Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Vadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni. Serviramo sa čašom piva i salatom. Prijatno!...
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Najvažnije je koliko često upotrebljavamo ovu vrstu hrane. Doktori preporučuju: - Dovoljno je da jednom sedmično jedete crveno meso, kao što su govedina, svinjetina, jagnjetina....
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaĆuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustima
01. dec.
U mleveno meso dodajemo krišku hleba, piskavicu, biber, kumin, đumbir i nekoliko kapljica soja sosa. Dobro promešamo i oblikujemo 6 ili 8 ćuftica....
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviKrem čorba od povrća od koje se ozdravi
27. jun
Očišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac. Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju. Možemo posuti peršunom....
Kako se peče ceo komad mesaKako se peče ceo komad mesa
01. maj
Meso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus. U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. april
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso. Na taj način se neće izgubiti...
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
U svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura. Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Koje meso je najštetnije za naš organizam?Koje meso je najštetnije za naš organizam?
14. avgust
Da li je meso korisno ili štetno? Ova diskusija ne jenjava već godinama unazad, a kategoričnog odgovora još uvek nema ni od jedne strane. Jedina stvar koja je jasna, je da su proteini životno važni za naše telo, ali...
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeKako se peče zec u rerni - uputstvo za početnike
06. nov.
U trećem satu možete da proverite meso i da procenite koliko mu je još vremena potrebno da se skuva. Tako procenite vreme da ne bude više od tri otvaranja rerne....
Ova prasad mutanti će vas naterati da se zapitate kakvo je meso, koje jedeteOva prasad mutanti će vas naterati da se zapitate kakvo je meso, koje jedete
14. okt.
Slike prasadi, koji spoljašnjim izgledom liče na bodibildere, šokirale su svet. Životinje se gaje u farmi svinja u Kambodži. Nema smisla da se pitamo da li su ovi prasići mutanti, zato što slike daju jasan odgovor. Oni...
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Supe i čorbe su najpopularniji recepti za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine. Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe...
Koliko se kofeina nalazi u šoljici kafe?Koliko se kofeina nalazi u šoljici kafe?
27. jun
Koliko kofeina se nalazi u jednoj šolji kafe?...
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko često se čisti i odmrzava frižider?
24. avgust
Koliko god dosadno izgledalo, ovo je neophodno. Čišćenje frižidera Prema nekima jedanput mesečno je u potpunosti dovoljno za čišćenje frižidera....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Šta koje E znači i koliko je opasnoŠta koje E znači i koliko je opasno
17. avgust
Aditivi koji sadrže slovo E sa brojem posle slova su oni, koje ispituje Evropska agencija za sigurnost hrane, i dozvoljeno su ili zabranjeni za upotrebu u Evropskoj uniji. Biću slobodna da citiram reči mog pokojnog učitelja...