Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čizkejk sa agar agaromČizkejk sa agar agarom
29. nov.
Sačekajte da provri i dodajte rastvoreni agar agar. Kuvajte prema uputstvu na pakovanju. Na mom piše da se kuva 2 minute....
Panakota sa agar-agaromPanakota sa agar-agarom
15. jun
U preostalom delu (svežeg mleka) rastvorite agar-agar. Dodajte ga u posudu i kuvajte 1-2 minuta. Sklonite sa ringle i rasporedite u odgovarajuće čaše ili posudice....
Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?
03. maj
Mizu Jokan je tradicionalni japanski desert. Jokan je opšti pojam koji se odnosi na ovaj želeu sličan desert napravljen od crvenog pasulja, agara i šećera. Crveni adzuki pasulj je u obliku tsubuan (glatka pasta od crvenog...
Voćni Parfe sa svežim mlekomVoćni Parfe sa svežim mlekom
27. nov.
Rastvorite agar agar u 100 ml svežeg mleka. Izmešajte i odvojte. U drugu kaserolu stavite pavlaku, šećer i ostalo mleko. Sačekajte da provri i sipajte agar agar. Ostavite na ringli na 20 minuta....
Vegan sir od pistaćaVegan sir od pistaća
24. dec.
Sad pistaćima (koji su ostali sa polovinom vode) dodati sve ostale sastojke (od polovine limuna iscedite sok), osim agar agar praha. Izblendati u blenderu dok se ne dobije glatka masa....
Jogurt Panakota sa Maća zelenim čajem i voćemJogurt Panakota sa Maća zelenim čajem i voćem
07. nov.
Zagrejte na srednjoj vatri i pre nego što provri, dodajte agar agar. Promešajte do potpunog rastvaranja agar agar-a na ringli otprilike dve minute. Sklonite sa ringle....
Nežni čizkejk sa bundevom i čokoladomNežni čizkejk sa bundevom i čokoladom
28. dec.
Rastvorite agar-agar u malo pavlake. U posudu stavite preostalu pavlaku, šećer, krem sir i maskarpone. Sačekajte da provri i dodajte pire od bundeve. Promašajte u stavite agar....
Panakota sa mangomPanakota sa mangom
30. maj
U preostalom mleku rastvorite agar-agar i dodajte u posudu. Kuvajte 1-2 minuta. Sklonite sa ringle i rasporedite u odgovarajuće čaše. Ostavite u frižideru domaću panakotu kratko da se stegne....
Najpopularnije morsko povrćeNajpopularnije morsko povrće
06. dec.
Kada je reč o koristima od povrća, svi se sećaju dečije pesme o onome ko ne jede povrće. Možemo li reći isto za morsko povrće? Znamo li dovoljno o ​​njemu? Šta je morsko povrće Pod ovim imenom podrazumevamo različite...
Vegan keto čokoladna panakotaVegan keto čokoladna panakota
01. jul
Dodajte agar-agar i nemojte prestajati sa mešanjem otprilike 10-12 minuta. Skinite čokoladni krem sa ringle i sipajte u staklene posudice - u ovom slučaju 4 komada....
Kako se pravi želatin?Kako se pravi želatin?
03. mart
Želatin je protein koji se dobija kuvanjem kože, tetiva i kostiju životinja - obično od krava ili svinja. Želatin ekstrahovan tokom ovog procesa nema ukus ni boju. Rastvara se u toploj vodi i kada se ohladi dobija teksturu...
Sta da radimo, ako se želatin ne učvrsti?Sta da radimo, ako se želatin ne učvrsti?
04. maj
Želatin je prosta belančevina, koja se dobija hidrolizom kolagena od životinjskih kostiju i hrskavice prilikom kuvanja u vodi. Poslednjih godina kod na se pojabio i biljni želatin, čija je osnova agar-agar, smesa polisaharida...
Najvažnije tehnike pri pripremanju kremovaNajvažnije tehnike pri pripremanju kremova
28. feb.
Želiranje kremova Ova tehnika podrazumeva dodavanje želatina kremovima od različitih sastojaka. Postoje dve vrste želiranja: - Hladno, kod kojeg se želatin posebno rastvara i otapa, lagano se prohladi (da se ne pretvori...
Torta sa musom od alveTorta sa musom od alve
23. feb.
Sveže mleko zagrejte na ringli i stavite agar-agar. Kuvajte 1-2 minute, isključite i odvojte. U posudu stavite alvu i krem sir. Mutite miskerom dok se sastojci ne pomešaju. Dodajte Bejlis, izmešajte i odvojte....
Kako da napravimo žele?Kako da napravimo žele?
23. januar
Žele je jedan od omiljenih deserata dece, koja ga obožavaju u svim njegovim oblicima - od ukusnih žele bombona, do istančanih deserata sa žele glazurom. Žele ima čak i omiljena torta od kolenice, kiselih krastavaca i...
Želiran veganski desert sa borovnicama i lubenicomŽeliran veganski desert sa borovnicama i lubenicom
01. okt.
Dodaju se dva grama agar agara i meša se 2-3 minuta. Žele se u ovoj etapi dok je još tečan raspoređuje u čaše, koje se ne pune, da bi bilo mesta za lubenicu u desertu....
Marmelada od kajsije sa notom vanileMarmelada od kajsije sa notom vanile
14. feb.
Po želji možete da dodajte želirajuću supstancu kao što je agar agar, da bi marmelada bila gušća, ali ja lično to ne radim. Kuvam do željene gustine slatko, imajući u vidu da će se zgusnuti još više kad se ohladi. 5....
Dijetetski sirovi čizkejk sa malinamaDijetetski sirovi čizkejk sa malinama
18. januar
Varijanta da stegnete čizkejk je da koristite agar-agar. Takođe možete staviti u zamrzivač na kratko ili ako se zamrzne više, napravićete nešto kao semifredo....
Koja hrana leči dijabetesKoja hrana leči dijabetes
20. dec.
Ljudi koji imaju dijabetes neprestano slušaju koju hranu ne bi trebalo da gledaju i koju ne mogu da konzumiraju. Međutim, postoji takva hrana i napici koji mogu da ublaže simptome, pa čak i da izleče bolest. Realno...
Originalni francuski kolač sa ananasomOriginalni francuski kolač sa ananasom
19. nov.
Dodajemo agar-agar i stavljamo na ringlu. Kada provri, mešamo ga dve minute i skidamo sa ringle. Ostavljamo sa strane da se ohladi....
Ksantan gumaKsantan guma
10. maj
Da bismo nekim namirnicama dali pravu gustinu i stabilnost, najčešće koristimo želatin i pektin u našoj domaćoj kuhinji. Prehrambena industrija raspolaže sa mnogo većim bogatstvom ovakvih sastojaka, a kakvu ulogu imaju...