Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeZlatna pravila za pravljenje turske kafe
17. nov.
Veoma važna komponenta turske kafe - cenjeni kajmak - takođe zavisi od veličine džezve. Aromatičnu tursku Moka kafu možete pripremiti i kod kuće, poštujući nekoliko sledećih „zlatnihpravila....
Zlatna pravila za prženje u friteziZlatna pravila za prženje u fritezi
25. feb.
Korpa ne treba da bude napunjena preko polovine - ponavljamo ovo pravilo, zato što je važno; Pravila po završetku prženja 1. Važno je da otresemo korpu po završetku prženja....
Zlatna pravila mešenjaZlatna pravila mešenja
03. avgust
Koric gotovog peciva treba da bude braonkasta ili zlatna. Prijatno mešenje!...
Zlatna pravila zdrave ishraneZlatna pravila zdrave ishrane
18. feb.
1
Evo nekoliko pravila zdrave ishrane: Pravila zdrave ishrane 1. Jedite neobrađenu, zelenu, svežu hranu....
10 zlatnih pravila za ukusne palačinke10 zlatnih pravila za ukusne palačinke
27. feb.
Kada pravite testo za palačinke, obavezno prosejte brašno, kako bi imalo više kiseonika. 2. Jaja mutite žicom ili viljuškom i vodite računa da istovremeno pokupite brašno sa dna i sa zidova posude. 3....
Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!
09. jul
Kulinarska pravila prilikom kuvanja pilećih želudaca - Pileći želuci se obično kuvaju od 15-40 minuta u zavosnosti od starosti ptice....
Pogledajte zlatna pravila pekara eksperataPogledajte zlatna pravila pekara eksperata
28. feb.
Ta pravila su odabrana i potvrđena od eksperata u branši i zaista vam mogu pokazati mnogo toga. page 1. Tačno merite sastojke....
Vrste kafe prema načinu pripremeVrste kafe prema načinu pripreme
04. jun
Pravi zaljubljenik u kafu ne može da ne ume da napravi tursku kafu - da bi se ona pravilno pripremila, zrna moraju da budu dobro pečena i samlevena sitnije od zrna za espreso kafu....
Pravila prilikom pripreme čajaPravila prilikom pripreme čaja
25. sep.
Za razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
Zlatna pravila dobrih manira u ishraniZlatna pravila dobrih manira u ishrani
15. jul
U sledećim redovima pogeledajte nekoliko zlatnih pravila manira ishrane: Prilikom sedanja za sto, salveta se stavlja na kolena....
Bonton za serviranje kafeBonton za serviranje kafe
29. jun
Danas se ne poštuju sva pravila, ali je dobro da znamo određena pravila, koja se poštuju pri serviranju kafe....
Zlatna maska sa kurkumom za kožu sa aknamaZlatna maska sa kurkumom za kožu sa aknama
30. maj
Zlatna maska sa kurkumom je za problematičnu, osetljivu, crvenu kožu, sklonu aknama....
Zlatni late - kako se pravi i za šta pomažeZlatni late - kako se pravi i za šta pomaže
01. maj
Koristi konzumacije Zlatnog latea Zlatni late je prava bomba od nutrijenata za vaš organizam....
Italijanski kolači za kafu sa ukusom kafeItalijanski kolači za kafu sa ukusom kafe
06. dec.
Prvi sastojak koji kolačićima za kafu kafe daje savršen ukus je vanila. Govorim o pravim semenkama vanile, a ne o aditivima i veštačkim ukusima koji se prodaju u kesama od 6 i 12 na pijacama....
Maska za lice sa socom od kafeMaska za lice sa socom od kafe
22. dec.
Maska za lice sa socom od kafe je čudesna!...
Zlatna pitaZlatna pita
27. maj
Orasi se samelju. Jaja i sir se pomešaju, dodaju se i orasi. Maslac se istopi. Uzimaju se po dva lista kora, svaka se maže maslacem i pripremljenom smesom, uvija se u rolat. Svaki sledeći rolat se uvija oko prethodnog....
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Ovo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme. 5....
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Pržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom. Nezavisno...
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
U Japanu se najčešće pravi suši sa tunjevinom. Komad tune se umače u soja sos i onda s epravi rolat sa avokadom. Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo....
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
Korenje za pripremu najukusnijih supaKorenje za pripremu najukusnijih supa
19. dec.
1
Ako želite nakon što skuvate supu možete izvaditi kore, posebno ako niste uspeli sitno da ga isečete, Ne postoje glavna pravila zato koje korene prilikom pripreme raznih supa se koriste....
Pravila za sušenje pečurakaPravila za sušenje pečuraka
25. jun
Imajte na umu da se pravilno sušene pečurke savijaju, a presušene pečurke lome. Ako su vam pečurke presušene, napravite od njih prah od pečuraka....
Pravila za tanak strukPravila za tanak struk
03. nov.
Dovoljno je poštovati nekoliko pravila vitkih osoba. Osnovna pravila za tanak struk su: Pijte vodu Jedno od najvažnijih pravila je da pijete dovoljno vode svakog dana. Verovatno ste ovo čuli milion puta....
Pravila za pečenje mesaPravila za pečenje mesa
02. okt.
Različite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom....
Pravila za sterilizaciju tegliPravila za sterilizaciju tegli
13. januar
Jesenja sezona je najpogodnija za konzervisanje i u to vreme se najviše stavlja voće i povrće u tegle i špajze. Ali da bismo uspeli sa izađemo na kraj, treba da znamo koji je najbolji način za to i šta nam je potrebno...