Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeVeoma važna komponenta turske kafe - cenjeni kajmak - takođe zavisi od veličine džezve.
Aromatičnu tursku Moka kafu možete pripremiti i kod kuće, poštujući nekoliko sledećih „zlatnih“ pravila....
17. nov.
Zlatna pravila za prženje u friteziKorpa ne treba da bude napunjena preko polovine - ponavljamo ovo pravilo, zato što je važno;
Pravila po završetku prženja
1. Važno je da otresemo korpu po završetku prženja....
25. feb.
Zlatna pravila mešenjaKoric gotovog peciva treba da bude braonkasta ili zlatna.
Prijatno mešenje!...
03. avgust
Zlatna pravila zdrave ishraneEvo nekoliko pravila zdrave ishrane:
Pravila zdrave ishrane
1. Jedite neobrađenu, zelenu, svežu hranu....
18. feb.
1
10 zlatnih pravila za ukusne palačinkeKada pravite testo za palačinke, obavezno prosejte brašno, kako bi imalo više kiseonika.
2. Jaja mutite žicom ili viljuškom i vodite računa da istovremeno pokupite brašno sa dna i sa zidova posude.
3....
27. feb.
Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!Kulinarska pravila prilikom kuvanja pilećih želudaca
- Pileći želuci se obično kuvaju od 15-40 minuta u zavosnosti od starosti ptice....
09. jul
Pogledajte zlatna pravila pekara eksperataTa pravila su odabrana i potvrđena od eksperata u branši i zaista vam mogu pokazati mnogo toga.
page
1. Tačno merite sastojke....
28. feb.
Vrste kafe prema načinu pripremePravi zaljubljenik u kafu ne može da ne ume da napravi tursku kafu - da bi se ona pravilno pripremila, zrna moraju da budu dobro pečena i samlevena sitnije od zrna za espreso kafu....
04. jun
Pravila prilikom pripreme čajaZa razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
25. sep.
Zlatna pravila dobrih manira u ishraniU sledećim redovima pogeledajte nekoliko zlatnih pravila manira ishrane:
Prilikom sedanja za sto, salveta se stavlja na kolena....
15. jul
Bonton za serviranje kafeDanas se ne poštuju sva pravila, ali je dobro da znamo određena pravila, koja se poštuju pri serviranju kafe....
29. jun
Zlatna maska sa kurkumom za kožu sa aknamaZlatna maska sa kurkumom je za problematičnu, osetljivu, crvenu kožu, sklonu aknama....
30. maj
Zlatni late - kako se pravi i za šta pomažeKoristi konzumacije Zlatnog latea
Zlatni late je prava bomba od nutrijenata za vaš organizam....
01. maj
Italijanski kolači za kafu sa ukusom kafePrvi sastojak koji kolačićima za kafu kafe daje savršen ukus je vanila. Govorim o pravim semenkama vanile, a ne o aditivima i veštačkim ukusima koji se prodaju u kesama od 6 i 12 na pijacama....
06. dec.
Zlatna pitaOrasi se samelju. Jaja i sir se pomešaju, dodaju se i orasi. Maslac se istopi.
Uzimaju se po dva lista kora, svaka se maže maslacem i pripremljenom smesom, uvija se u rolat. Svaki sledeći rolat se uvija oko prethodnog....
27. maj
Saveti za bolju pripremu roštiljaOvo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme.
5....
07. maj
Korisni saveti za pripremu ribePržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom.
Nezavisno...
13. avgust
Saveti za pripremu sveže tuneU Japanu se najčešće pravi suši sa tunjevinom. Komad tune se umače u soja sos i onda s epravi rolat sa avokadom.
Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo....
31. januar
Saveti za pripremu svežih pečurakaPečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
13. jul
Korenje za pripremu najukusnijih supaAko želite nakon što skuvate supu možete izvaditi kore, posebno ako niste uspeli sitno da ga isečete,
Ne postoje glavna pravila zato koje korene prilikom pripreme raznih supa se koriste....
19. dec.
1
Pravila za sušenje pečurakaImajte na umu da se pravilno sušene pečurke savijaju, a presušene pečurke lome.
Ako su vam pečurke presušene, napravite od njih prah od pečuraka....
25. jun
Pravila za tanak strukDovoljno je poštovati nekoliko pravila vitkih osoba.
Osnovna pravila za tanak struk su:
Pijte vodu
Jedno od najvažnijih pravila je da pijete dovoljno vode svakog dana. Verovatno ste ovo čuli milion puta....
03. nov.
Pravila za pečenje mesaRazličite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom....
02. okt.
Pravila za sterilizaciju tegliJesenja sezona je najpogodnija za konzervisanje i u to vreme se najviše stavlja voće i povrće u tegle i špajze. Ali da bismo uspeli sa izađemo na kraj, treba da znamo koji je najbolji način za to i šta nam je potrebno...
13. januar