Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Iverak sa pirinčemIverak sa pirinčem
24. okt.
Nasecite iverak na male komade, a kosti i glavu, zajedno sa celerom, lukom, šargarepom i komoračem, skuvajte u bujon, koji začinite bosiljkom i procedite kada je gotov....
Ceo iverak na roštiljuCeo iverak na roštilju
26. mart
Očistite iverak od iznutrica, operite i osušite. Namažite obilno maslinovim uljem i posolite ribu. 2....
Ukusan iverak na tiganjuUkusan iverak na tiganju
26. jul
Ugrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi na jakoj vatri i stavite iverak, namažite maslinovim uljem sa kožom odozgo prvo da se zapeče minut, nakon toga okrenite sa druge strane dok ne dobije lepu boju....
Pečeni iverak sa hrskavom koricomPečeni iverak sa hrskavom koricom
25. okt.
Raspoređujemo smesu ravnomerno preko filetiranog dela iverka. U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje i stavljamo iverak....
Iverak u rerni sa komoračem i krompiromIverak u rerni sa komoračem i krompirom
22. okt.
Iverak je izuzetno ukusna riba, a spremljena u rerni je najjednostavniji način da uživamo u njoj....
Iverak na gril tiganju sa prilogomIverak na gril tiganju sa prilogom
13. maj
Iverak operemo i sečemo na filee, treba da sečemo oštrim nožem. Potrebno je da dobijemo četiri file, koja možemo iseći na manje delove....
Iverak u rerni sa tikvicama i belim lukomIverak u rerni sa tikvicama i belim lukom
02. feb.
Iverak se preliva belim vinom i sa još malo maslinovog ulja i peče se 25-28 minuta pri čemu se rerna pojačava do 220 stepeni. Pečeni iverak je gotov kada u procepima nema tečnosti ili je ima sasvim malo....
Iverak na roštilju sa vodom od LurdesaIverak na roštilju sa vodom od Lurdesa
17. mart
Gotovi fileti iverka se serviraju preliveni preostalom vodom od Lurdesa i posuti blago zaprženim belim lukom na kriške i iseckanim peršunom. Prijatno!...
Iverak iz rerne sa krompirom i lukomIverak iz rerne sa krompirom i lukom
23. jun
Pecite 30 minuta 1 kg iverka, a do 1.400 pečenje može biti duže za 45 minuta na 190-200 stepeni. Orjentišite se prema prorezima po ribi - kada tečnsot/sok/ u njima ispari, iverak je gotov. 7....
Iverak sa laganim sosom od origana i limunaIverak sa laganim sosom od origana i limuna
17. nov.
Raspoređujem filete iverka na radnu dasku s nožem ka gore. Blago ih začinim solju. Rapoređujem po 1 supenu kašiku smese sa prezlama po svakom ribljem filetu i dodajem....
Halibut (Iverak)Halibut (Iverak)
19. nov.
Morska riba, poznata kao Halibut ili Iverak, kao sa mnogim drugim imenima, živi je dokaz neobičnosti prirode....
Prženi iverakPrženi iverak
22. mart
Iverak je neverovatno ukusna riba....
Prženi crnomorski iverakPrženi crnomorski iverak
22. sep.
Očistite i isecite iverak na komade. Stavite ga u posudu i pospite solju, biberom i sitno isečenim selenom. Prelijte sokom jednog limuna odozgo i ostavite na nekoliko sati u frižider....
Iverak, pečen na žaruIverak, pečen na žaru
17. feb.
To će dati dodatnu aromu iverku i spojiće mirise mora i šume. Stavite namazanu rešetu na sredinu ili malo ispod sredine, ako volite pečenije ivice....
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite....
Čorba od crnomorskog iverkaČorba od crnomorskog iverka
10. dec.
Iverka očistimo i sečemo na krupnije komade. Glavu i deo komada mesa stavljamo u šerpu sa vodom da se kuva oko 10 minuta, nakon toga odvajamo od kostiju meso i ponovo vraćamo u bujon....
Kako se čisti iverak?Kako se čisti iverak?
17. nov.
Osim prženog, možete pripremiti aromatični Iverak na roštilju, Plakiju od Iverka ili čak Iverak sa sosom od vina i oraha....
Odgovarajući začini za iverkaOdgovarajući začini za iverka
01. nov.
Pogeldajte još ukusnih ideja za iverka među kojima su: - iverak čorba; - iverak sa pečurkama; - iverak sa krompirom....
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?
06. dec.
Kod iverka na primer se dobija zaista magija, zato što želatin u ovoj ribi i njenim sokovima se mešaju sa dresingom i dobija se nešto bajkovito....
Koja riba je pogodna za pohovanje?Koja riba je pogodna za pohovanje?
18. avgust
Iverak Iverak je delikatno tanka i slatka riba. Poželjno je pustiti da odstoji u mleku pre pohovanja i dodavanja začina koji mu odgovaraju. Grgeč Grgeč je među najukusnijim slatkovodnim ribama na svetu....
Vatus (Morska lisica) na tiganjuVatus (Morska lisica) na tiganju
28. jun
Veoma liči na iverak i ako nisi poznavalac možeš lako da budeš u zabludi. Dve pljosnate ribe veoma liče i iskusniji ih razlikuju samo po repovima. Ova riba isto kao iverak ima "dugmad" i dere joj se koža....
KambalaKambala
18. jul
U suštini dosta često se nazivom kambala označava nekoliko vrsta pljosnatih riba, među kojima su i riba list i iverak, s kojima je kambala u srodstvu....
Koje vrste ribe se mogu spremati na pariKoje vrste ribe se mogu spremati na pari
30. jun
To znači da biste uspešno spremili: atlantski bakalar, morski i rečni grgeč, morski bakalar, skuša, losos, oslić, trlja, iverak. Za dinstanje možete koristiti svežu ili zamrznutu ribu....
Koju namirnice da jedete da dobijete više tirozinaKoju namirnice da jedete da dobijete više tirozina
16. januar
Osim njega, druge pogodne namirnice sa tirozinom su: - meso (piletina, ćuretina) - riba (bakalar, tunjevina, skuša, iverak) - mlečni proizvodi (kiselo mleko, sitni sir) - orasi (bademi, kikiriki, pistaći) - voće...
Kako čuvati svežu ribu i školjke?Kako čuvati svežu ribu i školjke?
01. okt.
Za dimljenje najukusnije su ribe kao što su palamida, skuša, cipal i iverak. Prvo posolite ribu, zatim je dimite - možete primeniti hladno dimljenje i toplo dimljenje....