Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Torta Lenja ženaU dublju posudu usuti šlag krem, postepeno dodavati gaziranu mineralnu vodu i umutiti mikserom. Dodati kiselu pavlaku i sve lepo umutiti mikserom.
Smesu podeliti na tri dela - u jedan deo dodati mleveni keks i izmešati...
07. avgust
Desert Šumska tajna sa piškotamaNajbolje je ostaviti desert Šumska tajna sa piškotama preko noći da odstoji u frižideru, pa je konzumirati sutradan....
18. nov.
Tajna sočnih šnicli iz rerneVažno je da šnicle ne budu mokre, ja ih ne perem, a ako je to baš neophodno, dobro ih osušite (ovo je ta velika tajna), bez lupanja!...
08. feb.
10 namirnica mršavih ljudiPrirodno, mršavi ljudi izbegavaju veoma kaloričnu hranu instinktivno.
I ovde sledi šta tačno jedu mršavi ljudi i koja hrana često prisustvije u njhovoj kuhinji....
23. sep.
Pravilna ishrana žena nakon 60Uzrast i ishrana su usko povezani zato što svaki uzrast odgovara određenim promenama u celokupnom stanju organizma. Šta je karakteristično za uzrast preko 60 godina?
U ovom dobu, hronične bolesti su sve češći saputnik...
29. dec.
Tajna turske baklaveIstina je da bismo teško mogli da otkrijemo tajnu autentične turske baklave, zato što su sa njom upoznati samo oni pre dosta vekova ovladali njenom pripremom....
06. april
1
Tajna ukusnog šaranaŠarana obično povezujemo sa trpezom za Nikoljdan. Ali nije obavezno da se ova riba sprema za praznik ovog sveca. Ona može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine.
Nažalost, mnogi je izbegavaju...
23. okt.
Tajna ukusne fokačeU naše vreme fokača je dobila veliku popularnost i tajna njene pripreme odavno je izašla van granice Apeninskog poluostrva. Smatra se da je ona praroditelj pice....
20. feb.
Tajna ukusnog kapućinaKapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
29. januar
Tajna ukusnih mekikaEvo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
26. sep.
Tajna ukusnog sočivaEvo tajne ukusnog sočiva!
Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
26. sep.
Tajna sočnih ćufticaAli koja je tajna sočnih ćuftica, kojem se svi raduju?
Meso
Da bi ćuftice bile sočne, meso od kojeg ćete praviti je od posebnog značaja. Proporcije su 60% svinjsko meso i 40 % tečeće....
22. jul
Tajna brzog metabolizmaAko pratimo način na koji na koji naše telo funkcioniše, shvatićemo da je to jedna kompleksna i pametna mašina koja stalno radi. Zna kada da ubrza i kada da uspori svoj rad u zavisnosti od potreba.
Procesi koji se odvijaju...
13. jul
Tajna ukusnog kadaifaKadaif je jedan od najukusnijih orijentalnih deserata, koji su tipični i za bugarsku kuhinju, što je posledica petovekovne vladavine osmanske imperije na ovim prostorima.
Ovaj desert se dobija kada prođe određenu...
23. mart
Tajna ukusnog frikaseaIako je reč frikase (fricasse) francuska, veruje se da je pileći frikase, kao i frikase od drugog mesa, napravljen pre nekoliko vekova u Engleskoj.
U nekim receptima se meso prži, ali se klasični frikase priprema...
02. maj
Tajna pohovane ribePogledajte još naše recepte za:
- pohovanog šarana;
- pohovanog tolstolobika;
- pohovanog oslića;
- tajne ukusne ribe;...
31. januar
Tajna ukusnih škampaVećina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni. Pored toga što imaju sočno meso, oni sadrže mnoštvo vitamina i dragocenih elemenata i minerala...
06. januar
Tajna francuskih palačinkiJedna od tajni za dobijanje tankih francuskih palačinki je da pre prženja tiganj bude namazan s maslacem. Količina treba da je zaista minimalna, pa je najbolje naneti je s kulinarskom četkom....
28. mart
Tajna ukusne ćurkeMeso ćurke je izuzetno korisno. Sadrži veliku količinu belančevina, minerala, a najlepše je što je siromašna masnoćama i od nje se ne goji. Iako ove ptice ne dolaze iz Evrope, zaslugu za njeno pripitomljavanje i prenošenje...
25. mart
Tajna ukusnih palačinkiKako vam se u testu za palačinke ne bi pravile grudvice, treba da dodajete brašno u nekoliko navrata, neprestano mešajući. Čak i da mutite testo mikserom, ako isipate sve odjednom, grudviće će se opet napraviti.
Ako ste...
19. feb.
Tajna ukusnog prženog pirinčaMalo je ljudi u svetu koji ne vole da jedu pirinač. Na prvom mestu, prvo nam padaju na pamet Japanci i Kinezi, ali zapravo pirinač u različitim oblicima se konzumira u svim krajevima planete.
Kada želimo da spremimo...
19. sep.
Tajna ukusne svinjske koleniceSvinjska kolenica je veoma ukusno jelo, ako znate kako da ga spremite. Jedna od najvećih poteškoća, sa kojom ćete se susresti, jeste da nađete kolenicu. Ona treba da bude dosta velika, dobro isečena, da ima oblik isečene...
07. feb.
Tajna sočne domaće piceSočnu domaću picu možete pripremiti uz pomoć pravilne pripreme oslovne i nadeva pice.
Savršeno testo za picu ne treba da bude deblje od pola cm, a ivice treba da budu debele oko 2 cm, ne više.
Da bi pica bila sočna...
17. dec.