Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šaran u sosuŠaran u sosu
14. dec.
Po potrebi prekrijte pek papirom da pečeni šaran ne izgori. Na kraju se šaran u sosu pospe seckanim peršunom. Jednostavan i ukusan recept za Nikoljdan, kada se tradicionalno priprema riba....
Šaran u paradajz sosuŠaran u paradajz sosu
03. januar
Očistimo šarana dobro. Posolimo ga i stavljamo u odgovarajuću posudu za pečenje. Sipamo malo ulja, sipamo paradajz i oko šarana stavljamo luk, šargarepu i pečurke....
Ukusan šaran u rerniUkusan šaran u rerni
23. sep.
Šarana dobro očistite, napunite kolutićima kuvanog krompira, paradajza i limuna. Ribu stavite u tepsiju, dobro premažite napravljenom smesom. Napravite nekoliko proreza i stavite kriške paradajza i limuna....
Šaran u testu (Ribnik)Šaran u testu (Ribnik)
05. dec.
Kad lepo promešae, natljajte šarana da se dobro začini. Ribu stavite u pleh i obilno pospite sokom od limuna. Tako treba da odstoji/minimum/, dok ne pripremite nadev. Što više šaran stoji, aromatičniji je....
Punjeni šaran u testuPunjeni šaran u testu
14. feb.
Da biste pripremili punjenog šarana u testu, uveče namažite opranog i očišćenog šarana spolja i iznutra solju. Drugog dana počnite sa pripremom nadeva za šarana. Sve sitno isecite. Propržite luk, dodajte beli luk....
Otvoreni šaran u rerniOtvoreni šaran u rerni
20. avgust
Šarana stavite na rešetku i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Na dno rerne stavite neku vrstu pleha, gde će padati sok od pečenog šarana. Prijatno sa otvorenim šaranom u rerni....
Šaran u ukrasnom testuŠaran u ukrasnom testu
19. april
Polovinu testa stavite u nauljani pleh i dobro ga razvucite, pa na njega stavite šarana. Testo treba da bude samo ispod šarana....
Dinstani šaran u pivuDinstani šaran u pivu
14. mart
Sipajte dobijeni sos kroz cediljku i prelijte šarana....
Šaran sa kupusomŠaran sa kupusom
26. sep.
Šarana prekrijte velikim listovima kupusa i stavite ga da se peče na visokoj temperaturi. S vremena na vreme dolivajte malo vode....
Šaran za NikoljdanŠaran za Nikoljdan
29. januar
Dinstamu smesu satavljamo u pleh u šarana i pečemo oko 45 minuta ispod folije. Šaran serviramo u porcijama sa prilogom od dinstanog povrća, oraha i pirinča. Ukusan je ovaj muški šaran za Nikoljdan....
Šaran na žaruŠaran na žaru
30. sep.
Ovaj šaran na žaru je jedinstvena poslastica - samo pronađite šarana koji nije uzgojen na principu brojlera sa granulama!...
Šaran na roštiljuŠaran na roštilju
20. jul
Stavljamo komade šarana sa kožom na roštilj. Pečemo oko 5-7 minuta sa svih strana. Serviramo mariniranog šarana na roštilju dok je riba još topla....
Šaran od krompiraŠaran od krompira
07. feb.
Krompir se skuva, oljušti se i izgnječi viljuškom. Začinjavamo solju i biberom. Oblikuje se kao riba u tanjiru. Šargarepe se iseku na krugove i poređaju kao krljušt, tako da se preklapaju. Od listova kupusa oblikuju...
Šaran sa orasimaŠaran sa orasima
25. dec.
Očistimo šarana i sklanjamo mu leđnu kost. Isečemo na sitno luk i zapržimo ga u ulju i maslacu. Kada omekša, dodajemo istucane orahe, posolimo i punimo šarana....
Šaran na tiganjuŠaran na tiganju
27. dec.
Riba se očisti dobro i iseče na parčiće. Posoli se i ostavlja se da odstoji oko sat. Nakon toga se isprži u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta....
Šaran sa prezlamaŠaran sa prezlama
20. feb.
Ugrejte ulje u dubokom tiganju i pržite komade šarana na ne mnogo jakoj ringli, zato što prezle brzo zagore nego brašno. Šarana servirajte sa kriškama limuna....
Šaran sa heljdomŠaran sa heljdom
13. januar
Začinite solju i biberom i napunite šarana ovim nadevom pa ga zašijte. Stavite ga u namazanu posudu za pečenje i namažite ga i spolja. Ako vam je ostala heljda možete da je rasporedite oko šarana....
Punjeni šaran za NikoljdanPunjeni šaran za Nikoljdan
24. dec.
Prelijte šarana belim vinom, namažite ga blago masnoćom, a ako vam je ostao nadev, rasporedite ga u posudi oko njega....
Slatki šaran sa kornfleksomSlatki šaran sa kornfleksom
10. maj
Za oči šarana možete koristiti bombone u boji (Bonibon) ili kakve god imate pri ruci. Oblikovati resice na repu. Iseći i mali deo od glave, da bi se dobila usta šarana. Po želji, celu ribu posuti sa malo kakaoa....
Pečeni šaran sa začinimaPečeni šaran sa začinima
11. maj
Ribu očistiti i oprati. U posudi sjedniti začine. Ribu namazati uljem i posoliti. Uvaljati je u začine. Staviti u pleh, naliti malo belog vina i vode. Uviti u foliju i peći na 200 stepeni 35-40 minuta. Pred kraj...
Šaran sa paradajz sosomŠaran sa paradajz sosom
23. jun
Šarana isecite na porcije, posolite i poređajte u široku šerpu. Isecite luk na kriške i stavite unutra. Dodajte beli luk, šargarepa, peršun, lovorov list i zrna bibera. Sipajte vino i 1 šolju vode....
Punjeni šaran iz rernePunjeni šaran iz rerne
15. jul
Dobro očišćenog šarana natrljajte solju i biberom, spolja i unutra, nakon toga ga stavite na oko 30 minuta u frižider....
Punjeni šaran za CvetiPunjeni šaran za Cveti
02. maj
Očišćenog i opranog šarana posolimo i pobiberimo. Zalijemo limunovim sokom i ostavimo sa strane na otprilike 30 minuta. Za to vreme spremamo nadev za šarana....
Savršeni šaran za NikoljdanSavršeni šaran za Nikoljdan
15. dec.
Uživajte u savršenom šaranu za Nikoljdan....
Najukusniji šaran za NikoljdanNajukusniji šaran za Nikoljdan
14. dec.
Prelijte šarana mašću. Pecite ribu na 180 stepeni 60 minuta ili malo duže. Najukusniji šaran za Nikoljdan je spreman!...