Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Testenina, tostirane domaće prezle i paradajzTestenina, tostirane domaće prezle i paradajz
05. april
Pelat usitniti. Beli luk sitno naseći ili protisnuti. Peršun sitno naseckati. Zagrejati maslinovo ulje na umerenoj vatri, dodati mrvice, posoliti ih, pobiberiti i posuti origanom. Uz mešanje tostirati do zlatno smeđe...
Domaće prezleDomaće prezle
27. jun
Kada se komadići dobro ohlade sameljite prezle u blenderu ili kuhinjskom robotu. Čuvajte domaće prezle u staklenoj tegli, koju dobro zatvorite....
Pikantni oslić i aromatične prezlePikantni oslić i aromatične prezle
01. mart
Ribu očistiti, oprati, posušiti i filetirati. Rernu zagrejati na 180°C. Sve sastojke za posipanje ribe usitniti u blenderu uz par pulsiranja i preručiti. Sve sastojke za premazivanje ribe takođe usitniti u blenderu...
Kako napraviti domaće prezle?Kako napraviti domaće prezle?
08. dec.
Gotove prezle i smese za pohovanje se prodaju u svakoj prodavnici, ali prezle koje ste pripremili sopstvenim rukama su mnogo ukusnije. Treba vam hleb, koji je star jedan ili dva dana....
Hrskavi kromprići sa prezlomHrskavi kromprići sa prezlom
17. avgust
1
U posudu sipajte začine i prezle. Uvaljajte krompir u suvu smesu. Namžite dno pleha (sa dnom koje se ne lepi) i poređajte krompire. Dodajte 2 supene kašike vode i pecite u ugrejanoj rerni dok ne porumene....
Pohovani luk sa prezlomPohovani luk sa prezlom
25. januar
Luk narežite na ploške 1/2 cm i odvojite na kolutiće. U velikoj posudi promešajte brašno, kukuruzni skrob, prašak za pecivo, i biber, beli luk u prahu, so. Postepeno dodajte vodu i umutite dok ne postane glatka i gusta....
Postoji li zamena za prezle?Postoji li zamena za prezle?
05. april
Prezle su u stvari samleven suvi hleb i pre svega se koriste za pohovanje ribe, mesa i povrća. Ovo bi bila jedna od definicija prezli....
Panko prezle - šta je to?Panko prezle - šta je to?
05. april
Postoje razne vrste prezli ali sada ćemo se konkretno zaustaviti na panko prezle. Panko prezle najčešće možete sresti u japanskoj kuhinji. U principu panko prezle se prave od specijalne vrste hleba....
Da li su prezle štetne?Da li su prezle štetne?
21. sep.
Ali da li su prezle štetne i možemo li ih koristiti svaki dan? Prezle koje možemo da kupimo u prodavnici su obično vrlo slane....
Pohovane pileće šnicle sa prezlomPohovane pileće šnicle sa prezlom
18. okt.
U drugi tanjir stavite brašno, prezle i beli luk u prahu. Promešajte dobro. Uvaljajte šnicle prvo u jaja, a nakon toga u prezle....
Hrskavi pohovani luk sa prezlomHrskavi pohovani luk sa prezlom
20. feb.
Svaki krug potopiti u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržiti u zagrejanom ulju do zlatne boje....
Špargle iz rerne sa jajima i prezlomŠpargle iz rerne sa jajima i prezlom
05. avgust
Špargle oprati hladnom vodom, pa ukloniti drvenasti deo sa osnove. Najbolji način je istovremeno uhvatiti i osnovu i vrh stabla, pa ga blago saviti u smeru ka osnovi. Tamo, gde se slomi, počinje nepotrebni drvenasti deo...
Jedite samo prezrele banane sa mrljama po kori!Jedite samo prezrele banane sa mrljama po kori!
17. maj
Banana je jedno od najpopularnijeg voća. Ona je voljena kako zbog svog neponovljivog ukusa, tako i zbog mnoštva prednosti koje donosi telu i organizmu. 15. aprila u SAD-u obeležavaju dan banane. Banane su izuzetno...
Da li prezrele banane korisne ili štetne?Da li prezrele banane korisne ili štetne?
04. nov.
Međutim, samo prezrele banane imaju ovo poslednje svojstvo....
Finese pri pohovanju kačkavalja i sirevaFinese pri pohovanju kačkavalja i sireva
29. mart
Parčići kačkavalja se naprskaju hladnom vodom, uvaljaju se u brašno, nakon toga u umućeno jaje i nakon toga u prezle. Ostavi se da odstoji dva minuta i ponovo se potapa u jaje i nakon toga u prezle....
Kako se pravi smesa za pohovanje sa orasima?Kako se pravi smesa za pohovanje sa orasima?
27. april
Da biste je napravili potrebno je samo da imate jaja, prezle i naravno mlevene orahe. Prezle i orasi treba da budu u odnosu 1:2. Na primer 50 g prezli i 100 g oraha....
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuKako da pripremimo perfektno pohovanu piletinu
28. jul
Ako želite pikantniji ukus, možete dodati malo aleve paprike ili čilija u brašno ili prezle....
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
Posle zagrejte ulje u tiganju, naptavite kuglice od smese, uvaljajte ih u prezle i jaje, pa zatim pržite....
Kako se pohuju paprikeKako se pohuju paprike
03. jun
Pomešajte prezle sa susamom, posolite i pospite biberom. Uvaljajte paprike u smesu za pohovanje, potoptie u umućena jaja i nakon toga ponovo uvaljajte u smesu za pohovanje....
Ideja za brzu večeru sa jajimaIdeja za brzu večeru sa jajima
16. dec.
Oblikujte male ćuftice, uvaljajte ih u prezle i propržite u ugrejanom ulju....
Pravila pohovanjaPravila pohovanja
10. jun
Pohovanje je prethodna kulinarska obrada proizvoda pre prženja uz pomoć brašna, prezli ili druge vrste poroizvoda za pohovanje....
Klasični sosovi za ribuKlasični sosovi za ribu
17. dec.
Skordalija sos od belog luka Potrebni sastojci: 8 čenova belog luka, 250 grama prezli, 120 mililitara maslinovog ulja, 70 mililitara vinskog sirćeta, 1 kašičica soli....
Kako se cedi kiselo mleko?Kako se cedi kiselo mleko?
10. sep.
Pripremite brašno u posebnoj posudi, a prezle u drugoj. Kašikom uzimajte od mleka i pašljivo ga umotajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle....
Neodoljivi namazi sa orasimaNeodoljivi namazi sa orasima
29. okt.
U njega dodajte otprilike 1 šolju oraha i 6-7 kašika prezli. Ukoliko ne raspolažete prezlama, možete da ih zamenite i istucanim suvim dvopekom....
Koliko vremena se pasterizuje domaća pašteta?Koliko vremena se pasterizuje domaća pašteta?
25. mart
Domaća pašteta pravi se od džigerice (uglavnom pileće ili svinjske), slanine, prezli, jaja, mleka, soli i, naravno, začina koji ističu njen ukus....