Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da lako i brzo očistite ribu?Ako volite da jedete ribu, preporučujemo vam da isprobate ove ukusne recepte:
- losos u tiganju;
- pečena skuša;
- pastrmka na žaru;
- pohovani tolstolobik;
- punjeni šaran;...
30. maj
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da pripremimo pastrmkuAko volite pastrmku, savetujemo vam da probate sledeće recepte:
- pastrmka u rerni;
- pastrmka na roštilju;
- riblja čorba od pastrmke;
- ili pastrmka u tiganju;
Šta god da izaberete, rezultat će uvek biti...
05. januar
Kako da spremite bukovaču?Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
07. mart
Kako da spremite školjkeKada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati.
Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
28. sep.
Kako da spremite vrganjePotopite pečurke u slanu vodu na pola sata, ponovo ih operite i onda su spremne za kulinarsko remek-delo....
25. sep.
Brzo i lako praznično predjeloUvija se u rolat i svaki rolat se pričvrsti da se ne odvija, tako što se provuče kroz prstenčić od praziluka.
Manji unutršanji prstenovi od praziluka se koriste za glaziranje rolnica.
Brzo, lako i efektno!...
17. dec.
Kako da spremite savršenu jagnjetinuNajvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
20. feb.
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kao salata, pire ili prosto onako, kuvani krompir je veoma ukusna hrana koja se brzo priprema, ali je potrebno malo više nerava. Sigurno i vi mrzite ljusku, koja se odvaja i kida za vreme ljuštenja... Mnogo je neprijatno...
07. maj
Kako brzo da oljuštimo krompir?Nezavisno od metode koju birate, treba prethodnod da operete krompir. Većina krompira nikada nije dovoljno oprana, tako da i dalje postoji prljavština na njima. Odvojte dovoljno vremena da ih osušite, pre nego što ih oljuštite...
30. april
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
03. feb.
Kako da spremite ukusne pileće trticeMogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2....
01. okt.
Obloge za brzo i lako izvlačenje gnojaOva smesa je veoma lako da se napravi. Njome možete izvući gnoj iz bubuljice ili čira.
Da se napravi, potrebno je da pomešate 1 kašičicu meda, sirovog žumanceta i 1 kašiku brašna....
23. maj
Kako da spremimo dijetetsko meso?Ali nije samo izbor mesa bitan kad vam je dosta posnih jela, već i način na koji ga spremate. Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso.
- Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....
25. mart
Kako da spremimo pečenu bundevuSve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za to....
27. feb.
Kako da spremimo najukusniju ribuVrste bele ribe
Predstavnici bele ribe su Oslić, Orada, Bakalar, BRancin, Grdobina mrkulja, Pastrmka i druge....
27. dec.
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneKvarenje hrane izazivaju mali nevidljivi organizmi nazvani bakterije. Bakterije su svuda gde odemo i većina njih nam ne nanosi nikakvu štetu. Zaprvo dosta njih je korisno za nas.
Šta vole bakterije?
Dok živi organizmi...
12. nov.
Pastrmka u tiganjuCilj je da dobijete hrskavu zlatasto-braon koricu.
Servirajte garniranu sa kriškama limuna i garnirungom po izboru....
15. jul
Pastrmka u rerniPosolite pastrmke, začinite ih ostalim začinima. Nasecite povrće i stavite ga unutar riba, a ostatak oko njih.
Pecite na 200 stepeni 50-60 minuta, skinite foliju i još 10-15 minuta zapecite ribu bez folije....
21. nov.
Pastrmka u crepuPastrmke dobro očistite i ne zaboravite da odstranite škrge. Operite ribe i osušite ih ubrusom. Unutrašnjost riba posolite i pobiberite, a spolja ih premažite sveže isceđenim sokom od limuna....
23. januar
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust