Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Domaći nektar od kajsijaVruć nektar od kajsija rasporedite u flaše i dobro zatvorite.
Domaći nektar od kajsija čuvajte na hladnom mestu....
01. jul
Domaći nektar od višanjaMožete nektar napraviti iz dva puta, ako nemate veliku posudu, da primi 10 kg višanja odjednom.
Dobro operite višnje hladnom vodom. Stavite u posudu za kuvanje. Prelijte ih vodom....
25. jul
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate.
Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
16. januar
Domaći nektar od manga, jagode i bananeMožete razrediti nektar i sa malo vode, da bude gušći ili sa više da bude ređi.
Šećer takođe regulišite po ukusu.
Sipajte domaći nektar u čaše i servirajte sa ledom....
19. mart
Da napravimo domaći sudžukDomaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
14. feb.
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
12. avgust
Da napravimo domaći kečapDa biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
07. feb.
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaUživajte u vašem domaćem niskokaloričnom tofu siru. Dodajte ga u razne supe, glavna jela, salate ili razle recepte za tofu....
24. dec.
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduZa pripremu domaće limunade je potrebno samo zrelo voće, jer im se koristi i kora i unutrašnjost. Voda treba da bude mineralna ili prethodno filtrirana.
Po želji, možete koristiti i gaziranu vodu....
16. jul
Kako da sami napravite domaći sušeni lukZbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama.
Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
17. okt.
Kako da napravite domaći sok i sirupDomaći sok (nektar) od breskve
Potrebni sastojci: 700 ml vode, 1 kg breskvi, 300 g šećera.
Način pripreme: U odgovarajuću posudu stavite vodu, pa zatim je stavite na ringlu....
23. januar
Da napravimo domaću slaninuAli da bismo mogli da jedemo slaninu, treba da znamo kako da je spremimo - nije uvek to što se prodaje dobro i ukoliko imamo mogućnost, najlepše je da je napravimo u domaćim uslovima....
14. feb.
Kako napraviti domaći majonezAli da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
29. april
Da napravimo domaću sušenu kobasicuNije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
13. januar
Da napravimo domaću slatku pavlakuDanas se pavlaka sprema na različite načine, a može da se napravi čak i u domaćim uslovima. Slatka pavlika se razlikuje od obične po tome što se u nju prethodno dodaje malo šećera....
28. mart
Nektar od dženerikaPrelivamo oprane dženerike vrućom vodom i kuvamo ih dok ne napuknu.
Provučemo ih kroz cediljku i odvajamo koštice.
Dobijenu smesu zagrevamo zajedno sa rozetlom i šećerom dok ne provri i odmah sipamo u boce, zavaramo...
20. jul
Nektar od kajsijaSipajte onoliko šećernog sirupa, koliko želite da nektar bude gust.
Dobro promešajte, isipajte u faše i dobro zatvorite. Sterilišite nektar od kajsija 5 minuta....
16. jul
Nektar od šljivaPoređajte flaše sa domaćim nektarom u duboku šerpu, dolijte vodu da ih pokrije i stavite da se sterilišu dvadesetak minuta nakon što voda provri....
27. april
Nektar od breskviPo želji precediti voćni pire kroz sito, ukoliko želite da nektar bude što je moguće finiji.
Sjedniti smesu od breskvi sa šećerom i vodom i mešati dok se šećer ne rastopi.
Sok rasporediti u čiste i suve flaše....
15. mart