Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
KariKari
20. januar
Kari je naziv mešavine aromatičnih začina u kombinaciji od 5, 7, 13 začina ili više. Odnosi između začina i njihove količine zavise pre svega od jela koje se priprema sa aromatičnom mešavinom. Najčešći sastojci u kariju...
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Kao što znamo, kari je deo indijske kuhinje. Nije slučajno što Indijci žive veoma dugo. Njihova kuhinja i kulutra je puni korisnih biljaka i začina. Iako se koristi u indijskoj kuhinji, kari je deo Južnoazijske kuhinje...
Kari piletinaKari piletina
04. okt.
Izdinstajte u masnoći luk isečen na sitno. Dodajte pileće meso isečeno na parčiće. Ostavite da se zaprži i promešajte sa krijem pastu od paradajza. Dodajte pileći bujon rastvoren u vodi zajedno sa kiselim mlekom, solju...
Kari šniclaKari šnicla
08. jul
Pileće grudi isecite na šnicle srednje debljine. Kod mene je ispalo 2 komada. Pospite solju i karijem sa obe strane. Ostavite tako na otprilike pola sata. U jednom tanjiru umutite jaje. U drugi stavite brašno, a u treći...
Murg kariMurg kari
10. jul
Narendajte luk i propržite ga u maslacu. Nakon oko 2 minuta dodajte malo soli, 2 kašičice karija i narendan paradajz (dobro je da ste ga prethodno oljuštili). Nakon još dva minuta dodajete i pileće meso, isečeno na manje...
Kari krompirKari krompir
06. jul
Krompir nasecite na polovine. U teflonskom tiganju zapecite seme kumina, piskavice i ljute paprike na 2-3 minuta. Nakon toga ih sameljite u blenderu sa 2 kašike vode, dok ne dobijete glatku smesu. Maslac istopite u velikom...
Ukusna kari piletinaUkusna kari piletina
14. januar
U velikom tiganju i zagrijte ulje. Dodajte naseckani luk i dinstajte dok ne porumeni, na srednje laganoj vatri. povremeno promešajte. Kad je luk zlatni dodajte naribani beli luk i đumbir. Promešajte i kuvajte 2 minuta....
Pileća kari supaPileća kari supa
11. nov.
Isecite piletinu i krompir na komade. Skuvajte ih u vodi sa malo soli. Trebalo bi da vam ostane bujona, ali ne previše. Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri i kratko propržite kari pastu. Odmah sipajte u šerpu sa...
Crvena kari piletinaCrvena kari piletina
07. april
Pileći bataci se odvoje od kosti i meso se iseče na krupne parčiće. Luk se iseče na šajbne. U odgovarajuću posudu, u kojoj ćete kuvati jelo, sipate ulje i otavite da se zagreje. Kada je gotovo zapržite luk na kratko...
Vegetarijanski kari sa karfiolomVegetarijanski kari sa karfiolom
19. januar
Luk i paradajz isecite sitno, a krompir na kockice. U ugrejnom ulju propržite luk sa kuminom. Dodajte paradajz i mešajte nekoliko minuta. Stavite krompir, kari i so. Sipajte malo vode i ostavite da provri. Nakon...
Kari na azijski načinKari na azijski način
13. avgust
Sipajte kiselo mleku u jednu posudu i dodajte začine, luk i beli luk. Dobro promešajte. Isecite piletinu na kockice i sipajte u mleko sa začinima. Ostavite meso da se marinira pola sata u frižideru. Za to vreme operite...
Kari janija od leblebijaKari janija od leblebija
23. okt.
Zagrejte dve kašike maslinovog ulja i zapržite luk i beli luk, isečen na sitno. Dodajte začine: kari, kumin, kurkumu i biber. Zapržite 1-2 minuta i sipajte kokosovo mleko. Stavite paradajz pire i leblebije. Kuvajte...
Kari kavijar sa jajimaKari kavijar sa jajima
02. feb.
U veliku posudu izrendamo jaja, a beli luk izgnječimo. Dodajemo sok od limuna, majonez, kari, peršun, so, biber i sos tabasko po ukusu. Promešamo i ostavljamo u frižideri da odstoji nekoliko sati. Serviramo kad se predjelo...
