svaki dan bismo jeli čizkejk sa želatinom....
03. dec.
Kako se pravi želatin?Želatin se koristi u šamponima, maskama za lice i drugoj kozmetici, kao i zgušnjivač za voćne želatine i pudinge....
03. mart
Kako se rastvara želatin?Veoma teško možete pronaći prirodni želatin od kostiju, jer ga je zamenio veštački želatin, koji ima iste osobine.
Nezavisno od toga kakav ste oblik želatina odabrali, način za rastvaranje želatina je identičan....
03. mart
Torta sa želatinom i breskvamaŽelatin se istopi u hladnoj vodi (200°C) dok ne nabubri.
Sok iz kompota se zagreva na ringli, ne treba da provri, i u njega se sipa nabubreli želatin. Meša se dok se ne istopi.
Želatin se deli na 3 dela....
26. april
Krem sa želatinom i mlekomU drugoj posudi spremamo želatin prema uputstvu na pakovanju i ostavljamo ga da se ohladi izvesno vreme....
23. april
Desert sa jagodama i želatinomNeka vam je slatko sa ovim desertom sa jagodama i želatinom!...
13. jul
Džem od malina sa želatinomPromeša se, vri oko 5-10 minuta, dodaje se kiselina i rastvoren želatin. Želatin i voda se promešaju, ostavlja se da nabubri.
Topi se na pari i dodaje se u maline. Nakon toga se sipa u teglice....
17. jun