Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Crveno sočivo u multikukeruGozbu od sočiva služimo hladnu! Prijatno!
Crveno sočivo u multikukeru serviramo sa hlebom iz multikukera....
11. nov.
Crveno sočivo sa ćorizomOstavljamo supu od sočiva da se krčka na slaboj vatri oko 30 minuta, nakon čega pasiramo grubo i serviramo sa ćorizom i kiselim mlekom, posuto alevom paprikom.
Crveno sočivo sa ćorizom je gotovo....
15. dec.
Crveno sočivo u orijentalnom stiluSkidamo sa vatre crveno sočivo u orijentalnom stilu i ostavljamo poklopljeno na 10 - 15 minuta da upije ukuse....
23. feb.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Brzo crveno sočivo sa pečurkamaKod kuće se domaće skuvano sočivo pojede za čas, pogodno je kao glavno jelo, ali i kao garnirung.
Bude gotovo za manje od pola sata.
Nadam se da će vam se svideti recept za brzo crveno sočivo sa pečurkama....
01. jun
Crveno sočivo sa tikvicom i zelenišemSipa se crveno sočivo, naseckani listovi bokvice i kuva se na umerenoj vatri tako što se periodično meša dok se sočivo ne skuva.
Voda mora da ispari i da ostane gotovo na masti....
24. sep.
Ljuto crveno sočivo na indijski načinNakon toga se pomešaju sa sočivom, ostavlja se da malo provri na slaboj vatri. Servira se sa kriškom limuna....
19. januar
Posno crveno sočivo sa crvenim lukomOperemo veoma dobro pod tekućom vodom sočivo.
Sipamo sočivo u povrće i prelivamo vodom.
Kuvamo dok ne bude gotovo, začinimo po ukusu solju i čubrom....
30. avgust
Crveno sočivo sa kinoom i tikvicomPosipa se alevom paprikom, sipa se topla voda i kada provri sipa se crveno sočivo i kinoa.
Kuva se dok zrnca ne budeu gotova, 15-20 minua da upije vodu i gotovo je....
20. okt.
Ukusno crveno sočivo sa belim lukomOperite sočivo u dve vode i stavite u šerpu, sipajte vodu, ali ne mnogo, zato što se sočivo brzo kuva.
Isecite luk, šargarepu i papriku i sipajte u sočivo. Dodajte oljušten beli luk....
09. april
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Crveno sočivoSmesu povrća kuvajte oko 10 minuta i dodajte očišćeno i oprano sočivo. Smanjite jačinu ringle na srednje jako i dokuvajte oko 15-20 minuta....
17. feb.
Kako se priprema crveno sočivo?Ako želite da pripremite običnu čorbu ili janiju sa crvenim sočivom, a da se ne raskuva, onda možete slobodno dodati so u početku kuvanja....
17. jun
Crveno SočivoKuvanje crvenog sočiva
Crveno sočivo je način da obogatite i diversifikujete jelovnik, a pogodno je i za osetljiv stomak.
Dovoljno je 12-15 minuta da se crveno sočivo skuva....
09. nov.
Gusto crveno sočivoKuvamo na umerenoj vatri i nakon što je gotovo sočivo, dodajemo i paradajz pire.
Ostavljamo da vri 5 minuta i sklanjamo sa ringle.
Posipamo peršunom....
06. okt.
Posno crveno sočivo sa krompirom na baštovanski načinTako će sočivo biti zdravije bez zaprške, a ako želite zapršku propržite ulje sa alevom paprikom i dodajte.
Crveno sočivo se kuva veoma brzo, zato svo povrće dodajte još na početku....
06. nov.
Posno crveno sočivo BolonjezePomešajte sočivno sa svim sastojcima i dodajte vodu.Kuvajte na umerenoj vatri, promešajte s vremena na vreme, dok sočivo ne omekša - 20-30 minuta....
26. sep.
Crveno sočivo bez brašnaBeleška: Crveno sočivo, za razliku od običnog, se skuva za desetak minuta....
30. sep.
Crveno sočivo na tajlandski način u sosu od kikirikijaNa kraju se dodaje i sočivo i veganska janija se ostavlja na još nekoliko minuta.
Servira se crveno sočivo na tajlandski način u sosu od kikirikija sa pirinčem ili pljosnatim nudlama....
26. okt.
Indijsko crveno sočivo - Masur DalIndijsko crveno sočivo - Masur Dal je janija od crvenog sočiva inspirisana Indijom i jedno je od mojih omiljenih jela zbog brzine kojom se sprema....
10. januar
Kako da pripremimo tunuMeso tune je crvenkasto, ali se mogu naći i svetlije nijanse crvene boje. File tune je prži u tiganju ili se peče na roštilju ili u rerni.
Ako pržite tunu, okrenite je i skinite sa vatre čim se lagano zapeče....
16. mart
Kako da pripremimo pastrmkuAko pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
05. januar
Kako da pravilno pripremimo čajPored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
27. jul
Kako da pripremimo mekanog zecaAko vam se čini da je pečeni zec iz rerne previše suv, možete da ga sledeći put pripremite pohovanog. Imajte na umu da je na taj način, zec ipak mnogo kaloričniji....
17. jul