Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Torta Lenja ženaTorta Lenja žena
07. avgust
U dublju posudu usuti šlag krem, postepeno dodavati gaziranu mineralnu vodu i umutiti mikserom. Dodati kiselu pavlaku i sve lepo umutiti mikserom. Smesu podeliti na tri dela - u jedan deo dodati mleveni keks i izmešati...
Medena tajna tortaMedena tajna torta
31. dec.
Umutiti krem šlag i ukrasiti Medenu tajnu tortu....
Desert Šumska tajna sa piškotamaDesert Šumska tajna sa piškotama
18. nov.
Najbolje je ostaviti desert Šumska tajna sa piškotama preko noći da odstoji u frižideru, pa je konzumirati sutradan....
Tajna sočnih šnicli iz rerneTajna sočnih šnicli iz rerne
08. feb.
Važno je da šnicle ne budu mokre, ja ih ne perem, a ako je to baš neophodno, dobro ih osušite (ovo je ta velika tajna), bez lupanja!...
10 namirnica mršavih ljudi10 namirnica mršavih ljudi
23. sep.
Prirodno, mršavi ljudi izbegavaju veoma kaloričnu hranu instinktivno. I ovde sledi šta tačno jedu mršavi ljudi i koja hrana često prisustvije u njhovoj kuhinji....
Pravilna ishrana žena nakon 60Pravilna ishrana žena nakon 60
29. dec.
Uzrast i ishrana su usko povezani zato što svaki uzrast odgovara određenim promenama u celokupnom stanju organizma. Šta je karakteristično za uzrast preko 60 godina? U ovom dobu, hronične bolesti su sve češći saputnik...
Tajna turske baklaveTajna turske baklave
06. april
1
Istina je da bismo teško mogli da otkrijemo tajnu autentične turske baklave, zato što su sa njom upoznati samo oni pre dosta vekova ovladali njenom pripremom....
Tajna ukusnog šaranaTajna ukusnog šarana
23. okt.
Šarana obično povezujemo sa trpezom za Nikoljdan. Ali nije obavezno da se ova riba sprema za praznik ovog sveca. Ona može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine. Nažalost, mnogi je izbegavaju...
Tajna ukusne fokačeTajna ukusne fokače
20. feb.
U naše vreme fokača je dobila veliku popularnost i tajna njene pripreme odavno je izašla van granice Apeninskog poluostrva. Smatra se da je ona praroditelj pice....
Tajna ukusnog kapućinaTajna ukusnog kapućina
29. januar
Kapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
Tajna ukusnih mekikaTajna ukusnih mekika
26. sep.
Evo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
Tajna ukusnog sočivaTajna ukusnog sočiva
26. sep.
Evo tajne ukusnog sočiva! Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
Tajna sočnih ćufticaTajna sočnih ćuftica
22. jul
Ali koja je tajna sočnih ćuftica, kojem se svi raduju? Meso Da bi ćuftice bile sočne, meso od kojeg ćete praviti je od posebnog značaja. Proporcije su 60% svinjsko meso i 40 % tečeće....
Tajna brzog metabolizmaTajna brzog metabolizma
13. jul
Ako pratimo način na koji na koji naše telo funkcioniše, shvatićemo da je to jedna kompleksna i pametna mašina koja stalno radi. Zna kada da ubrza i kada da uspori svoj rad u zavisnosti od potreba. Procesi koji se odvijaju...
Tajna ukusnog kadaifaTajna ukusnog kadaifa
23. mart
Kadaif je jedan od najukusnijih orijentalnih deserata, koji su tipični i za bugarsku kuhinju, što je posledica petovekovne vladavine osmanske imperije na ovim prostorima. Ovaj desert se dobija kada prođe određenu...
Tajna ukusnog frikaseaTajna ukusnog frikasea
02. maj
Iako je reč frikase (fricasse) francuska, veruje se da je pileći frikase, kao i frikase od drugog mesa, napravljen pre nekoliko vekova u Engleskoj. U nekim receptima se meso prži, ali se klasični frikase priprema...
Tajna pohovane ribeTajna pohovane ribe
31. januar
Pogledajte još naše recepte za: - pohovanog šarana; - pohovanog tolstolobika; - pohovanog oslića; - tajne ukusne ribe;...
Tajna ukusnih škampaTajna ukusnih škampa
06. januar
Većina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni. Pored toga što imaju sočno meso, oni sadrže mnoštvo vitamina i dragocenih elemenata i minerala...
Tajna francuskih palačinkiTajna francuskih palačinki
28. mart
Jedna od tajni za dobijanje tankih francuskih palačinki je da pre prženja tiganj bude namazan s maslacem. Količina treba da je zaista minimalna, pa je najbolje naneti je s kulinarskom četkom....
Tajna ukusne ćurkeTajna ukusne ćurke
25. mart
Meso ćurke je izuzetno korisno. Sadrži veliku količinu belančevina, minerala, a najlepše je što je siromašna masnoćama i od nje se ne goji. Iako ove ptice ne dolaze iz Evrope, zaslugu za njeno pripitomljavanje i prenošenje...
Tajna ukusnih palačinkiTajna ukusnih palačinki
19. feb.
Kako vam se u testu za palačinke ne bi pravile grudvice, treba da dodajete brašno u nekoliko navrata, neprestano mešajući. Čak i da mutite testo mikserom, ako isipate sve odjednom, grudviće će se opet napraviti. Ako ste...
Hrana koju svaka žena treba da jedeHrana koju svaka žena treba da jede
15. april
Svaka žena ima svoje tajno oružje za lepotu....
Tajna ukusnog prženog pirinčaTajna ukusnog prženog pirinča
19. sep.
Malo je ljudi u svetu koji ne vole da jedu pirinač. Na prvom mestu, prvo nam padaju na pamet Japanci i Kinezi, ali zapravo pirinač u različitim oblicima se konzumira u svim krajevima planete. Kada želimo da spremimo...
Tajna ukusne svinjske koleniceTajna ukusne svinjske kolenice
07. feb.
Svinjska kolenica je veoma ukusno jelo, ako znate kako da ga spremite. Jedna od najvećih poteškoća, sa kojom ćete se susresti, jeste da nađete kolenicu. Ona treba da bude dosta velika, dobro isečena, da ima oblik isečene...
Tajna sočne domaće piceTajna sočne domaće pice
17. dec.
Sočnu domaću picu možete pripremiti uz pomoć pravilne pripreme oslovne i nadeva pice. Savršeno testo za picu ne treba da bude deblje od pola cm, a ivice treba da budu debele oko 2 cm, ne više. Da bi pica bila sočna...