Kakao maslac
Kakao maslac
da se ponovo prečišćava. Kakao maslac se smatra jednim od najstabilnijih maslaca. Ima nežnu i glatku konzistenciju i još prijatniju aromu ...
Kako se topi maslac?
Kako se topi maslac?
27. mart
Kvalitetan maslac je veoma tvrd, kada se čuva u frižideru. Ipak, ponekad moramo da ga odmah iskoristimo i nemamo vremena da sačekamo da se otpusti na ...
Maslac krem sa karamelizovanim šećerom
Maslac krem sa karamelizovanim šećerom
Umutimo maslac i šećer u prahu u krem oko 30 minuta. U malo vode razmutimo kakao i stavljamo ga na vatru da postane kaša. Nakon toga dodajemo kakao ...
Maslac od pečuraka
Maslac od pečuraka
Maslac se ostavlja da omekša na sobnoj temperaturi. Luk se seče na sitno i zaprži se. Pečurke se skuvaju u slanoj vodi i iseku se na sitno. Luk se ...
Domaći maslac od badema
Domaći maslac od badema
. Kad se lepo ugreje, lakše se odvaja maslac od badema i potrebno je još oko 5-6 minuta, dok se ne dobije željena konzistencija. Maslac ...
Teleći jezik u maslacu
Teleći jezik u maslacu
Skuvajte jezik u slanoj vodi. Oljuštite kožu i nasecite ga na listiće. Posebno pripremite beli luk, takođe nasečen na listiće. U posudi na vatri istopite ...
Pečurke na maslacu
Pečurke na maslacu
Operite pečurke i odvojte glavice od drški. Ako je potrebno isecite ih na parčiće, ali je dobro da su veće. Zagrejte maslac i ulje u dubokom ...
Lignje u maslacu
Lignje u maslacu
Lignju očistim, opere i isečem na parčiće (kocke) zajedno sa pipcima. U tiganju istopim maslac, dodajem lignju i poklapam poklopcem da se ...
Retro kolačići od maslaca
Retro kolačići od maslaca
24. januar
Mikserom umutiti šećer u prahu i meki maslac, dok se ne dobije vazdušast krem. Nakon toga, dodati jedno po jedno jaje, uz neprestano mešanje. ...
Svinjski bubrezi u maslacu
Svinjski bubrezi u maslacu
Burege očistimo od masti, oljuštimo ih i dobro operemo. U tiganju rastopimo maslac i stavljamo bubrege, isečene na dva dela. Tako kuvamo oko 10 ...
Kako se maslac muti u penu?
Kako se maslac muti u penu?
: "umutite maslac sa šećerom u penu". Zvuči veoma lako na prvi pogled, ali za osobe, koje nikada nisu pripremale deserte složenije od pite sa ...
Kako da sami napravimo čist maslac?
Kako da sami napravimo čist maslac?
25. januar
Domaće pripremljeni maslac je mnogo boljeg ukusa i sa mnogo više koristi za zdravlje. On ne sadrži dodatke, konzervanse, boje i druge stvari koje su ...