Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čizkejk sa agar agaromSačekajte da provri i dodajte rastvoreni agar agar.
Kuvajte prema uputstvu na pakovanju. Na mom piše da se kuva 2 minute....
29. nov.
Panakota sa agar-agaromU preostalom delu (svežeg mleka) rastvorite agar-agar.
Dodajte ga u posudu i kuvajte 1-2 minuta.
Sklonite sa ringle i rasporedite u odgovarajuće čaše ili posudice....
15. jun
Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?Mizu Jokan je tradicionalni japanski desert. Jokan je opšti pojam koji se odnosi na ovaj želeu sličan desert napravljen od crvenog pasulja, agara i šećera. Crveni adzuki pasulj je u obliku tsubuan (glatka pasta od crvenog...
03. maj
Voćni Parfe sa svežim mlekomRastvorite agar agar u 100 ml svežeg mleka. Izmešajte i odvojte.
U drugu kaserolu stavite pavlaku, šećer i ostalo mleko. Sačekajte da provri i sipajte agar agar.
Ostavite na ringli na 20 minuta....
27. nov.
Vegan sir od pistaćaSad pistaćima (koji su ostali sa polovinom vode) dodati sve ostale sastojke (od polovine limuna iscedite sok), osim agar agar praha. Izblendati u blenderu dok se ne dobije glatka masa....
24. dec.
Jogurt Panakota sa Maća zelenim čajem i voćemZagrejte na srednjoj vatri i pre nego što provri, dodajte agar agar. Promešajte do potpunog rastvaranja agar agar-a na ringli otprilike dve minute. Sklonite sa ringle....
07. nov.
Nežni čizkejk sa bundevom i čokoladomRastvorite agar-agar u malo pavlake.
U posudu stavite preostalu pavlaku, šećer, krem sir i maskarpone. Sačekajte da provri i dodajte pire od bundeve.
Promašajte u stavite agar....
28. dec.
Panakota sa mangomU preostalom mleku rastvorite agar-agar i dodajte u posudu.
Kuvajte 1-2 minuta. Sklonite sa ringle i rasporedite u odgovarajuće čaše.
Ostavite u frižideru domaću panakotu kratko da se stegne....
30. maj
Najpopularnije morsko povrćeKada je reč o koristima od povrća, svi se sećaju dečije pesme o onome ko ne jede povrće. Možemo li reći isto za morsko povrće? Znamo li dovoljno o njemu?
Šta je morsko povrće
Pod ovim imenom podrazumevamo različite...
06. dec.
Vegan keto čokoladna panakotaDodajte agar-agar i nemojte prestajati sa mešanjem otprilike 10-12 minuta.
Skinite čokoladni krem sa ringle i sipajte u staklene posudice - u ovom slučaju 4 komada....
01. jul
Kako se pravi želatin?Želatin je protein koji se dobija kuvanjem kože, tetiva i kostiju životinja - obično od krava ili svinja.
Želatin ekstrahovan tokom ovog procesa nema ukus ni boju. Rastvara se u toploj vodi i kada se ohladi dobija teksturu...
03. mart
Sta da radimo, ako se želatin ne učvrsti?Želatin je prosta belančevina, koja se dobija hidrolizom kolagena od životinjskih kostiju i hrskavice prilikom kuvanja u vodi. Poslednjih godina kod na se pojabio i biljni želatin, čija je osnova agar-agar, smesa polisaharida...
04. maj
Najvažnije tehnike pri pripremanju kremovaŽeliranje kremova
Ova tehnika podrazumeva dodavanje želatina kremovima od različitih sastojaka. Postoje dve vrste želiranja:
- Hladno, kod kojeg se želatin posebno rastvara i otapa, lagano se prohladi (da se ne pretvori...
28. feb.
Torta sa musom od alveSveže mleko zagrejte na ringli i stavite agar-agar. Kuvajte 1-2 minute, isključite i odvojte.
U posudu stavite alvu i krem sir. Mutite miskerom dok se sastojci ne pomešaju. Dodajte Bejlis, izmešajte i odvojte....
23. feb.
Kako da napravimo žele?Žele je jedan od omiljenih deserata dece, koja ga obožavaju u svim njegovim oblicima - od ukusnih žele bombona, do istančanih deserata sa žele glazurom. Žele ima čak i omiljena torta od kolenice, kiselih krastavaca i...
23. januar
Želiran veganski desert sa borovnicama i lubenicomDodaju se dva grama agar agara i meša se 2-3 minuta.
Žele se u ovoj etapi dok je još tečan raspoređuje u čaše, koje se ne pune, da bi bilo mesta za lubenicu u desertu....
01. okt.
Marmelada od kajsije sa notom vanilePo želji možete da dodajte želirajuću supstancu kao što je agar agar, da bi marmelada bila gušća, ali ja lično to ne radim. Kuvam do željene gustine slatko, imajući u vidu da će se zgusnuti još više kad se ohladi.
5....
14. feb.
Dijetetski sirovi čizkejk sa malinamaVarijanta da stegnete čizkejk je da koristite agar-agar.
Takođe možete staviti u zamrzivač na kratko ili ako se zamrzne više, napravićete nešto kao semifredo....
18. januar
Koja hrana leči dijabetesLjudi koji imaju dijabetes neprestano slušaju koju hranu ne bi trebalo da gledaju i koju ne mogu da konzumiraju. Međutim, postoji takva hrana i napici koji mogu da ublaže simptome, pa čak i da izleče bolest.
Realno...
20. dec.
Originalni francuski kolač sa ananasomDodajemo agar-agar i stavljamo na ringlu. Kada provri, mešamo ga dve minute i skidamo sa ringle. Ostavljamo sa strane da se ohladi....
19. nov.
Ksantan gumaDa bismo nekim namirnicama dali pravu gustinu i stabilnost, najčešće koristimo želatin i pektin u našoj domaćoj kuhinji. Prehrambena industrija raspolaže sa mnogo većim bogatstvom ovakvih sastojaka, a kakvu ulogu imaju...
10. maj