Kakao maslacKakao maslacda se ponovo prečišćava. Kakao maslac se smatra jednim od najstabilnijih maslaca. Ima nežnu i glatku konzistenciju i još prijatniju aromu kakaoa, koja je mnogima omiljena. Boja mu je svetlobraon i lako se mogu mrviti...
Kako se topi maslac?Kako se topi maslac?
27. mart
Toni Aleksov
Kvalitetan maslac je veoma tvrd, kada se čuva u frižideru. Ipak, ponekad moramo da ga odmah iskoristimo i nemamo vremena da sačekamo da se otpusti na sobnoj temperaturi, što je najbolja varijanta za topljenje maslaca...
Maslac kolač sa čokoladomMaslac kolač sa čokoladomUmutite meki maslac sa šećerom, vanilom, žumancima i solju veoma dobro. Dodajte čokoladu istopljenu na vodenoj pari i blago promešajte, nakon toga sipajte prethodno pomešano brašno i prašak za pecivo, ređajući tu...
Maslac krem sa karamelizovanim šećeromMaslac krem sa karamelizovanim šećeromUmutimo maslac i šećer u prahu u krem oko 30 minuta. U malo vode razmutimo kakao i stavljamo ga na vatru da postane kaša. Nakon toga dodajemo kakao kašu kašiku po kašiku u krem. Karamalizujemo šećer, da je svetao...
Nežan maslac kolač sa višnjamaNežan maslac kolač sa višnjamaUmutite meki maslac sa šećerom i vanilom, dodajte jaja jedno po jedno uz neprestano mešanje mikserom. Dodajte pavlaku, prstohvat soli i promešajte. Odovjeno prosejte brašno i dodajte prašak za pecivo, mešajte i...
Maslac od pečurakaMaslac od pečurakaMaslac se ostavlja da omekša na sobnoj temperaturi. Luk se seče na sitno i zaprži se. Pečurke se skuvaju u slanoj vodi i iseku se na sitno. Luk se pomeša sa pečurkama, šećerom i sirćetom. Ova smesa se dodaje u...
Domaći maslac od bademaDomaći maslac od badema. Kad se lepo ugreje, lakše se odvaja maslac od badema i potrebno je još oko 5-6 minuta, dok se ne dobije željena konzistencija. Maslac od badema se može koristiti za razne kolače i kremove, u musli, na krišku hleba itd....
Pileće trtice u maslacuPileće trtice u maslacuPileće trtice se operu i očiste. Skuvaju se u posoljenoj vodi. Ocede se i isprže u maslacu dok ne postanu zlataste, na kraju se začinjavaju solju i biberom po želji....
Svinjski bubrezi u maslacuSvinjski bubrezi u maslacuBurege očistimo od masti, oljuštimo ih i dobro operemo. U tiganju rastopimo maslac i stavljamo bubrege, isečene na dva dela. Tako kuvamo oko 10 minuta, okrećemo sa druge strane. Vadimo ih i u maslc dodajemo sitno...
Lignje u maslacuLignje u maslacuLignju očistim, opere i isečem na parčiće (kocke) zajedno sa pipcima. U tiganju istopim maslac, dodajem lignju i poklapam poklopcem da se izdinsta. Nakon otprilike 10 minuta dodajem belo vino, pikantni začin, soja...
Retro kolačići od maslacaRetro kolačići od maslaca
24. januar
Jelena Andonov
Mikserom umutiti šećer u prahu i meki maslac, dok se ne dobije vazdušast krem. Nakon toga, dodati jedno po jedno jaje, uz neprestano mešanje. Sjediniti brašno, prašak za pecivo i vanilu, pa ih dodati u smesu...
Morski plodovi u maslacuMorski plodovi u maslacu
12. dec.
Toni Aleksov
Ugrejte maslac u odgovarajuću posudu. Dodajte morske plodove i sitno naseckani beli luk. Dodajte so i začinita alevom paprikom (ljutom i neljutom), biberom i bosiljkom. Na kraju doajte belo vino. Kuvajte nekoliko...