Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaSaveti prilikom kuvanja spanaća i zelja
19. jun
Međutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja. 1....
Kako očistiti spanać, zelje i kiseljakKako očistiti spanać, zelje i kiseljak
16. april
Na kraju, ali ne i najmanje važno, ni spanać ni zelje i kiseljak ne mogu da izdrže dugotrajno kuvanje....
Čorba od zelja i kiseljaka sa kuvanom zaprškomČorba od zelja i kiseljaka sa kuvanom zaprškom
08. jun
Dodaju se paradajz i pire, isečeni zelje i kiseljak, izdinstaju se 2-3 minuta i posoli se po ukusu. Dodaje se pirinač ili rezanca, doliva se voda i kuva se dok pirinač ne omekša. Skloni se s ringle....
Kiseljak sa grizom za bebeKiseljak sa grizom za bebe
11. nov.
Mešajte energično kiseljak oko minut-dva. Kiseljak sa grizom za bebe je gotov. Obavezno proverite da li odgovatajuća temperatura pre nego što date bebi....
Saveti za zamrzavanje i čuvanje školjkiSaveti za zamrzavanje i čuvanje školjki
02. jun
Iz toga razloga ćemo vam dati nekoliko saveta kako da čuvate školjke tokom zamrzavanja i konzervisanja. Čuvanje školjki u frižideru. Najbolje je da ih jedete odmah kad ih kupite....
Saveti za čuvanje i konzerviranje cvekleSaveti za čuvanje i konzerviranje cvekle
15. maj
Važno je da kada čuvate cveklu ili drugo povrće, da se prilagodite temperaturi i vlažnosti vazduha. Takođe, treba znati kako i u kojim uslovima se cvekla može konzervirati....
Kaša od zelja i kiseljkaKaša od zelja i kiseljka
11. avgust
Operite zelje i kiseljak, ostavite da se ocede i isecite. U šerpi pomešajte zeleniš sa maslacem, kiselim mlekom, 3/4 šolje vode, jajima i brašnom i dobro promešajte....
Kaša od spanaća i kiseljakaKaša od spanaća i kiseljaka
11. mart
Operite i očistite spanać, kiseljak, crni i beli luk. Sve sitno iseckati. Zagrejte maslac i maslinovo ulje na laganoj do srednjoj vatri....
Mekani pire od zelja i spanaćaMekani pire od zelja i spanaća
20. januar
Operite i očistite zelje i spanać. Isecite povrće i izdinsajte u delu maslaca. Oljuštite krompir i skuvajte ga. Isecite ga na komade, dodajte zelje i spanać, sitan sir, sveže mleko i preostali maslac....
Baštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljakaBaštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljaka
06. maj
Neobično ukusna, zasitna i zdrava večera je ova baštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljaka!...
Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)
05. dec.
Recept je za dvoje, povećajte količinu namirnica ako želite. Prijatno! Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac) je vrlo ukusan....
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Evo i nekih saveta prilikom pečenja povrća. Jedan dobro balansiran režim ishrane treba da sadrži adekvatne količine povrća i voća, kao i drugih namirnica....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Uvijte u odgovarajuće pakovanje i čuvajte u frižideru ili zamrzivaču....
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Bamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C. Ima nizak sadržaj kalorija...
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Jela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi. Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Poželjno je da roštilj čuvate zavijen sa čvrstom hartijom ili krpom, ako nemate poseban poklopac. Ako želite da operete ploču, prvo uklonite mast sa nje i ostatke hrane uz pomoć drvene lopate....
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Male pečurke se čuvaju cele, velike se iseku na komade. Nakon što ste oprali pečurke, pripremite rastvor vode i soli. Za svaki kilogram pečuraka rastvorite 40 grama soli u 200 ml vode....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Jedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu. Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano. Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo. Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su...
Jaja na oko na podlozi od zelja i spanaćaJaja na oko na podlozi od zelja i spanaća
18. mart
1
Ugrejte ulje u tiganju i stavite luk, zelje i spanać. Dinstajte dok ne postanu mekani. Sipajte smesu u odgovarajuću posudu. Napravite četiri gnezda i razbijte jaja. Začinite solju....
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Jedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa. Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
KiseljakKiseljak
21. jul
Odabir i čuvanje kiseljaka Birajte svež kiseljak, koji ima lepu zelenu boju, bez tačaka ili nekih tragova propadanja. Možete ga čuvati zamrznutog, kao i spanać i zelje....