Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kvas i hleb od kvasaKvas i hleb od kvasa
20. sep.
Nakon 7-10 dana će kvas početi da raste, napraviće se balončići, koji će se pojaviti na površini odmah nakon mešanja - to je znak da je kvas spreman....
Za i protiv pivskog kvascaZa i protiv pivskog kvasca
18. jun
Prednosti pivskog kvasca Pivski kvasac je tipičan favorit onih koji praktikuju vegetarijansku dijetu zbog prisustva proteina i mnogobrojnih vitamina iz grupe B kompleksa, koji obezbeđuje....
Kako se pravi pivski kvasac?Kako se pravi pivski kvasac?
01. maj
Osim kao dodatak ishrani, pivski kvasac ima široku primenu i u industriji za proizvodnju piva. U praksi, pivski kvasac se dobija od jednoćelijskih gljivica, zahvaljujući kojima se odvija fermentacija piva....
KvasacKvasac
17. sep.
Pivski kvasac je omiljen mnogim sportistima jer moža da poboljša njihova sportska dostignuća. Smatra se da pivski kvasac smanjuje nivo šećera u krvi i poboljšava imunitet....
Za šta se koristi pivski kvasac?Za šta se koristi pivski kvasac?
31. maj
Pivski kvasac je jedan od najčešće preporučivanih dodataka ishrani, i za to postoje brojni razlozi. Ali pre nego što objasnimo za šta se koristi pivski kvasac, treba da preciziramo od čega se pravi....
Moj Pivski kolačMoj Pivski kolač
18. dec.
Moj pivski kolač je spreman....
Ukusni brzi štapići bez kvasca i mlekaUkusni brzi štapići bez kvasca i mleka
08. mart
U posudu sipati brašno i pomešati ga sa solju i praškom za pecivo. Dodati vodu i ulje pa sve dobro promešati kašikom jer će testo biti prilično mekano. Malo doraditi testo rukom pa ga razvući na blago pobrašnjenoj površini...
Tradicionalni kvas od jabukeTradicionalni kvas od jabuke
14. jun
I najzad kvas je gotov....
Ruski kvas od dvopekaRuski kvas od dvopeka
20. jul
Odlijte 1 šolju tečnosti i u njoj rastvorite kvasac sa brašnom. Sipajte kašu nazad u vodu i ostavite kacu 12 sati na toplom da naraste. Nakon toga rasporedite smesu u flaše i u svaku stavite po 2-3 suve grožđice....
Pivski hleb u mini pekariPivski hleb u mini pekari
25. mart
1
Maslac rastopimo. Brašno sipamo u mini pekaru i dodajemo sve ostale sastojke, pivo treba da bude na sobnoj tempraturi. Izaberemo program za srednje pečen hleb....
Brzi i hrskavi pivski krompirićiBrzi i hrskavi pivski krompirići
27. feb.
Oljuštite i isečete krompir, kuvate ga ali da ne budu skroz gotov. Ocedite pažljivo. U jednoj posudi pomešate sve navedene sastojke. Treba da se dobije gusta kaša. Stavite papir za pečenje, sipajte krompir i raspodelite...
Pivski pečeni krompir sa piletinomPivski pečeni krompir sa piletinom
12. sep.
Operite i očistite piletinu. Stavite je u odvojenu duboku posudu. Dobro utrljajte kožu solju, biberom, alevom paprikom i kurkumom. Ostavite da odstoji. U međuvremenu oljuštite krompir, operite ga i isecite na ne mnogo debele...
Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)
08. jun
Ona može da se baci ili da se ponovo ugradi u kvas pri sledećoj dohrani. Toliko od mene. Srećno sa Vašim živim kvasom za hleb i neka Vam je ukusno!...
Bezglutenski kvasac - suština i upotrebaBezglutenski kvasac - suština i upotreba
20. sep.
U posudi sa toplom vodom se istope zajedno šećer i bezglutenski kvasac, smesa se ostavlja da naraste na otprilike 30 minuta. Zatim se dodaju osatli sastojci zajedno sa 1 šoljom vode....
Suvi kvasac - činjenice i primenaSuvi kvasac - činjenice i primena
02. april
Kvasac je prirodna namirnica. On sadrži tzv. ćelije kvasca, koje se brzo razmnožavaju, posebno kada u toploj sredini. Kada se kvascu doda šećer, onda on međusobno deluje sa ćelijama kvasca i tada se dobija alkohol....
Mekike bez kvascaMekike bez kvasca
08. dec.
Umutite kiselo mleko sa jajima, sodom i vodom i dodajte smesu u brašno prosejano sa solju. Zamesite testo koje treba da postane mekano. Ostavite da odstoji oko 20 minuta. Nakvasite ruke i kidajte loptice od smese razvlačeći...
Pogačice bez kvascaPogačice bez kvasca
01. okt.
Umutimo 2 jajeta zajedno sa margarinom, prethodno ostavljamo na sobnoj temperaturi da omekšaju. Posle dodajemo ulje, kiselo mleko, so i šećer. Sve dobro umutimo mikserom. Na kraju pomešamo brašno sa praškom za pecivo i...
Uštipci bez kvascaUštipci bez kvasca
03. feb.
Gotove uštipke bez kvasca stavljati u posudu sa salvetom ili papirnim ubrusom kako bi upili visak masnoce, a potom ih valjati u prah šećer pomešen sa vanilinim šećerom. Mogu se služiti i uz džem. Prijatno!...
Kukuruzni hleb bez kvascaKukuruzni hleb bez kvasca
25. avgust
Posle samo serviramo aromatičan kukuruzni hleb bez kvasca topao!...
Domaća pica bez kvascaDomaća pica bez kvasca
10. april
Brašno prosejte u posudi. Dodajte prašak za pecivo i so. Promešajte. Dodajte ulje i vodu. Zamesite testo. Ostavite da stoji 5 minuta. Gotovo testo razvucite i stavite u namazan pleh. Namažite paradajz pireom. Krastavčiće...
Brze prlenke bez kvascaBrze prlenke bez kvasca
19. jun
Kada su gotove, brze prlenke bez kvasca ponovo premažite sa malo maslaca da omekšaju. Prijatno....
Ravan hleb bez kvascaRavan hleb bez kvasca
17. januar
Tradicionalni hleb bez kvasca se priprema samo od vode i brašna. Ako odlučite da ga obogatite, možete dodati i jaja, so, semenke, čak i malo kiselog kvasca, važno je da ne stavljate kvasac....
Hrskave grisine bez kvascaHrskave grisine bez kvasca
06. feb.
U blenderu sameljemo gaudu, skamorcu, kiselu pavlaku, pršutu i hladan maslac. Smesu prebacujemo u posudu i u nju prosevamo brašno. Dodajemo origano i gnječimo prstima, prvo da se stvore mrvice i posle malo po malo dobijamo...
Jednostavni hleb bez kvascaJednostavni hleb bez kvasca
14. april
Za ovaj jednostavni hleb bez kvasca u posudi pomešamo dve vrste brašna. Dodajemo so, šećer, sodu za hleb i miks semenki....
Mekane katme bez kvascaMekane katme bez kvasca
01. sep.
Pomešajte sodu sa kiselim mlekom. Umutite jaja i u njih dodajte mleko, so, šećer i 1 šolju vode. Postepeno dodajte brašno, neprestano mešajte. Cilj je da dobijete gustu smesu kao za palačinke. Dobijene katme pecite...