Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
27. april
Pile u koje ćete se zaljubitiVadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni.
Serviramo sa čašom piva i salatom.
Prijatno!...
23. sep.
Koliko često je dobro da se jede meso?Najvažnije je koliko često upotrebljavamo ovu vrstu hrane. Doktori preporučuju:
- Dovoljno je da jednom sedmično jedete crveno meso, kao što su govedina, svinjetina, jagnjetina....
05. avgust
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaU mleveno meso dodajemo krišku hleba, piskavicu, biber, kumin, đumbir i nekoliko kapljica soja sosa. Dobro promešamo i oblikujemo 6 ili 8 ćuftica....
01. dec.
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
27. jun
Kako se peče ceo komad mesaMeso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus.
U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
01. maj
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. april
Kako se pravilno seče meso?Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso.
Na taj način se neće izgubiti...
18. jun
Na koliko stepeni se peku kolačiU svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura.
Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
08. jun
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Koje meso je najštetnije za naš organizam?Da li je meso korisno ili štetno? Ova diskusija ne jenjava već godinama unazad, a kategoričnog odgovora još uvek nema ni od jedne strane.
Jedina stvar koja je jasna, je da su proteini životno važni za naše telo, ali...
14. avgust
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeU trećem satu možete da proverite meso i da procenite koliko mu je još vremena potrebno da se skuva. Tako procenite vreme da ne bude više od tri otvaranja rerne....
06. nov.
Ova prasad mutanti će vas naterati da se zapitate kakvo je meso, koje jedeteSlike prasadi, koji spoljašnjim izgledom liče na bodibildere, šokirale su svet. Životinje se gaje u farmi svinja u Kambodži.
Nema smisla da se pitamo da li su ovi prasići mutanti, zato što slike daju jasan odgovor. Oni...
14. okt.
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Supe i čorbe su najpopularniji recepti za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine.
Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe...
05. avgust
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomEvo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
09. januar
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko god dosadno izgledalo, ovo je neophodno.
Čišćenje frižidera
Prema nekima jedanput mesečno je u potpunosti dovoljno za čišćenje frižidera....
24. avgust
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Šta koje E znači i koliko je opasnoAditivi koji sadrže slovo E sa brojem posle slova su oni, koje ispituje Evropska agencija za sigurnost hrane, i dozvoljeno su ili zabranjeni za upotrebu u Evropskoj uniji.
Biću slobodna da citiram reči mog pokojnog učitelja...
17. avgust