Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jastog u rerni (Najbrži i ukusan)Na preporučujem garnirunge ili začine jačeg ukusa, jer bi ubili ili "zasenili" ukus jastoga koji je sam po sebi neverovatan!...
16. maj
Jastog Kosta BlankaU veliku glinenu ili metalnu posudu sa drškama (duboku) zagrejte preostalo maslinovo ulje na srednjoj do jakoj vatri i ubacite jastoga....
30. maj
Jastuk padišahaZa ovaj unikatni turski kolač jaja i šećer se mute dok se šećer u potpunosti ne istopi, ovo oduzima otprilika 10 minuta. Dodaje se vanila i brašno sa praškom za pecivo. Meša se špatulom da smesa ne bi spadala.
Sipa se...
30. mart
Bakalar sa sosom od norveškog jastogaNorveške jastoge po želji oljuštite, da bi ste koristili glave i oljušten deo za bujon. Ja uvek imam zamrznute kožice, zato koristim njih, a jastoge ostavljam cele u sosu. U oba slučaja će biti dobro.
2....
24. okt.
Kako se jede jastog?Prava istina je da je uz odgovarajući pribor, jesti jastoga pravo zadovoljstvo....
04. april
Paelja sa jastogomZa to vreme isecite jastoga na 4 dela pomoću oštrog noža, odlomljene male parčiće od ljuske odstranite da ne upadnu u jelo....
28. april
Cezar salata sa jastogomMeso jastoga se blago zaprži. Grašak se skuva. Salata se iskida rukama.
Pomešaju se meso jastoga, grašak, salata, paradajzčići, posipa se narendanim parmezanom i krutonima....
29. jul
Norveški jastozi u tiganjuIzvadite jastoga na tanjir i servirajte na prazničnoj trpezi sa limunom isečenim na četvrtine.
Jedite obavezno topl!...
11. jul
Retro pogača Veženi jastukSa ovom efektnom pogačom, koja igleda kao veženi jastuk, setićete se detinjstva....
02. dec.
Norveški jastozi u rerniNa dno tepsije posipajte preostalu so i poređajte jastoge. Sipajte vino i rasporedite dobijeni namaz. Po želji, možete poprskati malo maslinovog ulja.
3....
22. maj
Pirinač sa jastogom iz rerneDa ne bismo oskrnavili ime paelja, nazvaćemo ga prosto Pirinač iz rerne sa jastogom i videćete koliko je lako za pripremu.
Isecite luk, papriku i paradajz sitno....
24. mart
Koje namirnice su bogate selenom?Porcija od 100 grama grbavog jastoga sadrži 59,2 mikro grama selena, što je 96,5 mikro grama u celom jastogu....
28. sep.
Morski PlodoviJastozi - smatraju se najvećim rakovima. Od ove porodice morskih plodova poznato je oko 163 vrste jastoga rasprostranjenih po celom svetu....
17. sep.
Beli biber i kako da ga koristimoJastog sa belim biberom
Veoma popularno jelo u južnoazijskoj kuhinji. Princip je isti kao kod šnicle. Jastog odmara u marinadi od belog luka, crnog luka, belog bibera i đumbira....
28. jun
Astaksantin - funkcije, koristi i izvoriCrveno-narandžaste boje škampa, rakova, jastoga, meso lososa itd. takođe su posledica fitopigmenta unetog u alge....
23. januar
1
O namirnicama bez ugljenih hidratagoveđe meso, jagnjeće, teleće, svinjsko i pileće, ćureće meso, pačeće, meso jelena, egzotična mesa (noj ili emu), jezik, mozak, džigerica, bubrezi, riba (losos, pastrmka), rak, škampi, jastog...
20. sep.
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojMorski plodovi
Severne obale Francuske dostavljaju morske proizvode većem delu zemlje - jastozi, ostrige, crne školjke, školjke pektin, pirka, kalkan, skuša....
11. okt.
10 činjenica koje niste znali o bananamaMeštani ih jedu uz jastoge i školjke.
4. Banane sadrže više vitamina B6 od bilo kog drugog voća. Poznato je da je ovaj vitamin odgovaran za naše dobro raspoloženje.
5....
14. feb.
Morski đavo sa kaprom i divljom mirođijomMeso ribe po ukusu liči na jastoga, zato može da se kaže da je delikates. Konzumira se repni deo.
Zagrejte u tiganju šolju maslinovog ulja. Ubacite repove i zapržite po 1-2 minuta po sdtrani....
08. jul
Dijeta sa malo ugljenih hidrataPreporučuje se i konzumacija jastoga, školjki, ostriga, lignji, škampa i drugih ljuskara.
Konzumiraju se nisko-masni sir i sveži sir, kao i kačkavalj....
27. januar
Korisne masti za normalizovanje holesterolaUmesto masnijih vrsta mesa, jedite ribu, školjke, rakove, jastoge i druge delikatese najmanje 2 puta nedeljno.
Kao dobar izvor korisnih masti možemo pomenuti i orašaste plodove....
21. mart
Mediteranski pirinač u tiganjuDodajte norveške jastoge i kuvajte 16-17 minuta, stavite škampe i bele školjke 4-5 minuta pre nego što skinete sa vatre.
5....
25. jun
Morski plodovi sa maslacem u tiganjuNakon toga zapecite norveške jastoge oko 2-3 minuta, zavisi od veličine.
Na kraju završite lignjama, očistite ponovo tiganj i ugrejte ga najakoj vatri sa još malo maslinovog ulja i maslaca....
26. jul
Šta ide uz šampanjac?Povrće, riba i morski plodovi, posebno kavijar, škampi, rakovi i jastozi.
Ptice i divljač, kao što je patka, posebno su pogodne za roze šampanjac. Ostalo meso, kao što su govedina, svinjetina i jagnjetina....
20. dec.