Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Začini, koji čine krompir neodoljivimZačini, koji čine krompir neodoljivim
14. feb.
Krompir je povrće koje Bugari mnogo vole, i često je prisutan na trpezi. Možemo da pripremimo krompir na različite načine, a osim toga ga dodajemo čorbama, gozbama i salatama. Uopšte, kako god da su pripremljeni, mnogo...
Kulinarski trikovi za ukusniju cvekluKulinarski trikovi za ukusniju cveklu
31. mart
- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu: - Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu; - Pre kuvanja cvekle treba...
Trikovi za popravljanje preslanog jelaTrikovi za popravljanje preslanog jela
08. avgust
Ali, i preslano jelo se može popraviti, pomoću nekoliko trikova. Tako, na primer, ako ste preterali sa solju u bujonu, možete popraviti ovo, tako što ćete u njega dodati nasečen krompir, povrće ili fidu....
Trikovi koji pomažu kod mamurlukaTrikovi koji pomažu kod mamurluka
30. mart
Klasični trikovi za ublažavanje mamurluka Tečnosti Alkohol podstiče mokrenje. U prisustvu dijareje i povraćanja, dehidracija je još veća....
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomKulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukom
23. mart
Beli luk daje specifičnu aromu i ukus raznim jelima, zato vam predlažemo nekoliko trikova za pripremu jela sa belim lukom: - Da ublažite miris starijeg belog luka, uklonite zelenu klicu koja se nalazi između čenova...
Sos za jela sa povrćemSos za jela sa povrćem
04. feb.
Serviramo uz jela od povrća, odgovara za krompir, tikvice ili patlidžan, može i sa drugim....
Omlet koji zasićujeOmlet koji zasićuje
02. sep.
Sastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi. Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega. Namažemo omlet paradajz pireom i ređamo topljeni...
JelaJela
27. jun
Jela /Abies/ je rod od 45-55 vrsta zimzelenih četinara iz porodica borova. Sve vrste dostižu visinu od 10 do 80 m i prečnik stabla od 0.5-4 m. Jela se razlikuje od drugih borovih drveta po listovima (iglicama), jer su one...
Sos od koprive za jela od povrćaSos od koprive za jela od povrća
30. avgust
Sos od koprive za jela od povrća je gotov....
Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicamaSterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicama
03. okt.
A i nekad se zaboravi da ima soli u konzervi i jela se presole. * Po proceni i ukusu možete dodati i peršun....
Koji je rok trajanja kuvanih jela?Koji je rok trajanja kuvanih jela?
24. feb.
Nema ničega lepšeg od domaće skuvanog jela. Zbog sve veće užurbanosti naše svakodnevice, sve manje imamo vremena da svakog dana pripremimo ukusna i aromatična jela. Mnogo domaćica kuva preko vikenda više jela, jer...
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko. Tepsiju za pečenje od 25*20 cm obložite papirom za pečenje....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Za donji deo: Mutiti mikserom 150 g šećera u prahu, margarin, dobro izmešati pa dodati keks, sok i sve izmešati, preliti u kalup tj. pleh i poravnati, staviti u frižider. Za fil: 50 ml vode i 1 želatin izmešati i ostaviti...
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Jaja umutite žicom. Dodajte kiselo mleko, umućeno sa sodom i nakon toga brašno u koje ste umešali prašak za pecivo i vanilin šećer. Smesu dobro promešajte dok ne dobijete gusto testo za biskvit. Uz pomoć 2 kašike, potopljene...
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniSlatkiši koji su odavno zaboravljeni
08. feb.
Uključite rernu na 180 stepeni. Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom. Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
Keksići koji se tope u ustimaKeksići koji se tope u ustima
15. maj
U principu, ovi brzi, ekonomični keksići koji se tope u ustima mogu da se naprave bez kokosovog ulja, samo sa uljem (1 šolja) - ja sam imala i odlučila sam da stavim 50/50....
Kakao krem s jagodama koji osvežavaKakao krem s jagodama koji osvežava
31. jul
Sveže mleko, brašno i maslac stavite u odgovarajuću posudu za kuvanje, promešajte dobro i ostavite ih na tihoj vatri da provri. Neka vri minimum 15 minuta. Jaja, šećer, vanilu i kakao pomešajte i umutite mikserom dok ne...
Šotovi sa votkom koji će vas pokrenutiŠotovi sa votkom koji će vas pokrenuti
03. jul
Šotovi sa votkom koji će vas pokrenuti su gotovi....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem. Gotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
Lek za ljude koji pate od zatvoraLek za ljude koji pate od zatvora
19. jul
U posudi pomešamo sve sastojke. Smesa treba da odstoji bar 12 sati u frižideru da nabubri čia. U trajanju od 1 sedmice, ujutru na prazan želudac se uzima po 150 ml jogurta. Efikasan lek protiv zatvora....
Hipoalergena glavna jelaHipoalergena glavna jela
03. januar
Alergije su bolesti modernog vremena. Razvijaju se iz različitih razloga, a mnogi alergeni se nalaze u hrani. Istovremeno, mnogi proizvodi zdrave hrane preporučuju se za suzbijanje simptoma alergija i nazivaju se hipoalergenom...
Doručak, koji odgovara ljudima koji trenirajuDoručak, koji odgovara ljudima koji treniraju
12. jul
Kada spavate, vaše telo pretežno koristi sačuvanu telesnu masnoću kako bi napunilo vaše automatske procese u organizmu - zapamtite, sagorevamo kalorije i kad spavamo, i većiina odvih kalorija dolazi od sačuvanih telesnih...
Uštipci sa sitnim sirom, koji se sami okrećuUštipci sa sitnim sirom, koji se sami okreću
08. nov.
Jednostavan recept za jedne izuzetno nežne, ukusne i elegantne uštipke, u odeljku preomiljeni mojoj porodici. Pomešamo mleko i pavlaku sa praškom za pecivo da naraste i dodajem sve ostale sastojke. Mešam dok se ne dobije...
Kroasani sa maslacem koji se tope u ustimaKroasani sa maslacem koji se tope u ustima
06. jul
Promešajte kvasac i šećer dok ne dobijete tečnost. Dodajte mleko i ostavite na stranu. U brašno dodajte so i promešajte. Viljuškom smrvite maslac u brašnu, a kasnije nastavite rukom. Dodajte kvasac i mešajte dok ne dobijete...
Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)
18. januar
ove jedinstvene krompire, koji se tope i rastapaju....