Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Ako volite da jedete ribu, preporučujemo vam da isprobate ove ukusne recepte: - losos u tiganju; - pečena skuša; - pastrmka na žaru; - pohovani tolstolobik; - punjeni šaran;...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kolač Brzo, lako, ukusnoKolač Brzo, lako, ukusno
26. april
Ostavite u frižider da se stegne....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Ako volite pastrmku, savetujemo vam da probate sledeće recepte: - pastrmka u rerni; - pastrmka na roštilju; - riblja čorba od pastrmke; - ili pastrmka u tiganju; Šta god da izaberete, rezultat će uvek biti...
Kako da spremite bukovaču?Kako da spremite bukovaču?
07. mart
Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Kada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati. Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Potopite pečurke u slanu vodu na pola sata, ponovo ih operite i onda su spremne za kulinarsko remek-delo....
Brzo i lako praznično predjeloBrzo i lako praznično predjelo
17. dec.
Uvija se u rolat i svaki rolat se pričvrsti da se ne odvija, tako što se provuče kroz prstenčić od praziluka. Manji unutršanji prstenovi od praziluka se koriste za glaziranje rolnica. Brzo, lako i efektno!...
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Najvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kako da brzo oljuštimo krompir?
07. maj
Kao salata, pire ili prosto onako, kuvani krompir je veoma ukusna hrana koja se brzo priprema, ali je potrebno malo više nerava. Sigurno i vi mrzite ljusku, koja se odvaja i kida za vreme ljuštenja... Mnogo je neprijatno...
Kako brzo da oljuštimo krompir?Kako brzo da oljuštimo krompir?
30. april
Nezavisno od metode koju birate, treba prethodnod da operete krompir. Većina krompira nikada nije dovoljno oprana, tako da i dalje postoji prljavština na njima. Odvojte dovoljno vremena da ih osušite, pre nego što ih oljuštite...
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Kako da spremimo brancina? Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trtice
01. okt.
Mogu se spremiti na nekoliko načina: 1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom. 2....
Obloge za brzo i lako izvlačenje gnojaObloge za brzo i lako izvlačenje gnoja
23. maj
Ova smesa je veoma lako da se napravi. Njome možete izvući gnoj iz bubuljice ili čira. Da se napravi, potrebno je da pomešate 1 kašičicu meda, sirovog žumanceta i 1 kašiku brašna....
Kako da spremimo dijetetsko meso?Kako da spremimo dijetetsko meso?
25. mart
Ali nije samo izbor mesa bitan kad vam je dosta posnih jela, već i način na koji ga spremate. Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso. - Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevu
27. feb.
Sve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za to....
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Vrste bele ribe Predstavnici bele ribe su Oslić, Orada, Bakalar, BRancin, Grdobina mrkulja, Pastrmka i druge....
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneKako da sprečite kvarenje vaše hrane
12. nov.
Kvarenje hrane izazivaju mali nevidljivi organizmi nazvani bakterije. Bakterije su svuda gde odemo i većina njih nam ne nanosi nikakvu štetu. Zaprvo dosta njih je korisno za nas. Šta vole bakterije? Dok živi organizmi...
Pastrmka u tiganjuPastrmka u tiganju
15. jul
Cilj je da dobijete hrskavu zlatasto-braon koricu. Servirajte garniranu sa kriškama limuna i garnirungom po izboru....
Pastrmka u rerniPastrmka u rerni
21. nov.
Posolite pastrmke, začinite ih ostalim začinima. Nasecite povrće i stavite ga unutar riba, a ostatak oko njih. Pecite na 200 stepeni 50-60 minuta, skinite foliju i još 10-15 minuta zapecite ribu bez folije....
Pastrmka u crepuPastrmka u crepu
23. januar
Pastrmke dobro očistite i ne zaboravite da odstranite škrge. Operite ribe i osušite ih ubrusom. Unutrašnjost riba posolite i pobiberite, a spolja ih premažite sveže isceđenim sokom od limuna....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Pečena pastrmka u rerniPečena pastrmka u rerni
18. dec.
Pastrmka se servira sa salatom po izboru, posuta obilno peršunom....