Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Savršena smesa za palačinke se pravi ovakoOstavite testo da odstoji 10-15 minuta u frižidru.
4. Korišćenje dobrog tiganja je od glavnih stvari za pripremu savršenih palačinaka. Kupite specijalan tiganj za palačinke sa debelim dnom koje se ne lepi.
5....
02. avgust
Savršeno testo za picu i mekikeDodati ostale sastojke, zamesiti meko testo, pokriti ga folijom i ostaviti na toplom da naraste....
06. feb.
Savršeno testo za sladak uskršnji kolačProsevamo brašno i mesimo testo koje je veoma lepljivo i počinjemo da dodajemo po malo od masti dok se ne integriše. Stalno mesimo i razvlačimo da bi se stvorile niti u testu....
26. sep.
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
11. dec.
Testo za palačinke na moj načinSipati kutlačom tanko smesu da se razlije po celom tiganju. Pecite sa obe strane.
Palačinke remažite namazom po želji....
16. feb.
2
Tajna pripreme savršenog testa za gurabijeAko ipak pripadate manjini, koji nije naučila kako da priprema gurabije, mi ćemo vam pomoći i otkriti tajnu savršenog testa za gurabije. Evo šta je važno da znate o njemu i kako da ga pripremate.
1....
30. nov.
Finese u pripremi savršeng testa za tartAko maslac i posuda nisu ohlađeni, nego se koristi topli maslac, nakon pečenja testo može postati masno i tvrdo.
2. Kod pripreme tarta treba delovati malo brže, da se proizvodi ne bi mogli ugrejati....
29. sep.
Recept za ukusno i meko testo za palačinkeMešajte da se razbiju grudvice, onda dodajte i obe vode.
Tiganj premažite malo uljem pre sipanja smese. Znači sipati 2 kapi.
Palačinku peći sa obe strane. Ako vam ostane smese, možete da je ostavite za sutra....
08. feb.
2
Palačinke o kojima se pričaPripremamo smesu za palačinke od navedenih sastojaka. Količina čokolade je po želji.
Pečemo čokoladne palačinke na ugrejanom tiganju sa obe strane....
27. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRuzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu.
Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
07. avgust
Tajna savršenog testa za picuTesto za picu je savršeno, kada se pravi sa kvascem. Tada testo naraste i pica postaje mekana, a meso, povrće i ostali sastojci prosto potonu u oblaku od testa....
20. feb.
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaPostoji i drugi lak način da dobijete savršeni domaći krem, ali vi da ga prirpemite. Pravi, ne iz kesice....
25. jun
Palačinke za decuUvijate palačinke, poređate u malu posudu za pečenje i pospete ih narendanim kačkavaljem,
Zapečete blago dok se kačkavalj ne istopi....
07. maj
Palačinke za doručakPržimo palačinke u tiganju sa nelepljivim dnom na srednjoj vatri ili po oko minut i po sa svake strane, dok ne postanu ukusno zlataste....
08. okt.
Palačinke za početnikeObično svi pravimo palačinke odokativno, ali evo recepta za početnike, ali i one koji ne prepuštaju ništa slučaju. Sa ovim receptom uspeh je zagarantovan!
Sastojci se umute mikserom....
12. april
Šest koraka za pripremu savršenih školjkiU praksi, da dobijete ukusne školjke, za njihovu termičku obradu nije potrebno više od nekoliko minuta, a i savršena su hrana kojom možete poslužiti goste....
24. mart
Slane palačinke za doručakLagano promešajte i smesom namažite palačinke. Uvijte ih u rolat i servirajte sa odgovarajućim napitkom za doručak.
Prijatno!...
28. dec.
Banana palačinke za bebeBrašno se stavlja u posudu. Odvojeno se muti žumance sa mlekom.
Tečna smesa se sipa postepeno u brašno i meša se dok se ne dobije testo kao gusta kaša, gušće od testa za palačinke....
15. okt.
Kako se pravi testo za keks?Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
22. sep.
Tajne savršenog testaU suštini, tehnologija pripreme savršenog testa nije toliko komplikovana, ali je veoma važna za njegovo postizanje....
27. jun
Lisnato testo i priprema danskog peciva od njegaPriprema lisnatog testa u domaćim uslovima je zadovoljstvo svakog kuvara. Zna se da je teško da se pripremi ili tačnije potrebno je vremena, zato što se razvija 6 puta i stoji oko 30-40 minuta u frižideru....
24. dec.
Kako se prave palačinke - uputstvo za početnikeEvo i zašto ćemo da zastanemo na sledećem članku i da pogledamo dva najlakša recepta za pripremu palačinaka, a to su klasične i sa bananama.
1....
31. okt.
Testo za krofneČim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči.
Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
10. avgust
Testo za sveUmesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
18. sep.