Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Malaj sa kukuruznim brašnomKiselo mleko čini, da i sa manje ulja postane sočan malaj, dodajte prstohvat soli, zatim stavite dve čajne šolje finog kukuruznog brašna, šolje su kapaciteta 200 ml....
06. mart
Malaj sa sirom i maslinamaU posudi se umute jaja sa kiselim mlekom i sodom za hleb. Mešamo žicom. Dodajemo ulje, so i ponovo mutimo.
Na kraju sipamo pšenično brašno, a nakon toga i kašiku po kašiku kukuruznog brašna. U zavisnosti od veličine jaja...
23. okt.
VinoTo su penušava vina (šampanjac iz regiona Šampanj, prirodna penušava vina, penušava vina) i alkoholno obogaćena vina (Madeira, Malaga, Porto, Šeri, Vermut)....
01. april
Mala i velika farbana jajaMala jaja sam farbala bez papira.
Izvadila sam iz boje i stavila na mala i velika farbana jaja na karton, posle sam premazala uljem za sjaj.
Farbajte jaja i srećni praznici svima - budite zdravi i dobri!...
07. maj
Belo VinoSvaki somelijer u svetu zna osnovno pravilo - meso se uvek služi sa crnim vinom, a riba - sa belim. Ovo pravilo je čak i naučno dokazano pre izvesnog vremena, kada su japanski naučnici potvrdili istinitost. Oni su mesecima...
15. sep.
Porto VinoPorto vino predstavlja portugalsko desertno vino koje ima tamnozlatnu boju i prijatan ukus. Porto se proizvodi u severoistočnom delu Portugalije, u dolici reke Douro.
Iako se porto smatra da je nastalo po uzoru na...
21. avgust
Crno VinoVeć je i činjenica - crno vino je korisnije od belog vina, tvrde naučnici svetskih instituta. Oni savetuju stabilnu i redovnu upotrebu crnog vina, naravno u umerenim količinama.
Vino je verovatno najstariji alkoholni...
30. jun
Zmijsko vinoZmijsko vino je egzotično alkoholno piće. Ono se u odnosu na druga pića izdvaja po tome što se u flaši sa njim nalazi cela otrovna zmija. Ovo neobično vino dolazi iz Azije, tačnije iz Vijetnama.
Druge zemlje, gde...
02. april
Gazirano vinoZato se za proizvodnju ovog vina koriste posebne vrste - Blan de blan ili Šardone, gde je količina tanina i drugih fenola mala....
06. mart
Vino MarsalaMarsala je likersko vino sa visokim procentom alkohola. Ono se proizvodi u sicilijanskim gradovima - Marsala i Trapani. U njegovoj proizvodnji se koriste plodovi vinove loze koje uspevaju na toj teritoriji. Obično su...
16. feb.
Vino MadeiraMadeira je likersko vino, koje se proizvodi na istoimenom portugalskom ostrvu, koje se nalazi u Atlantskom okeanu, prekoputa zapadnih delova Afrike.
Jako sunce i geografski položaj su odličan preduslov za razvoj loze...
12. feb.
Letnje vinoSipamo vino i dolivamo fantu.
U sve to dodajemo 1 supenu kašiku martinija.
Promešamo dobro i serviramo....
09. april
Kuvano vinoNasecite pomorandže i limun na tanke kolutove i zajedno sa ostalim namirnicama promešajte sve u dubokoj šerpi. Prokuvajte smesu i odmah je sklonite sa vatre.
Ostavite posudu sa napitkom na toplom mestu oko pola sata, dok...
12. okt.
Jabukovo vinoNakon fermentacije se dobija vino sa 11 gradi alkoholnog sadržaja.
Na kraju fermentacije vino se sipa u flaše. Ako ne dodate šećer u jabukovo vino, ono će biti kratkotrajno i slabo....
05. jun
MalabiKad se malabi ohladi, na malabi prelijte 1-2 kašike sirupa, dodajte slomljeni kikiriki ili pistaći i iseckani kokos (po želji)....
04. januar
Seosko kuvano vinoU čajnik sipajte vino, pa dodajte jabuku, šećer, karanfilić i cimet.
Ugrejte vino dok ne proključa i sklonite ga sa vatre.
Poslužite toplo uz komade jabuka u čaši....
03. mart
Vino od smokviSmokve se seku na veoma sitne parčiće i sipaju se u veliku posudu zapremine 8 litara, po mogućstvu stakleni balon.
Šećer i voda se kuvaju dok se kristalčići potpuno ne rastvore i nakon toga se ostavljaju na ringli još...
09. okt.
2
Vino od maslačkaKada je vino gotovo, čuvajte ga u dobro zatvorenim flašama.
Vremenom će se tečnost izbistriti i postaće lagano prozirna.
Možete vino da čuvate i u velikom staklenom balonu....
16. feb.
Vino od orahaOrasi se očiste od ljuski. U veliku posudu sa poklopcem se stavljaju orasi, šećer, oraščić, vanila i karnafilići.
Prelivaju se vinom i votkom, posuda se dobro zatvara poklopcem i ostavlja se 40 dana na hladnom i tamnom...
02. nov.
Domaće pirinčano vinoGotovo pirinčano vino može da se čuva u frižideru ili da se sipa u staklene flaše koje treba da stoje na tamnom i hladnom mestu....
24. avgust
Vino od jabukaIsecite neoljuštene jabuke na parčiće i prelijte sa vodom. Presujte ih da iscuri sok i ostavite da odstoje 4 dana.
Tečnost se ponovo procedi i izmeri. Dodajte šećer, kvasac i sok od limna i ostavite da fermentiše na toplom...
27. maj
Magično kuvano vinoDodajte brendi i vino i ugrejte još 10ak minuta.
Ako je potrebno možete dodati još meda u vino. Kuvano vino treba da bude slatkasto.
I nemojte zaboraviti - uvek je vreme za magično kuvano vino....
19. januar
1