Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećeraŠećer od trske: Zdrava alternativa belog šećera
13. jul
A evo i nečeg ukusnog sa smeđim šećerom kako bi vam bio slađi život: krem karamel sa smeđim šećerom ili pak jedan mekani kolač sa smeđim šećerom....
Sok od cvekle čini čudaSok od cvekle čini čuda
04. mart
Cvekla, koju smatramo običnim proizvodom, je veoma korisna za organizam. Iako naše bake i deke tvrde da je cvekla hrana za životinje, ona je u stvari jedna od najkorisnijih namirnica za ljude, što je davno dokazano. Sok...
Pasta od maslina iz teglePasta od maslina iz tegle
22. sep.
Prebacite smesu u teglu, zatvorite i ostavite u frižideru 2 nedelje. Servirajte na kriškama hleba....
Slatko od plavih šljiva bez šećera u rerniSlatko od plavih šljiva bez šećera u rerni
08. sep.
Zatim gotovo slatko rasporedite u čiste i suve tegle koje sterilišete 15 minuta od trenutka ključanja. Od ove količine dobićete otprilike 6 tegli kapaciteta 250 gr....
Kolač od šargarepe bez šećera i bez glutenaKolač od šargarepe bez šećera i bez glutena
12. feb.
Veoma ukusan kolač i najvažnije - bez glutena i bez šećera. Neka vam je ukusno sa mojim kolačem od šargarepe bez šećera i bez glutena! Prijatno sa mojim kolačem od šargarepe bez šećera i bez glutena!...
Palačinka od kokosa bez šećera i belog brašnaPalačinka od kokosa bez šećera i belog brašna
24. januar
Umutimo jaje na penu. Dodajemo kokos, kakao, sveže mleko, vanilu i so. Sve dobro promešamo. U teflonskom tiganju, namazanim sa malo maslaca, pravimo male palačinke. Budu debele i mekane. Ukrasimo po želji - sa slatkom...
Hleb u više slojevaHleb u više slojeva
29. nov.
U nju sipajte vodu i rastopite šećer i kvasac. Ostavite tako 8-10 minuta da se aktivira. 2. U rupu stavite maslinovo ulje i počnite da mešate, uzimajući po malo od brašna i tako dok se tečnost ne upije....
Lekoviti napitak od šipuraka čini čuda sa telom!Lekoviti napitak od šipuraka čini čuda sa telom!
16. mart
Stavite smesu u staklenu posudu, termos ili teglu i sipajte toplu vodu, približno 60 stepeni. Odnost vode je 5 ml na gram kaše od šipka....
Čaj od ruzmarina - šta ga čini tako korisnim?Čaj od ruzmarina - šta ga čini tako korisnim?
28. april
Ruzmarin je biljka sa dugom istorijom kulinarske i aromatične upotrebe. Međutim, ovo nije jedina upotreba ruzmarina. Primene ruzmarina su poznate u tradicionalnoj biljnoj medicini, kao i u ajurvedskoj medicini. Pored toga...
Sladoled od engleskog krema sa jagodamaSladoled od engleskog krema sa jagodama
03. avgust
Sladoled od engleskog krema sa prelivom od jagoda - slatka doza svežine u vrelom danu. Krem pripremamo tako što u šerpu stavimo sveže mleko, pavlaku i 3 kašike šećera i kuvamo napari dok se smesa ne homogenizuje....
Čokoladne bombone sa nadevom od kremaČokoladne bombone sa nadevom od krema
25. jun
Čokoladna kuvertura se istopi na pari. Njom se namažu kalupi za bombone. Nakon toga se stavlja u frižider dok se ne stvrdne u kalupima. Za to vreme se spremaju nadevi. Za prvi nade se muti pavlaka sa tečnom čokoladom...
Terin od domaćeg krema i jagodaTerin od domaćeg krema i jagoda
18. jun
Terin od domaćeg krema i jagoda je gotov!...
Domaći trouglovi sa nadevom od kremaDomaći trouglovi sa nadevom od krema
14. okt.
Lisnato testo sečemo na kockice i u sredini svake stavljamo od hladnog krema. Posle testo savijamo na dva dela i pritiskamo poi ivcama, tako da dobijemo trouglove....
Torta od piškota sa dva kremaTorta od piškota sa dva krema
31. avgust
Može po želji, ko želi jednu polovinu belog, drugu braon krema i sa jednom kašikom i prelivamo, šaramo od jednog prema drugom kremu....
Krofnice sa nadevom od domaćeg kremaKrofnice sa nadevom od domaćeg krema
09. jul
Ja sam ih napunila domaće pripremljenim kremom i prelila rastopljenom čokoladom. Priprema domaćeg krema: Umutite belance na sneg sa malo šećera u prahu....
Umesto šećera - sirup od agaveUmesto šećera - sirup od agave
08. jun
Sirup od agave je nova alternativa šećera, nakon šećerne trske, javorovog sirupa i stevije. On predstavlja prirodni zaslađivač, koji se potpuno usvaja od strane ljudskog organizma....
Umak od teletine sa više vrsta luka sa makaronamaUmak od teletine sa više vrsta luka sa makaronama
09. feb.
Neka se dinsta na maloj vatri pola sata, pa dospite još vode uz povremeno mešanje. Na kraju kuvanaja dodajte peršun. Makarone skuvati u vreloj vodi od 7-8 min. Vruć sos preliti preko makarona....
Slatko od kajsija sa šećerom od šećerne trskeSlatko od kajsija sa šećerom od šećerne trske
19. okt.
Slatko sa nerafinisanim šećerom od šećerne trske je gotovo....
Čaj od listova drena za normalizovanje šećera u krviČaj od listova drena za normalizovanje šećera u krvi
21. jun
Čajsa listovima drena za normalizovanje šećera u krvi se uzima tokom dana....
Mini torta od smokava bez šećera i belog brašnaMini torta od smokava bez šećera i belog brašna
14. okt.
Odozgo namažemo sa više krema i ukrasimo komadima smokve i zrnima kakaoa. Dobro je da torta odstoji nekoliko sati, ali može i odmah da se jede....
Krompir sa nadevom od crvene paprike iz tegleKrompir sa nadevom od crvene paprike iz tegle
10. april
Dodajemo njih u krem sir. Posipamo biberom, posolimo po ukusu i promešamo. Kuvani krompir ocedimo od vode, pažljivo oljuštimo i isečemo na dva dela. Izvadimo unutrašnjost iz sredine. Napunimo prirpemljenim nadevom....
Keks torta u više slojevaKeks torta u više slojeva
25. feb.
Prvenstveno jaja razbiti i umutiti sama, onda dodati šećer, skrob i jednu šolju mleka. 500 ml mleka staviti u šerpu i kad provri dodati umućena jaja sa ostalim sastojcima i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne....
Rafaelo od keksa sa 3 vrste kremaRafaelo od keksa sa 3 vrste krema
09. jun
Naređajte koru od keksa, posle stavite jedan od dva krema po želji. Posle ponovo keksove i krem. Stavite treći sloj keksova i stavite kokos tortu na 120 minuta u frižider, kako bi se stegnula. 5....
ŠećerŠećer
23. avgust
Proizvodnja šećera Šećer se dobija od šećerne repe ili šećerne trske. U prodavnicama se može naći beli i smeđi šećer....
Koje su koristi od smeđeg šećera?Koje su koristi od smeđeg šećera?
23. dec.
Običan šećer je rafinisan tehnologijom, čiji je cilj maksimalno približavanje do čiste saharoze. Rafinisani beli šećer sadrži preko 99% saharoze, dok je u smeđi izračunato 92%....