Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zaštoJedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zašto
02. april
Konzumacija svinjske masti mnogo više pomaže vašem zdravlju nego konzumacija maslaca. Ovako savetuje britanska nutricionistkinja, koja kaže da svinjska mast može da snizi i nivo lošeg holesterola....
Kako se topi svinjska mast?Kako se topi svinjska mast?
02. april
Svinjska mast je masnoća, koja se dobija nakon termičke obrade slanine. Svinjska mast se veoma često koristi u kulinarstvu, a u nekim državama se koristi i za pripremu lekovitih krema i kozmetike....
Zbog čega svinjska mast dobija neprijatan miris?Zbog čega svinjska mast dobija neprijatan miris?
12. april
1
Ovo je veoma primetno u tompusima sa svinjskom mašću ili drugim kolačima sa svinjskom mašću....
Kako spremiti svinjska crevca?Kako spremiti svinjska crevca?
27. mart
Pržena svinjska crevca svinjska crevca - 500 g, očišćena luk - 2 glavice so - po želji biber - po želji ulje - za prženje Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
Tajne krhke svinjske koleniceTajne krhke svinjske kolenice
09. jun
Servirajte kao prilog kolenice zajedno sa krompirom Svinjska kolenica sa belim lukom se takođe lako priprema, veoma je ukusna....
Kako spremiti svinjsku kolenicuKako spremiti svinjsku kolenicu
30. januar
Postoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
Tajna ukusne svinjske koleniceTajna ukusne svinjske kolenice
07. feb.
Ukusna svinjska kolenica se služi sa graškom, dinstanim sa maslacem. Takođe, odlično se slaže sa crnim vinom....
Koristi od svinjske mastiKoristi od svinjske masti
12. januar
Pogledajte kako se pravi svinjska mast....
Svinjska kavarmaSvinjska kavarma
01. mart
Meso isecite i izdinstajte. Dodajte iseckan praziluk i nakon 5 minuta dodajte pečurke i paradajz. Dodajte začine i sipajte vino. Podelite kavarmu i đuvečare i pecite na 200 stepeni 30 minuta ili dok ne bude gotovo. Pospite...
Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovakoKako da začinite svinjska rebra? Upravo ovako
22. mart
Jedan predlog za ljuta i pikantna svinjska rebra jeste i da im napravite marinadu od čili sosa, ljute paprike, belog i crnog luka....
Kulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maastiKulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maasti
06. januar
Pročitajte još zašto je korisna svinsjka mast i koje koristi krije pačija mast....
Dokazane koristi konzumacije svinjske pihtijeDokazane koristi konzumacije svinjske pihtije
27. okt.
1
One su posledica hemijskog sastava ovog tipa mesa i osobenosti svinjskih nogu. Jeftin nusproizvod - svinjske noge i uši je karakteristična po maloj količini mesa koje sadrži....
Neslućene koristi od svinjske mastiNeslućene koristi od svinjske masti
21. dec.
O koristima od svinjske masti raspravlja se dugi niz godina....
Kako se topi mast?Kako se topi mast?
11. mart
Svinjska mast ima široku primenu u balkanskoj kuhinji. Zahvaljujući svinjskoj masti, možemo da probamo neodoljive katmere sa mašću, hrskave džumerke ili da probamo bakine masne pogačice....
Domaća svinjska šunkaDomaća svinjska šunka
08. dec.
Vadimo, skidamo konac, sečemo na tanke kriške domaću svinksku šunku i poslužujemo sa omiljenim vinom....
Tradicionalna svinjska paštetaTradicionalna svinjska pašteta
15. dec.
Svinjska džigerica se blanšira. Slanina se popari. Svinjska koža se kuva dok se ne raskuva. Luk se samelje i zamesi sa brašnom, mlekom i svim začinima....
Jednostavna svinjska rebarcaJednostavna svinjska rebarca
15. jun
Svinjska rebra se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 50-60 minuta. Prijatno!...
Domaća svinjska čorbaDomaća svinjska čorba
14. nov.
Servirajte vašu domaću svinjsku čorbu, posutu svežim peršunom....
Svinjska kurban čorbaSvinjska kurban čorba
27. sep.
Skuvajte meso dok ne bude gotovo. Izvadite ga i u bujon dodajte sitno isečen luk, papriku i šargarepu. Kuvajte povrće dok ne omekša, nakon toga dodajte pirinal i narendan paradajz. Začinite čorbu solju, biberom, nanom...
Pikantna svinjska rebraPikantna svinjska rebra
01. okt.
Svinjska rebra se seku na parove i kuvaju se sa začinima: so, biber, lovorov list i piment. U posudi se sprema sladak čili sos od paradaju pirea, soli, meda, kumina, ljute paprike i vode....
Mekana svinjska rebarcaMekana svinjska rebarca
11. jun
Serviramo mekana svinjska rebarca uz odgovarajuću salatu! Neka vam je slatko!...
Pržena svinjska rebarcaPržena svinjska rebarca
29. nov.
Rebra se iseckaju na parčiće. Praziluk se iseče na sitno. Zajedno sa solju i biberom sve se zamesi. Dodaje se malo ulja i stoji tako 12 sati. Nakon toga u zagrejanoj masnoći se prži dok ne bude gotovo....
Ukusna svinjska džigericaUkusna svinjska džigerica
06. sep.
Dodajte svinjsku džigericu i izrendan beli luk. Dobro promešajte. Dodajte paprike i pormešajte. Stavite so i biber po ukusu i ponovo pormešajte. Dodajte alevu papriku i poklopite....
Krhka svinjska džigericaKrhka svinjska džigerica
21. sep.
Džigerica se iseče na kriške koje se natope u svežem mleku. Ostavite da odstoje 1-2 sata. Iseče se luk. Izdinstajte u pola masnoće dok ne postane zlatast. Džigerica se kuva obavezno pod poklopcem. Dodaju se začini,...
Pohovana svinjska srcaPohovana svinjska srca
12. sep.
Operemo dobro srca. Stavljamo ih u duboku posudu, u vodu stavljamo so i biber i kuvamo dok ne omekšaju. Vadimo, ostavljamo da se ohlade i onda ih isečemo na tanko. Mutimo dva jaja u posudi i svako parče potapamo u jaje...