Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Malaj sa kukuruznim brašnomMalaj sa kukuruznim brašnom
06. mart
Kiselo mleko čini, da i sa manje ulja postane sočan malaj, dodajte prstohvat soli, zatim stavite dve čajne šolje finog kukuruznog brašna, šolje su kapaciteta 200 ml....
Malaj sa sirom i maslinamaMalaj sa sirom i maslinama
23. okt.
U posudi se umute jaja sa kiselim mlekom i sodom za hleb. Mešamo žicom. Dodajemo ulje, so i ponovo mutimo. Na kraju sipamo pšenično brašno, a nakon toga i kašiku po kašiku kukuruznog brašna. U zavisnosti od veličine jaja...
VinoVino
01. april
To su penušava vina (šampanjac iz regiona Šampanj, prirodna penušava vina, penušava vina) i alkoholno obogaćena vina (Madeira, Malaga, Porto, Šeri, Vermut)....
Mala i velika farbana jajaMala i velika farbana jaja
07. maj
Mala jaja sam farbala bez papira. Izvadila sam iz boje i stavila na mala i velika farbana jaja na karton, posle sam premazala uljem za sjaj. Farbajte jaja i srećni praznici svima - budite zdravi i dobri!...
Belo VinoBelo Vino
15. sep.
Svaki somelijer u svetu zna osnovno pravilo - meso se uvek služi sa crnim vinom, a riba - sa belim. Ovo pravilo je čak i naučno dokazano pre izvesnog vremena, kada su japanski naučnici potvrdili istinitost. Oni su mesecima...
Porto VinoPorto Vino
21. avgust
Porto vino predstavlja portugalsko desertno vino koje ima tamnozlatnu boju i prijatan ukus. Porto se proizvodi u severoistočnom delu Portugalije, u dolici reke Douro. Iako se porto smatra da je nastalo po uzoru na...
Crno VinoCrno Vino
30. jun
Već je i činjenica - crno vino je korisnije od belog vina, tvrde naučnici svetskih instituta. Oni savetuju stabilnu i redovnu upotrebu crnog vina, naravno u umerenim količinama. Vino je verovatno najstariji alkoholni...
Zmijsko vinoZmijsko vino
02. april
Zmijsko vino je egzotično alkoholno piće. Ono se u odnosu na druga pića izdvaja po tome što se u flaši sa njim nalazi cela otrovna zmija. Ovo neobično vino dolazi iz Azije, tačnije iz Vijetnama. Druge zemlje, gde...
Gazirano vinoGazirano vino
06. mart
Zato se za proizvodnju ovog vina koriste posebne vrste - Blan de blan ili Šardone, gde je količina tanina i drugih fenola mala....
Vino MarsalaVino Marsala
16. feb.
Marsala je likersko vino sa visokim procentom alkohola. Ono se proizvodi u sicilijanskim gradovima - Marsala i Trapani. U njegovoj proizvodnji se koriste plodovi vinove loze koje uspevaju na toj teritoriji. Obično su...
Vino MadeiraVino Madeira
12. feb.
Madeira je likersko vino, koje se proizvodi na istoimenom portugalskom ostrvu, koje se nalazi u Atlantskom okeanu, prekoputa zapadnih delova Afrike. Jako sunce i geografski položaj su odličan preduslov za razvoj loze...
Mekana pogača u nitima (mala i brza)Mekana pogača u nitima (mala i brza)
27. januar
Mekana pogača u nitima (mala i brza) je gotova....
Letnje vinoLetnje vino
09. april
Sipamo vino i dolivamo fantu. U sve to dodajemo 1 supenu kašiku martinija. Promešamo dobro i serviramo....
Kuvano vinoKuvano vino
12. okt.
Nasecite pomorandže i limun na tanke kolutove i zajedno sa ostalim namirnicama promešajte sve u dubokoj šerpi. Prokuvajte smesu i odmah je sklonite sa vatre. Ostavite posudu sa napitkom na toplom mestu oko pola sata, dok...
Jabukovo vinoJabukovo vino
05. jun
Nakon fermentacije se dobija vino sa 11 gradi alkoholnog sadržaja. Na kraju fermentacije vino se sipa u flaše. Ako ne dodate šećer u jabukovo vino, ono će biti kratkotrajno i slabo....
MalabiMalabi
04. januar
Kad se malabi ohladi, na malabi prelijte 1-2 kašike sirupa, dodajte slomljeni kikiriki ili pistaći i iseckani kokos (po želji)....
Seosko kuvano vinoSeosko kuvano vino
03. mart
U čajnik sipajte vino, pa dodajte jabuku, šećer, karanfilić i cimet. Ugrejte vino dok ne proključa i sklonite ga sa vatre. Poslužite toplo uz komade jabuka u čaši....
Vino od smokviVino od smokvi
09. okt.
2
Smokve se seku na veoma sitne parčiće i sipaju se u veliku posudu zapremine 8 litara, po mogućstvu stakleni balon. Šećer i voda se kuvaju dok se kristalčići potpuno ne rastvore i nakon toga se ostavljaju na ringli još...
Vino od drenjinaVino od drenjina
31. okt.
Ovo vino je veoma pogodno za različite koktele, koji uključuju i vino....
Vino od maslačkaVino od maslačka
16. feb.
Kada je vino gotovo, čuvajte ga u dobro zatvorenim flašama. Vremenom će se tečnost izbistriti i postaće lagano prozirna. Možete vino da čuvate i u velikom staklenom balonu....
Vino od orahaVino od oraha
02. nov.
Orasi se očiste od ljuski. U veliku posudu sa poklopcem se stavljaju orasi, šećer, oraščić, vanila i karnafilići. Prelivaju se vinom i votkom, posuda se dobro zatvara poklopcem i ostavlja se 40 dana na hladnom i tamnom...
Domaće pelinovo vinoDomaće pelinovo vino
15. januar
Pelinovo vino je gotovo pred kraj novembra meseca....
Domaće pirinčano vinoDomaće pirinčano vino
24. avgust
Gotovo pirinčano vino može da se čuva u frižideru ili da se sipa u staklene flaše koje treba da stoje na tamnom i hladnom mestu....
Vino od jabukaVino od jabuka
27. maj
Isecite neoljuštene jabuke na parčiće i prelijte sa vodom. Presujte ih da iscuri sok i ostavite da odstoje 4 dana. Tečnost se ponovo procedi i izmeri. Dodajte šećer, kvasac i sok od limna i ostavite da fermentiše na toplom...
Magično kuvano vinoMagično kuvano vino
19. januar
1
Dodajte brendi i vino i ugrejte još 10ak minuta. Ako je potrebno možete dodati još meda u vino. Kuvano vino treba da bude slatkasto. I nemojte zaboraviti - uvek je vreme za magično kuvano vino....