Kari sos za piletinuKari sos za piletinu
17. avgust
Luk iseckajte na sitno i dinstajte ga u kukuruznom ulju. Nakon kratkog mešanja, u njega dodajte sitni naseckani beli luk. Kada luk omekša, dodajte 3 kašike gotove kari paste. Smesu na kratko promešajte, a nakon toga...
Kari dresing za salatuKari dresing za salatu
08. april
Promešamo dobro kiselo mleko (poželjno je da je visok procenat mlečne masti) i majonez sa viljuškom ili žicom, da ne ostanu grudvice. Dodajemo sok od limuna i meda - mešamo dok se med potpuno ne istopi, posle dodajemo...
Tajlandski kari sa piletinomTajlandski kari sa piletinom
14. jul
Upržite luk i beli luk u ulju. Dodajte kari pastu i kuvajte još minut. Sipajte riblji sos, kokosovo mleko i šećer. Prokuvajte smesu i dodajte pileće meso. Kuvajte je na slaboj vatri oko 30 minuta. Poslužite sa kuvanim...
Svinjetina sa kari sosomSvinjetina sa kari sosom
24. januar
Isecite meso na komade, stavite maslinovo ulje u duboki tiganj i pržite 5 minuta dok meso ne dobije zlatnu boju. Izvadite meso na ubrus, očistite i sitno isecite luk i beli luk. Stavite ih u tiganj, pržite na kratko i...
Kari piletina sa spanaćemKari piletina sa spanaćem
20. april
Zagrejte ulje u dubokoj šerpi. Isecite luk i zapržite ga. Dodajte i gnječeni beli luk. Oljuštite i isecite đumbir na sitno, sipajte ga u luk zajedno sa začinima i promešajte dobro. Zapržite oko minut. Dodajte paradajz...
Univerzalni kari sos sa pečurkamaUniverzalni kari sos sa pečurkama
10. nov.
Adaptirano od najpoznatijeg indijskog kuvara Madhur Džafri! Otvorite konzervu sa kokosovim mlekom (treba da bude ostavljena bez mućkanja tokom 24 sata na hladnom) pažljivo odvojte kašikom gustu pavlaku odozgo i odvojte...
Pohovane lignje sa kari sosomPohovane lignje sa kari sosom
10. mart
1. Očišćene lignje isecite na ne mnogo tanke prstenova. Procednite prethodno da li je potrebno da ih ljuštite pre toga, neke velike tube imaju veoma debele žilice i potrebno je da sklonite. Ocedite višak vlake i neka ostane...
Khema - kari sa mlevenim mesomKhema - kari sa mlevenim mesom
21. okt.
Isečemo na sitno luk i beli luk i zapržimo ih u maslacu, dok ne dobiju braonkastu boju. Dodajemo karu u pržimo još 4 minuta na slaboj vatri. Nakon toga dodajemo paradajz pire, meso i kiselo mleko. Solimo i pržimo dok...
Piletina sa vinskim kari sosomPiletina sa vinskim kari sosom
30. mart
Sipamo malo ulja koliko da pokrije dno tiganja. Skidamo kožu od šnicli. Isečemo meso na male komade i propžimo. Nakon što postane zlatno, vadimo na tanjir. U istoj masti u kojoj smo pržili pile, stavljamo sitno iseckan...
Kari piletina sa crvenom paprikomKari piletina sa crvenom paprikom
07. dec.
Pripremite marinadu za pileće meso od 1 supene kašike sveže izrendanog đumbira, 3-4 čena belog luka, 1/2 kašičice ljute aleve paprike, kurkume, karija i 3 supene kašike kiselog mleka. Začinite sa malo soli i mešajte dok ne...
Kari sa leblebijom i spanaćemKari sa leblebijom i spanaćem
26. avgust
Ako se koristi suva leblebija, namoči se prethodno veče i kuva se. Ako se koristi svež paradajz, nasecka se sitno ili se blenda, ali ne skroz u pire. Luk i beli luk se naseckaju. U zagrejanom ulju se proprži luk....
Kari povrće na podlozi odpirinčaKari povrće na podlozi odpirinča
16. avgust
Luk isečemo na polumesec, paprike i bamiju sitno, tikvice i patlidžan na kockice. Lepo je da patlidžan potopite u posoljenu vodu na pola sata da se otkloni gorak ukus. Povrće propržimo posebno u ugrejanoj masnoći. Nakon...