Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći sitan sirDomaći sitan sir
11. jun
Dobije se veoma ukusan sitan sir od maslaca. Surutku možete da sačuvate i da koristite za spremanje hleba, pogačica, palačinki....
Sitan sir sa šargarepomSitan sir sa šargarepom
05. sep.
1
Sitni sir se umuti zajedno sa kiselim mlekom do jednolične, vazdušaste smese. Dodajte očišćenu, opranu i sitno narendanu šargarepu i posolite po ukusu. Po želji možete dodati orahe....
Bakin domaći sitan sirBakin domaći sitan sir
28. maj
Sitan sir je mlečni sastojak koji je široko rasprostranjen kao zamena za sir, prilikom pripreme domaćih pita. Domaći sitan sir možete pripremiti čak i ako se sveže mleko preseče prilikom kuvanja....
Zašto je važno da deca jedu sitan sirZašto je važno da deca jedu sitan sir
12. nov.
Kako da uključimo sitan sir u meni mališana Jedna moguća opcija je da napravite nekoliko jednostavnih razmeštanja, kako biste uključili sitan sir u jela koja vaša porodica već voli....
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeKako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnike
16. april
Vurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima....
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?
17. dec.
Sitni sir je dosta popularan hranljivi proizvod. Pravi se od različitih vrsta mleka, s tim što je najrasprostraljeniji sitni sir od kravljeg mleka. On je odličan izvor proteina, otprilike 18-20 grama na 100 g u zavisnosti...
Koristi sitnog sira za vaše dete i recept za zdrav sitan sirKoristi sitnog sira za vaše dete i recept za zdrav sitan sir
03. sep.
Sitni sir zauzima jednu od vodećih pozicija među proizvodima koji su dragocena hrana za decu i odrasle. Delikatni sitni sir, pripremljen u mlečnoj kuhinji ili kod kuće brižnim maminim rukama - sa voćem, povrćem, ili kupljen...
SirSir
09. april
Sir je mlečni proizvod poznat čovečanstvu hiljadama godina. Na Balkanu se ovaj koncept i naziv povezuju sa belim slanim sirom, koji je jedinstven proizvod, ali postoje hiljade vrsta sireva širom sveta. Sir se u našim krajevima...
Može li se napraviti sitan sir od presečenog mleka?Može li se napraviti sitan sir od presečenog mleka?
05. april
Sitan sir je mlečni proizvod, koji se u nekim mestima naziva i vurda. Najviše se dobija od produkata koji ostaju nakon primarne obrade mleka. Sitan sir se proizvodi dugo vremena u domaćinstvima i na farmama....
Čime može da se zameni sitan sir u receptima?Čime može da se zameni sitan sir u receptima?
24. sep.
Sitan sir se u određenim receptima može zameniti sa mladim nesoljenim sirom ili rikota sirom. Ovaj sir se pravi na isti način kao i sitan sir....
Magareći sir - najskuplji sir na svetuMagareći sir - najskuplji sir na svetu
10. mart
100 procentni prirodni sir od magarećeg mleka je najnoviji hit na tržištu, a ujedno i najskuplji. Ovaj inovativni proizvod je prvi put predstavljen pre nekoliko dana na sajmu u Zasavici. Magareći sir je proizvod jedne...
Sir MjunsterSir Mjunster
12. okt.
Nakon oko sat vremena mleko počinje da se zgušnjava i dobija se nešto kao sitan sir. Nakon toga ta supstanca se soli i raspoređuje po kalupu....
Sir BoforSir Bofor
08. okt.
Bofor (Beaufort) predstavlja vrstu polutvrdog sira koji se pravi od kravljeg mleka u francuskoj oblasti Savoja. Zajedno sa Kamemberom, Komteom, Mjunsterom i Brijem on je među najpopularnijim francuskim sirevima...
Sir NjušatelSir Njušatel
08. okt.
Njušatel predstavlja francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Po svojoj mekoj strukturi može da se uporedi sa Kamemberom i Brijem. Proizvodi se u regiji Gornja Normandija gde se smatra za jedan od nastarijih...
Limburški SirLimburški Sir
05. okt.
Limburški sir (Limburger) predstavlja vrstu mekog sira koji se proizvodi od kravljeg mleka. Po tradiciji se sprema u Belgiji, Holandiji i Nemačkoj. Poznat je po zasićenom ukusu i jakom mirisu. U suštini zajedno s Munsterom...
Komte sirKomte sir
05. okt.
Komte je francuski sir, koji se proizvodi od nepasterizovanog kravljeg mleka. Poznat je još pod imenom Grijer de Komte (Gruyère de Comté). Zajedno sa Kamemberom, Boforom i Minsterom ulazi u spisak najpopularnijih...
Zeleni SirZeleni Sir
28. sep.
Zeleni sir je vrsta buđavog sira, dobijenog po specijalnoj tehnologiji. Takvi sirevi se prave u Švajcarskoj i Engleskoj. U bugarskoj se sreće zeleni sir nazvan Crni Vit, koji se proizvodi u istoimenom tetevenskom selu....
Stilton SirStilton Sir
27. sep.
Stilton je engleski sir. On je najpoznatiji britanski plavi sir i jedini je engleski proizvod koji ima sopstvenu sertifikovanu marku. Stilton se na tržištu može naći u dve varijante - plavi sir /poznatija varijanta/...
Taleđio sirTaleđio sir
27. sep.
Taleđio /Taleggio/ je popularni italijanski sir, koji se pravi od punomasnog kravljeg mleka. Ono ima rozikastu ili narandžastu koru i meku unutrašnjost. Taleđio je toliko lagan sir, da se bukvalno topi u ustima. Razlog...
Ovčiji sirOvčiji sir
19. sep.
1
Ovčiji sir je beli proizvod u salamuri, koji se dobija od ovčijeg mleka, a i jedan je od tradicionalnih proizvoda na našim prostorima. On uspešno prolazi kroz mnoge fizičko - hemijske i biohemijske procese, zahvaljujući...
Krem SirKrem Sir
12. sep.
U sastavu različitih vrsta krem sireva se može naći sitan sir (vurda), kravlji sir, kravlji maslac, so, stabilizator E1422 i konzervansi kod jeftinijih sireva ove vrste....
Buđavi SirBuđavi Sir
14. jul
Jedan od najukusnijih delikatesa na ovom svetu pojavo se zbog proždrljivosti ljudi ili pak sasvim slučajno. Obično kada se plesan sama pojavi na nekoj namirnici, u trenutku bude bačena, ali to nije u pitanju i kod buđavog...
Bri SirBri Sir
07. jul
Za vađenje slojeva sira koji se cedi, koriste se specijalna sita. Sir se soli i kiseli bakterijama vrste Penicilin (Penicillium candidum, Penicillium camamberti)....
Feta SirFeta Sir
20. dec.
Feta /φέτα/ je beli sir, koji se tradicionalno proizvodi u Grčkoj. U suštini 75 procenta konzumiranih sireva u Grčkoj su tog tipa. Feta se može uporediti sa našim sirom u salamuri ili sa mekim sirom. Da bi se napravio feta...
Kozji sirKozji sir
04. april
Za mnoge je kozji sir gurmansko iskustvo za čula, za druge - tradicionalni miris i ukus, lepo sećanje na baku i selo. Za druge je to proizvod kome nije mesto na njihovoj trpezi. Među ljubiteljima mlečnih proizvoda,...