Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Svinjski ražnjić sa povrćemNa svaki ražnjić naninžemo do 5-6 zalogaja mesa.
Roštilj se zagreva i namažu se masnoćom i meso i roštilj. Pečemo ravnomerno sa svih strana dok se ne dobije ukusna boja....
05. januar
Svinjski ražnjić sa pirinčemProbodu se porprečno ražnjićem, pri čemu se naizmenično ređaju listovi žalfije. Isprže se u zagrejanom ulju i izvade se....
28. okt.
Masline sadrže sve što je potrebno za zdravljeMasline sadrže sve vitamine i mikroelemente neophodne za zdravlje ljudi. Sadrže šećer, proteine, pektine, vitamin B i vitamin C, karoten.
Masline dobro utiču na rad digestivnog trakta i jetre. Stimulišu rast koštanog...
06. sep.
Svinjski ražnjić sa povrćem na žaruPecite na zarejanom roštilju, ako je na drveni ugalj - još bolje.
Prijatno!...
24. sep.
Mešani svinjski ražnjićSečemo svinjski bonfile na kocke.
Sečemo paradajz i luk na kocke.
Bejbi krompir se opere i osuši.
Na ražnjić ređamo parče mesa, luk, bejbi krompir, paradajz i tako do ne nestane mesta....
25. jun
Sos za sveSos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
10. april
Testo za sveOd njega možete praviti pice, mekike i penjurlije, ali i sve ostale prouzvode od testa - hleb, kiflice, pogačice, prlenke.
Recept za ovo testo je iz jedne knjige, a zvali su ga "Ludo testo"....
18. sep.
Svinjski ražnjići u djuvečari (recept moje bake)Isecite meso na komade srednje veličine. Luk isecite na kolutiće, a pečurke i paprike isecite krupnije. Beli luk se seče na kriške.
U velikom tiganju propržite parčiće mesa, dodajte biber, so i začine. Przite dok ne dobiju...
02. nov.
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Šta je godži bobica i za šta je korisnaGodži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti.
Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
25. april
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
03. sep.
Za šta je koristan kupus?Kupus je izvor vitamina A, koji je potreban ljudskom organizmu da bi imao zdravu kožu i oči....
08. maj
Za šta je dobra bokvicaBokvica je korisna lekovita biljka, koju većina ljudi često smatra korovom. Nalazi se u Evropi i nekim delovim Azije. Njen naučni naziv je Plantago Major i najverovatnije raste u vašem dvorištu. Listovi su pogodni za konzumiranje...
06. feb.
Za šta je dobra artičoka?Artičoka je veoma drevna kultura koja se prvobitno uzgajala zbog svojih prelepih cvetova koji su ukrašavali domove evropskih kraljeva i plemića.
Artičoka je bila poznata još u starom Egiptu – na stubovima jednog od...
07. feb.
Za šta je korisna limeta?Osim toga, daje nam energiju i koncentraciju, što nam je nesumnjivo potrebno tokom dana....
01. dec.
Za šta je korisna dunja?Ukusna i korisna dunja u sirovom obliku ne samo da nije lako svarljiva, već je čak i štetna za stomak. Ali kuvane ili pečene dunje su ukusne i vole ih mnogi ljudi.
Marmelada od dunje ima mnoga lekovita svojstva, pored...
04. okt.
Za šta je koristan jasmin?Jasmin se koristi kao začin i kao lekovita biljka. Listovi se mogu koristiti kao začin za salatu, a cvetovi čiste vazduh u prostoriji. Aroma jasmina ima lekovita svojstva. Listovi jasmina sadrže eterična ulja....
28. feb.
Za šta je sve koristan bosiljak?Bosiljak pomaže kod respiratornih problema
Za ovo vam je potreban bosiljak, skuvan zajedno sa đumbirom i medom....
23. feb.
Garniri za ražnjićeMeso, koje se naniže, pitanje je ukusa i raspoloženja - svinjsko, jagnjeće, pileće, riba, morski plodovi, povrće i voće ili njihova kombinacija... svakako, mogućnosti je bezbroj....
02. jul
Ražnjić sa tofuomNanižite tofu na ražnjiće zajedno sa očišćenim pečurkama i paradajzom.
Namažite ražnjiće preostalom marinadom. Zapecite na roštilju 5-10 minuta....
18. okt.
Ražnjić sa kobasicamaPresavijte kore za pitu nekoliko puta i isecite krugove.
Nanižite na drveni ražnjić parče pivske kobasice, krugove kore, kobasicu i tako ređajte dok ne potrošite sastojke....
25. nov.
Ražnjić od boranijeBoranija se iseče na jednake parčiće, koji se nataknu na ražnjić od bambusa.
Uvaljau se u brašno sa svih strana, posle u smesu od jaja i na kraju u prezle.
Prže se u zagrejanom ulju.
Predivno meze....
01. april
Obojene puslice za sve povodeU pleh, koji ste obložili papirom za pečenje, uz pomoć kašike formirajte puslice željene veličine. Možete da koristite i špric, kako bi bile lepše.
Pecite obojene puslice za sve povode oko 60 minuta....
18. dec.
Slani rolat za sve prilikeOdmotajte koru, premažite je smesom i ravnomerno je rasporedite, a zatim umotajte čvrst rolat. Umotajte rolat u krpu i stavite u frižider da se stegne.
Nasecite rolat na kriške neposredno pre serviranja i poslužite....
28. april
Šta je anardana i za šta se koristi?Jesen nas obično dočekuje prilično nepovoljnim vremenom, kišama i hladnoćom. Međutim, ovo je godišnje doba tokom kojeg se na tržištu nudi mnogo povrća i voća kojem se radujemo još od leta.
Takvo omiljeno jesenje voće je...
19. mart