Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da na pravilan način merimo telesnu težinuKako da na pravilan način merimo telesnu težinu
12. mart
Nemojte se meriti odmah nakon treninga, jer kod povećanog fizičkog napora, organizam može izgubiti do 1 l vode, što ne znači da ste izgubili i kilogram masti....
Humus bi tahinaHumus bi tahina
22. okt.
Ocedite i stavite da provri 10 minuta. Smanjite vatru i kuvajte još 90-120 minuta. Ocedite. Pasirajte dok se ne dobije gladak pire. Dodajte sok od limuna, beli luk, maslinovo ulje, kajansku papričicu i tahini....
Kako da alkalizujete teloKako da alkalizujete telo
19. jun
pH predstavlja pokazatelj odnosa među pozitivno naelektrisanih (kiselih) jona i negativno naelekrisanih (alkalnih) jona. Normalno je da zdrav ljudski organizam ima neutralnu pH vrednost, tj. da ona bude 7. Vrednost ispod...
Kako deluje odricanje od hleba na teloKako deluje odricanje od hleba na telo
18. jul
Gubimo dosta na težini, koja je, u stvari...voda Ovo je tako jer, kada smanjimo unos ugljenih hidrata, težina se brzo smanjuje još u početku....
Da očistimo telo sa lovorovim listomDa očistimo telo sa lovorovim listom
08. avgust
Ako osećate stalnu težinu u glavi ili primećujete nedostatak apetita, imate podočnjake ili se brzo umarate, najverovatnije vam je potrebna detoksikacija organizma....
Salata sa šargarepom za atletsko teloSalata sa šargarepom za atletsko telo
04. okt.
Na kraju se začinjava kriškama limuna i maslinovim uljem (maslinama). Sastojci su jednu salatu od 400 g....
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​
27. nov.
Jagode kao dobar pomoćnik u gubitku težine Jagode su pogodna namirnica za osobe koje se pridržavaju dijete i bore se sa viškom kilograma. Ne sadrže masti, imaju malo kalorija i sadrže vrlo malo natrijuma i šećera....
Zašto bi češće trebalo da jedete celer?Zašto bi češće trebalo da jedete celer?
19. januar
Međutim, kada se celer prokuva ili blanšira (potopi u ključalu vodu), više od trećine njegovih hranljivih materija može da se izgubi. Da biste ih sačuvali što je više moguće, kuvanje na pari je najbolji način kuvanja....
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?
06. dec.
Da li volite cveklu? Možda je dodajete u salatu zbog slatkog ukusa koji se lepo nadopunjuje sa ostalim sastojcima? Ili je koristite za razne energetske bombe u obliku šejka ili smutija? Čestitamo! Na pravom ste putu!...
Neverovatno! Tri urme na dan će transformisati vaše teloNeverovatno! Tri urme na dan će transformisati vaše telo
11. avgust
Urme su među najnepravednije zapostavljenim voćem kod nas. Dok se oslanjamo na citruse, jabuke i kruške, zaboravljamo jedan od najkorisnijih plodova u uopšte. Urme su među najkorisnijim prirodnim namirnicama koje...
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Gotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti. Za mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Pečemo na 200 stepeni u ugrejanoj rerni 15 minuta. Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Sipajte vodu i ostavite ga da stoji 24 sata, a na svakih 3 do 4 sata promenite vodu. Kada prođe ovo vreme, izbacite vodu i operite leblebije. Stavite ih u cediljku da se ocede....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline....
Zdravo telo uz maslinovo ulje i med na prazan stomakZdravo telo uz maslinovo ulje i med na prazan stomak
06. januar
Eliksir mladosti, tajna dugog života, recept za večno zdravlje itd. - to su sve odrednice za jedan sasvim prost, ali veoma efikasan recept čiji je osnovni sastojak med. Recept sadrži još limunov sok i maslinovo...
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Ostatak smese rasporediti na tacnu. Ostaviti da se ohladi i stegne. Kolač izručiti na tacnu. Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Sipati fil u na koru. Stavite u zamrzivač dok pravite preliv. Naseckajte čokoladu, stavite u veću posudu. U šerpici zagrejte slatku pavlaku. Prelijte čokoladom. Ostavite da sjedne 1-2 minuta....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?
05. nov.
Jedna od namirnica sa najmanje kalorija i zbog toga visoko cenjena je teleće meso. Osim toga, u svom sastavu se odlikuje lipidima, proteinima i vitaminima B, kao i magnezijumom, gvožđem, kalijumom i drugim vrednim mikro...
Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajednoNamirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajedno
23. feb.
Eksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo. Alkohol sa dijetskom koka - kolom Šećer u koka-koli...
Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručakNamirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručak
03. jul
Doručak se smatra najvažnijim obrokom, jer on daje telu energiju da obavlja poslove tokom dana. Kada preskočimo doručak, osećamo se umorno tokom dana, a uveče se prejedamo. Međutim, ako se zasitimo dobro za vreme...
Od kojih ugljenih hidrata se dobija na težini?Od kojih ugljenih hidrata se dobija na težini?
23. mart
Na težini se dobija uglavnom od takozvanih "prostih ugljenih hidrata"....
Otrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj stoOtrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj sto
19. jul
Da bi proizvod bio teži i prema tome i skuplji za krajnjeg korisnika, on se puni vodom, u koju se pak dodaje skrob kako bi imao gustu strukturu. I to nije sve....
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenEvo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na gluten
07. feb.
Dok se osetljivost na gluten najčešće povezuje sa gubitkom težine i neuhranjenošću, ona takođe može da uzrokuje neobjašnjivo povećanje telesne težine tokom vremena....