Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se suši čubar?Kako se suši čubar?
24. feb.
Za mnoge domaćice, kuvanje je nezamislivo ako nemaju pri ruci sušeni čubar....
U koja jela treba da dodamo čubar?U koja jela treba da dodamo čubar?
11. mart
Čubar je jedan od najstarijih začina, poznat još starim Rimljanima, koji su njime začinjavali svako jelo....
Pripremanje i začinjavanje slaninePripremanje i začinjavanje slanine
08. dec.
Svaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo....
Koji začini su odgovarajući za supuKoji začini su odgovarajući za supu
27. januar
Odgovarajući je takođe kardamon, ruzmarin i čubar. Za supe od povrća su odgovarajuće menta i nana, peršun, celer, biber, bosiljak, čubar, majorana, kari....
Aromatični krompirići sa kobasicamaAromatični krompirići sa kobasicama
22. maj
Jelo ima aromu najviše zbog aleve paprike i čubara, ne toliko zbog kobasice. Možete dodati bilo koju vrstu kobasice, ukus se neće promeniti....
Čaj od čubra - za šta je koristanČaj od čubra - za šta je koristan
09. april
1
Kontraindikacije i nuspojave Kontraindikacije na čubar mogu da se podele u dve grupe: fiziološki tip i patološki....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Ako pripremate tradicionalnu musaku ili punjene paprike, pored soli i bibera, možete da dodate i druge začine, kao što su kumin i čubar, kao i malo aleve paprike....
Da napravimo sušeno mesoDa napravimo sušeno meso
30. mart
Pomešaju se biber, aleva paprika i čubar (i drugi začini, ako želite) u kesi (spram ukusa) i dobro se izmešaju....
Dijeta prema genotipuDijeta prema genotipu
21. okt.
Večera: Skuvani smeđi pirinač (može i heljda) sa jednom punom supenom kašikom susamovog tahinija i malo čubara i bosiljka....
Začini, koji čine krompir neodoljivimZačini, koji čine krompir neodoljivim
14. feb.
I kako su u osnovi ovo glavni začini koje treba da imate u kuhinji kada se priprema krompir, da ne zaboravimo da spomenemo i čubar....
Kako da postanete Vladar supa i čorbiKako da postanete Vladar supa i čorbi
27. feb.
Odgovarajući začini za čorbu od pasulja su nana, sušene crvene paprike, celer, peršun, selen, čubar. U čorbu od leće obavezno se dodaju čenovi belog luka, vinsko sirće, čubar, peršun i aleva paprika....
Tajna sočnih ćufticaTajna sočnih ćuftica
22. jul
Možete staviti biber, kumin, luk, čubar. Pivo Da bi bile meke, postoji još jedan sastojak koji biste mogli da dodate u sve ostale sastojke koje stavljate - govorimo o pivu....
Idealni začini za sve vrste mesaIdealni začini za sve vrste mesa
01. jul
Ukus i aroma jela od iznutrica će biti bolji ako se u njih dodaju lovorov list, anason, piment, ruzmarin, estragon, žalfija, majčina dušica, čubar....
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!
31. jul
Za njega vam treba oko pola kilograma mesa, 2 praziluka, nekoliko krompira, biber, paradajz sok, čubar i so....
Priprema i začinjavanje mlevene junetinePriprema i začinjavanje mlevene junetine
11. jul
Ako ćete da spremate musaku ili punjene paprike, pored soli i kima možete dodati biber i alevu papriku i čubar....
Da napravimo mleveno meso za ćufticeDa napravimo mleveno meso za ćuftice
20. april
U Bugarskoj je u širokoj upotrebi začin čubar. Ako recept tako zahteva, u mleveno meso se mogu dodati još i pirinač, narendan krompir ili kačkavalj....
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloOvi začini ne treba da se stavljaju u isto jelo
09. april
Čubar Čubar, koji je od pamtiveka najkorišćeniji bugarski začin, može da se posipa preko svih vrsta mesa, da se stavi u nadev punjenih paprika ili sarmi i da se koristi za začinjavanje supa i čorbi;/page page4....
Najpopularnije marinade na jednom mestuNajpopularnije marinade na jednom mestu
25. feb.
Promešaju se ulje, sirće, crno vino, senf, čubar, aleva paprika, so, šećer i lovorov list. Suva marinada: Dobra za kotlete, vratne krmenadle, ražnjiće i but....
Kako se suši ribić?Kako se suši ribić?
16. nov.
Nakon toga ga isperite i uvaljajte u prethodno promešane začine (čubar, aleva paprika i biber). Pritisnite začine dobro da se zalepe na meso....
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Odgovarajući začini za mleveno meso od ribe su: vegeta, čubar, đumbir, biber, a može i malo korijandera. Nikako ne stavljajte beli luk. Pr eobrade ohladite file i blender, kako biste dobilihomogenu smesu....
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaŠta možemo da skuvamo za 30 minuta
17. mart
Pečene paprike s jajima Neophodni sastojci: pečena paprika, sir, 2-3 jaja, biber, ulje, malo soli, čubar Način pripreme: stavite ulje na dno posude za pečenje i poređajte paprike....
Trikovi kod prženja ćufticaTrikovi kod prženja ćuftica
19. jul
Začini koji se stavljaju u ćuftice su so, biber, kumin, luk i čubar, naravn ovi možete dodati začine koje volite. Mešenje je treći važan korak za ukusne pržene ćuftice....
Koji začini se stavljaju na jaja?Koji začini se stavljaju na jaja?
20. dec.
Možete koristiti i suve začine kao što su čubar, aleva paprika i biber, beli luk u prahu i drugi začini po želji....
Kračolina (Čorba od kupusa iz grada Panađurišta)Kračolina (Čorba od kupusa iz grada Panađurišta)
01. april
Nakon toga dodajte oprani pirinač i čubar. Supu ostavite da vri na umerenoj vatri oko 20-25 minuta, mešajte s vremena na vreme. Kuvajte dok se pirinač ne skuva lepo....
Sosevi za pileće šnicleSosevi za pileće šnicle
16. mart
Možete dodati peršun, mirođiju ili čubar. Pileće šnicle možete spremiti i sa sosevima na mlečnoj osnovi - sos sa kiselim mlekom, pavlakom, pa čak i sa svežim mlekom....