Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Začini, koji čine krompir neodoljivimKrompir je povrće koje Bugari mnogo vole, i često je prisutan na trpezi. Možemo da pripremimo krompir na različite načine, a osim toga ga dodajemo čorbama, gozbama i salatama.
Uopšte, kako god da su pripremljeni, mnogo...
14. feb.
Kulinarski trikovi za ukusniju cveklu- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu:
- Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu;
- Pre kuvanja cvekle treba...
31. mart
Trikovi za popravljanje preslanog jelaAli, i preslano jelo se može popraviti, pomoću nekoliko trikova. Tako, na primer, ako ste preterali sa solju u bujonu, možete popraviti ovo, tako što ćete u njega dodati nasečen krompir, povrće ili fidu....
08. avgust
Trikovi koji pomažu kod mamurlukaKlasični trikovi za ublažavanje mamurluka
Tečnosti
Alkohol podstiče mokrenje. U prisustvu dijareje i povraćanja, dehidracija je još veća....
30. mart
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomBeli luk daje specifičnu aromu i ukus raznim jelima, zato vam predlažemo nekoliko trikova za pripremu jela sa belim lukom:
- Da ublažite miris starijeg belog luka, uklonite zelenu klicu koja se nalazi između čenova...
23. mart
Sos za jela sa povrćemServiramo uz jela od povrća, odgovara za krompir, tikvice ili patlidžan, može i sa drugim....
04. feb.
Omlet koji zasićujeSastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi.
Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega.
Namažemo omlet paradajz pireom i ređamo topljeni...
02. sep.
JelaJela /Abies/ je rod od 45-55 vrsta zimzelenih četinara iz porodica borova. Sve vrste dostižu visinu od 10 do 80 m i prečnik stabla od 0.5-4 m. Jela se razlikuje od drugih borovih drveta po listovima (iglicama), jer su one...
27. jun
Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicamaA i nekad se zaboravi da ima soli u konzervi i jela se presole.
* Po proceni i ukusu možete dodati i peršun....
03. okt.
Koji je rok trajanja kuvanih jela?Nema ničega lepšeg od domaće skuvanog jela. Zbog sve veće užurbanosti naše svakodnevice, sve manje imamo vremena da svakog dana pripremimo ukusna i aromatična jela.
Mnogo domaćica kuva preko vikenda više jela, jer...
24. feb.
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko.
Tepsiju za pečenje od 25*20 cm obložite papirom za pečenje....
25. januar
Čizkejk koji se ne pečeZa donji deo:
Mutiti mikserom 150 g šećera u prahu, margarin, dobro izmešati pa dodati keks, sok i sve izmešati, preliti u kalup tj. pleh i poravnati, staviti u frižider.
Za fil:
50 ml vode i 1 želatin izmešati i ostaviti...
21. april
1
Uštipci koji se sami okrećuJaja umutite žicom. Dodajte kiselo mleko, umućeno sa sodom i nakon toga brašno u koje ste umešali prašak za pecivo i vanilin šećer. Smesu dobro promešajte dok ne dobijete gusto testo za biskvit.
Uz pomoć 2 kašike, potopljene...
13. mart
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniUključite rernu na 180 stepeni.
Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom.
Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
08. feb.
Keksići koji se tope u ustimaU principu, ovi brzi, ekonomični keksići koji se tope u ustima mogu da se naprave bez kokosovog ulja, samo sa uljem (1 šolja) - ja sam imala i odlučila sam da stavim 50/50....
15. maj
Kakao krem s jagodama koji osvežavaSveže mleko, brašno i maslac stavite u odgovarajuću posudu za kuvanje, promešajte dobro i ostavite ih na tihoj vatri da provri. Neka vri minimum 15 minuta.
Jaja, šećer, vanilu i kakao pomešajte i umutite mikserom dok ne...
31. jul
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem.
Gotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
28. nov.
Lek za ljude koji pate od zatvoraU posudi pomešamo sve sastojke.
Smesa treba da odstoji bar 12 sati u frižideru da nabubri čia.
U trajanju od 1 sedmice, ujutru na prazan želudac se uzima po 150 ml jogurta. Efikasan lek protiv zatvora....
19. jul
Hipoalergena glavna jelaAlergije su bolesti modernog vremena. Razvijaju se iz različitih razloga, a mnogi alergeni se nalaze u hrani. Istovremeno, mnogi proizvodi zdrave hrane preporučuju se za suzbijanje simptoma alergija i nazivaju se hipoalergenom...
03. januar
Doručak, koji odgovara ljudima koji trenirajuKada spavate, vaše telo pretežno koristi sačuvanu telesnu masnoću kako bi napunilo vaše automatske procese u organizmu - zapamtite, sagorevamo kalorije i kad spavamo, i većiina odvih kalorija dolazi od sačuvanih telesnih...
12. jul
Uštipci sa sitnim sirom, koji se sami okrećuJednostavan recept za jedne izuzetno nežne, ukusne i elegantne uštipke, u odeljku preomiljeni mojoj porodici.
Pomešamo mleko i pavlaku sa praškom za pecivo da naraste i dodajem sve ostale sastojke.
Mešam dok se ne dobije...
08. nov.
Kroasani sa maslacem koji se tope u ustimaPromešajte kvasac i šećer dok ne dobijete tečnost. Dodajte mleko i ostavite na stranu.
U brašno dodajte so i promešajte. Viljuškom smrvite maslac u brašnu, a kasnije nastavite rukom. Dodajte kvasac i mešajte dok ne dobijete...
06. jul
Fondan krompirići (krompirići iz rerne koji se tope)ove jedinstvene krompire, koji se tope i rastapaju....
18. januar