Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Testenina, tostirane domaće prezle i paradajzPelat usitniti. Beli luk sitno naseći ili protisnuti. Peršun sitno naseckati.
Zagrejati maslinovo ulje na umerenoj vatri, dodati mrvice, posoliti ih, pobiberiti i posuti origanom.
Uz mešanje tostirati do zlatno smeđe...
05. april
Domaće prezleKada se komadići dobro ohlade sameljite prezle u blenderu ili kuhinjskom robotu.
Čuvajte domaće prezle u staklenoj tegli, koju dobro zatvorite....
27. jun
Pikantni oslić i aromatične prezleRibu očistiti, oprati, posušiti i filetirati.
Rernu zagrejati na 180°C.
Sve sastojke za posipanje ribe usitniti u blenderu uz par pulsiranja i preručiti.
Sve sastojke za premazivanje ribe takođe usitniti u blenderu...
01. mart
Kako napraviti domaće prezle?Gotove prezle i smese za pohovanje se prodaju u svakoj prodavnici, ali prezle koje ste pripremili sopstvenim rukama su mnogo ukusnije. Treba vam hleb, koji je star jedan ili dva dana....
08. dec.
Hrskavi kromprići sa prezlomU posudu sipajte začine i prezle. Uvaljajte krompir u suvu smesu.
Namžite dno pleha (sa dnom koje se ne lepi) i poređajte krompire.
Dodajte 2 supene kašike vode i pecite u ugrejanoj rerni dok ne porumene....
17. avgust
1
Pohovani luk sa prezlomLuk narežite na ploške 1/2 cm i odvojite na kolutiće. U velikoj posudi promešajte brašno, kukuruzni skrob, prašak za pecivo, i biber, beli luk u prahu, so. Postepeno dodajte vodu i umutite dok ne postane glatka i gusta....
25. januar
Postoji li zamena za prezle?Prezle su u stvari samleven suvi hleb i pre svega se koriste za pohovanje ribe, mesa i povrća. Ovo bi bila jedna od definicija prezli....
05. april
Panko prezle - šta je to?Postoje razne vrste prezli ali sada ćemo se konkretno zaustaviti na panko prezle. Panko prezle najčešće možete sresti u japanskoj kuhinji. U principu panko prezle se prave od specijalne vrste hleba....
05. april
Da li su prezle štetne?Ali da li su prezle štetne i možemo li ih koristiti svaki dan?
Prezle koje možemo da kupimo u prodavnici su obično vrlo slane....
21. sep.
Pohovane pileće šnicle sa prezlomU drugi tanjir stavite brašno, prezle i beli luk u prahu.
Promešajte dobro. Uvaljajte šnicle prvo u jaja, a nakon toga u prezle....
18. okt.
Hrskavi pohovani luk sa prezlomSvaki krug potopiti u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržiti u zagrejanom ulju do zlatne boje....
20. feb.
Špargle iz rerne sa jajima i prezlomŠpargle oprati hladnom vodom, pa ukloniti drvenasti deo sa osnove. Najbolji način je istovremeno uhvatiti i osnovu i vrh stabla, pa ga blago saviti u smeru ka osnovi.
Tamo, gde se slomi, počinje nepotrebni drvenasti deo...
05. avgust
Jedite samo prezrele banane sa mrljama po kori!Banana je jedno od najpopularnijeg voća. Ona je voljena kako zbog svog neponovljivog ukusa, tako i zbog mnoštva prednosti koje donosi telu i organizmu.
15. aprila u SAD-u obeležavaju dan banane.
Banane su izuzetno...
17. maj
Da li prezrele banane korisne ili štetne?Međutim, samo prezrele banane imaju ovo poslednje svojstvo....
04. nov.
Finese pri pohovanju kačkavalja i sirevaParčići kačkavalja se naprskaju hladnom vodom, uvaljaju se u brašno, nakon toga u umućeno jaje i nakon toga u prezle. Ostavi se da odstoji dva minuta i ponovo se potapa u jaje i nakon toga u prezle....
29. mart
Kako se pravi smesa za pohovanje sa orasima?Da biste je napravili potrebno je samo da imate jaja, prezle i naravno mlevene orahe.
Prezle i orasi treba da budu u odnosu 1:2. Na primer 50 g prezli i 100 g oraha....
27. april
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuAko želite pikantniji ukus, možete dodati malo aleve paprike ili čilija u brašno ili prezle....
28. jul
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaPosle zagrejte ulje u tiganju, naptavite kuglice od smese, uvaljajte ih u prezle i jaje, pa zatim pržite....
04. feb.
Kako se pohuju paprikePomešajte prezle sa susamom, posolite i pospite biberom.
Uvaljajte paprike u smesu za pohovanje, potoptie u umućena jaja i nakon toga ponovo uvaljajte u smesu za pohovanje....
03. jun
Ideja za brzu večeru sa jajimaOblikujte male ćuftice, uvaljajte ih u prezle i propržite u ugrejanom ulju....
16. dec.
Pravila pohovanjaPohovanje je prethodna kulinarska obrada proizvoda pre prženja uz pomoć brašna, prezli ili druge vrste poroizvoda za pohovanje....
10. jun
Klasični sosovi za ribuSkordalija sos od belog luka
Potrebni sastojci: 8 čenova belog luka, 250 grama prezli, 120 mililitara maslinovog ulja, 70 mililitara vinskog sirćeta, 1 kašičica soli....
17. dec.
Kako se cedi kiselo mleko?Pripremite brašno u posebnoj posudi, a prezle u drugoj. Kašikom uzimajte od mleka i pašljivo ga umotajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle....
10. sep.
Neodoljivi namazi sa orasimaU njega dodajte otprilike 1 šolju oraha i 6-7 kašika prezli. Ukoliko ne raspolažete prezlama, možete da ih zamenite i istucanim suvim dvopekom....
29. okt.
Koliko vremena se pasterizuje domaća pašteta?Domaća pašteta pravi se od džigerice (uglavnom pileće ili svinjske), slanine, prezli, jaja, mleka, soli i, naravno, začina koji ističu njen ukus....
25. mart