Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Supa Budina posudaSupa Budina posuda
25. januar
Ova supa Budina posuda kombinuje različite sastojke koji simbolizuju sreću, izobilje i blagostanje....
Pijte vodu po određenoj šemi i budite zdraviPijte vodu po određenoj šemi i budite zdravi
03. jul
To budi unutrašnje organe i oni tako počinju ponovo da rade. U isto vreme, voda rano ujutru podstiče proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. To znači da ćete imati više energije tokom celog dana....
Najegzotičnije voće na svetuNajegzotičnije voće na svetu
24. januar
Za razliku od većine citrusa, Budina ruka nema gorku notu u svom ukusu. Može se jesti na tanko narezana ili narendana u hranu. Često ga monasi u budističkim hramovima nude kao simbol molitvenih ruku....
Suve smokveSuve smokve
03. jun
Suve smokve se mogu napraviti na dva načina - na suncu ili u rerni (peći). Očišćene smokve se poređaju cele preko mrežastog rama, obloženog papirom ili nekim materijalom i stavljaju se na sunce. Ako nema sunčevih zraka, unose...
Keksići Srce za Svetog ValentinaKeksići Srce za Svetog Valentina
24. april
Sipajte brašno u duboku posudu i u njega dodajte komadiće maslaca. Lepo promešajte ruka, a, dok brašno ne upije maslac. Nakon toga dodajte šećer u prahu i od dobijene smese se pravi testo. Kad je gotovo, preko ravne površine...
Zlatna pravila dobrih manira u ishraniZlatna pravila dobrih manira u ishrani
15. jul
Dobro vaspitanje uključuje odlično poznavanje i poštovanje pravila, kako u obraćanju, tako i u ishrani. Usvajanjem svih finoća dobre ihrane je rezultat duge obuke koja počinje u ranom detinjstvu. U prošlosti je bilo nedopustivo...
Finese kod pečenja piteFinese kod pečenja pite
11. dec.
Sećate li se bakine ukusne i sočne pite? Pita se nalazi na skoro svakoj trpezi, u svako doba godine, odgovarajuća je za doručak, ručak i večeru. Svi znamo da se tradicionalna pita priprema sa belim sirom. Istina...
Semenke SuncokretaSemenke Suncokreta
21. maj
- Ako kupujete semenke na meru, onda budite sigurni da li je prodavnica prometna, kako biste bili sigurni da su semenke sveže....
Kinder oblandaKinder oblanda
20. mart
Šećer i vodu staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri. Kada provri kuvati još 7 minuta. Skloniti sa vatre i dodati margarin isečen na kockice. Odmah mutiti mikserom da smesa postane penasta. Dodati mleko u prahu i mutiti...
Pijte kafu protiv prolećnog umora!Pijte kafu protiv prolećnog umora!
14. jun
Priroda se budi iz sna i počinje da živi, a i vi se svakog jutra morate buditi malo boljeg raspoloženja nego prethodnog dana....
Kako se pohuje sa susamom?Kako se pohuje sa susamom?
19. avgust
Susam se može koristiti za pripremu hleba, peciva, keksova i štapića od hlebnog testa. Glavni je sastojak azijske kuhinje i koristi se u pripremi mnogih jela - od sušija do supa. Takođe u kulinarstvu, posebno je pogodan...
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Zašto je neophodno da jedemo brokoli?
09. januar
Brokoli je jedno od najkorisnijih povrća, ali u isto vreme i povrće koje deca najmanje vole. Karfiolov rođak je iz porodice kupusnjača (Brassicaceae), u kojoj je mesto i karfiolu i kupusu. Počeo je da se gaji u 16. veku...
Jedite redovno pirinač, da biste spavali kao bebaJedite redovno pirinač, da biste spavali kao beba
31. jul
A ljubav prema testeninama za večeru imala je negativan uticaj na kvalitet sna - ljudi su se često budili, osećali loše tokom dana, pili tablete za spavanje i teže su zaspali....
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti. Kako čuvati beli luk Beli luk je lukovičasta biljka koju...
Sredstva protiv mamurluka iz celog svetaSredstva protiv mamurluka iz celog sveta
30. mart
Mamurluk je problem koji ljudi širom sveta sami sebi stvaraju. U Bugarskoj, naprimer, sredstva koja se najviše koriste i za koje se zna da pomažu, jer su mnogo puta proverena, su škembe čorba i sok od kiselog kupusa ili...
Tulumbice Drške bundeveTulumbice Drške bundeve
07. sep.
/undefined Prvo pravimo sirup i dok se hladi možemo da pravimo testo za tulumbe. Skuvamo sirup tako što stavimo vodu sa šećerom da provri. Kuvamo 5 minuta, mešamo dva-tri puta i isključujemo. Dodajemo vanilu i iscedimo...
Tikvice sa tempurom od belanacaTikvice sa tempurom od belanaca
27. mart
Pripremite vrstu tempure sa umućenim belancem, umućenim na tečnu penu, vodom i brašnom sa prstohvatom soli. Kaša treba da bude gusta, ali ne previše. Smesu za pohovanje ostavljamo u frižideru, da bude mnogo hladna kada...
Znaci da se nezdravo hraniteZnaci da se nezdravo hranite
17. mart
Preko dana se ograničavaju, a tokom noći ih budi ogromna glad. Ako se budite oko 3 - 4 ujutru, trebalo bi d preispitate svoj način ishrane ili da ga promenite./page...
Timbalo od tikvica sa pestomTimbalo od tikvica sa pestom
24. april
1. Tikvice isecite na tanke trake po dužini oko 10-11 cm. Koristite uređaj za fino sečenje, pošto ljudska ruka nije toliko precizna da bi napravila kriške jednake debljine. 2. Kriške tikvica pecite u tiganju sa malo maslinovog...
Koktel KGBKoktel KGB
08. nov.
Budite oprezni sa koktelom KGB - držite ga na oku....
Pikantan šejk od bundevePikantan šejk od bundeve
24. jul
Budite zdravi uz ovaj pikantan šejk od bundeve!...
Energetski sok od kivijaEnergetski sok od kivija
26. april
Budite zdravi uz ovaj energetski sok od kivija....
Skidanje visokog pritiska sa limunomSkidanje visokog pritiska sa limunom
17. jul
Budite zdravi!...
Koktel SvetiljkaKoktel Svetiljka
30. jun
Ovo je lagan, penušavi koktel, koji izgleda nežno i nevino, ali budite oprezni, u njemu su 3 različita alkoholna pića. U šejkeru sa ledom stavite džin, tekilu, kurasao od pomorandže, sok od limuna i belance....
Ukusni kuvani kesteniUkusni kuvani kesteni
01. nov.
Napomena: Prilikom sečenja kestenja nožem budite veoma pažljivi, jer su veoma klizavi....