Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Domaći nektar od kajsijaDomaći nektar od kajsija
01. jul
Vruć nektar od kajsija rasporedite u flaše i dobro zatvorite. Domaći nektar od kajsija čuvajte na hladnom mestu....
Domaći nektar od višanjaDomaći nektar od višanja
25. jul
Možete nektar napraviti iz dva puta, ako nemate veliku posudu, da primi 10 kg višanja odjednom. Dobro operite višnje hladnom vodom. Stavite u posudu za kuvanje. Prelijte ih vodom....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Da biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko. Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Veliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate. Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
Domaći nektar od manga, jagode i bananeDomaći nektar od manga, jagode i banane
19. mart
Možete razrediti nektar i sa malo vode, da bude gušći ili sa više da bude ređi. Šećer takođe regulišite po ukusu. Sipajte domaći nektar u čaše i servirajte sa ledom....
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Domaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Da biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Uživajte u vašem domaćem niskokaloričnom tofu siru. Dodajte ga u razne supe, glavna jela, salate ili razle recepte za tofu....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduKako da napravimo domaću limunadu i citronadu
16. jul
Za pripremu domaće limunade je potrebno samo zrelo voće, jer im se koristi i kora i unutrašnjost. Voda treba da bude mineralna ili prethodno filtrirana. Po želji, možete koristiti i gaziranu vodu....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama. Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
Kako da napravite domaći sok i sirupKako da napravite domaći sok i sirup
23. januar
Domaći sok (nektar) od breskve Potrebni sastojci: 700 ml vode, 1 kg breskvi, 300 g šećera. Način pripreme: U odgovarajuću posudu stavite vodu, pa zatim je stavite na ringlu....
Da napravimo domaću slaninuDa napravimo domaću slaninu
14. feb.
Ali da bismo mogli da jedemo slaninu, treba da znamo kako da je spremimo - nije uvek to što se prodaje dobro i ukoliko imamo mogućnost, najlepše je da je napravimo u domaćim uslovima....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
Ali da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
Da napravimo domaći kukuruzni čipsDa napravimo domaći kukuruzni čips
17. jun
domaćeg kukuruznog čipsa....
Da napravimo domaću sušenu kobasicuDa napravimo domaću sušenu kobasicu
13. januar
Nije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
Da napravimo domaću slatku pavlakuDa napravimo domaću slatku pavlaku
28. mart
Danas se pavlaka sprema na različite načine, a može da se napravi čak i u domaćim uslovima. Slatka pavlika se razlikuje od obične po tome što se u nju prethodno dodaje malo šećera....
Nektar od dženerikaNektar od dženerika
20. jul
Prelivamo oprane dženerike vrućom vodom i kuvamo ih dok ne napuknu. Provučemo ih kroz cediljku i odvajamo koštice. Dobijenu smesu zagrevamo zajedno sa rozetlom i šećerom dok ne provri i odmah sipamo u boce, zavaramo...
Nektar od kajsijaNektar od kajsija
16. jul
Sipajte onoliko šećernog sirupa, koliko želite da nektar bude gust. Dobro promešajte, isipajte u faše i dobro zatvorite. Sterilišite nektar od kajsija 5 minuta....
Nektar od šljivaNektar od šljiva
27. april
Poređajte flaše sa domaćim nektarom u duboku šerpu, dolijte vodu da ih pokrije i stavite da se sterilišu dvadesetak minuta nakon što voda provri....
Nektar od breskviNektar od breskvi
15. mart
Po želji precediti voćni pire kroz sito, ukoliko želite da nektar bude što je moguće finiji. Sjedniti smesu od breskvi sa šećerom i vodom i mešati dok se šećer ne rastopi. Sok rasporediti u čiste i suve flaše....