Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zaštoKonzumacija svinjske masti mnogo više pomaže vašem zdravlju nego konzumacija maslaca. Ovako savetuje britanska nutricionistkinja, koja kaže da svinjska mast može da snizi i nivo lošeg holesterola....
02. april
Kako se topi svinjska mast?Svinjska mast je masnoća, koja se dobija nakon termičke obrade slanine. Svinjska mast se veoma često koristi u kulinarstvu, a u nekim državama se koristi i za pripremu lekovitih krema i kozmetike....
02. april
Zbog čega svinjska mast dobija neprijatan miris?Ovo je veoma primetno u tompusima sa svinjskom mašću ili drugim kolačima sa svinjskom mašću....
12. april
1
Kako spremiti svinjska crevca?Pržena svinjska crevca
svinjska crevca - 500 g, očišćena
luk - 2 glavice
so - po želji
biber - po želji
ulje - za prženje
Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
27. mart
Tajne krhke svinjske koleniceServirajte kao prilog kolenice zajedno sa krompirom
Svinjska kolenica sa belim lukom se takođe lako priprema, veoma je ukusna....
09. jun
Kako spremiti svinjsku kolenicuPostoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
30. januar
Tajna ukusne svinjske koleniceUkusna svinjska kolenica se služi sa graškom, dinstanim sa maslacem. Takođe, odlično se slaže sa crnim vinom....
07. feb.
Svinjska kavarmaMeso isecite i izdinstajte. Dodajte iseckan praziluk i nakon 5 minuta dodajte pečurke i paradajz. Dodajte začine i sipajte vino.
Podelite kavarmu i đuvečare i pecite na 200 stepeni 30 minuta ili dok ne bude gotovo. Pospite...
01. mart
Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovakoJedan predlog za ljuta i pikantna svinjska rebra jeste i da im napravite marinadu od čili sosa, ljute paprike, belog i crnog luka....
22. mart
Kulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maastiPročitajte još zašto je korisna svinsjka mast i koje koristi krije pačija mast....
06. januar
Dokazane koristi konzumacije svinjske pihtijeOne su posledica hemijskog sastava ovog tipa mesa i osobenosti svinjskih nogu.
Jeftin nusproizvod - svinjske noge i uši je karakteristična po maloj količini mesa koje sadrži....
27. okt.
1
Neslućene koristi od svinjske mastiO koristima od svinjske masti raspravlja se dugi niz godina....
21. dec.
Kako se topi mast?Svinjska mast ima široku primenu u balkanskoj kuhinji. Zahvaljujući svinjskoj masti, možemo da probamo neodoljive katmere sa mašću, hrskave džumerke ili da probamo bakine masne pogačice....
11. mart
Domaća svinjska šunkaVadimo, skidamo konac, sečemo na tanke kriške domaću svinksku šunku i poslužujemo sa omiljenim vinom....
08. dec.
Tradicionalna svinjska paštetaSvinjska džigerica se blanšira. Slanina se popari.
Svinjska koža se kuva dok se ne raskuva.
Luk se samelje i zamesi sa brašnom, mlekom i svim začinima....
15. dec.
Jednostavna svinjska rebarcaSvinjska rebra se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 50-60 minuta.
Prijatno!...
15. jun
Svinjska kurban čorbaSkuvajte meso dok ne bude gotovo. Izvadite ga i u bujon dodajte sitno isečen luk, papriku i šargarepu. Kuvajte povrće dok ne omekša, nakon toga dodajte pirinal i narendan paradajz.
Začinite čorbu solju, biberom, nanom...
27. sep.
Pikantna svinjska rebraSvinjska rebra se seku na parove i kuvaju se sa začinima: so, biber, lovorov list i piment.
U posudi se sprema sladak čili sos od paradaju pirea, soli, meda, kumina, ljute paprike i vode....
01. okt.
Mekana svinjska rebarcaServiramo mekana svinjska rebarca uz odgovarajuću salatu!
Neka vam je slatko!...
11. jun
Pržena svinjska rebarcaRebra se iseckaju na parčiće. Praziluk se iseče na sitno.
Zajedno sa solju i biberom sve se zamesi.
Dodaje se malo ulja i stoji tako 12 sati.
Nakon toga u zagrejanoj masnoći se prži dok ne bude gotovo....
29. nov.
Ukusna svinjska džigericaDodajte svinjsku džigericu i izrendan beli luk. Dobro promešajte.
Dodajte paprike i pormešajte. Stavite so i biber po ukusu i ponovo pormešajte. Dodajte alevu papriku i poklopite....
06. sep.
Krhka svinjska džigericaDžigerica se iseče na kriške koje se natope u svežem mleku. Ostavite da odstoje 1-2 sata.
Iseče se luk. Izdinstajte u pola masnoće dok ne postane zlatast. Džigerica se kuva obavezno pod poklopcem.
Dodaju se začini,...
21. sep.
Pohovana svinjska srcaOperemo dobro srca. Stavljamo ih u duboku posudu, u vodu stavljamo so i biber i kuvamo dok ne omekšaju.
Vadimo, ostavljamo da se ohlade i onda ih isečemo na tanko.
Mutimo dva jaja u posudi i svako parče potapamo u jaje...
12. sep.