Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Svinjski ražnjić sa povrćemSvinjski ražnjić sa povrćem
05. januar
Na svaki ražnjić naninžemo do 5-6 zalogaja mesa. Roštilj se zagreva i namažu se masnoćom i meso i roštilj. Pečemo ravnomerno sa svih strana dok se ne dobije ukusna boja....
Svinjski ražnjić sa pirinčemSvinjski ražnjić sa pirinčem
28. okt.
Probodu se porprečno ražnjićem, pri čemu se naizmenično ređaju listovi žalfije. Isprže se u zagrejanom ulju i izvade se....
Masline sadrže sve što je potrebno za zdravljeMasline sadrže sve što je potrebno za zdravlje
06. sep.
Masline sadrže sve vitamine i mikroelemente neophodne za zdravlje ljudi. Sadrže šećer, proteine, pektine, vitamin B i vitamin C, karoten. Masline dobro utiču na rad digestivnog trakta i jetre. Stimulišu rast koštanog...
Svinjski ražnjić sa povrćem na žaruSvinjski ražnjić sa povrćem na žaru
24. sep.
Pecite na zarejanom roštilju, ako je na drveni ugalj - još bolje. Prijatno!...
Mešani svinjski ražnjićMešani svinjski ražnjić
25. jun
Sečemo svinjski bonfile na kocke. Sečemo paradajz i luk na kocke. Bejbi krompir se opere i osuši. Na ražnjić ređamo parče mesa, luk, bejbi krompir, paradajz i tako do ne nestane mesta....
Sos za sveSos za sve
10. april
Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Od njega možete praviti pice, mekike i penjurlije, ali i sve ostale prouzvode od testa - hleb, kiflice, pogačice, prlenke. Recept za ovo testo je iz jedne knjige, a zvali su ga "Ludo testo"....
Svinjski ražnjići u djuvečari (recept moje bake)Svinjski ražnjići u djuvečari (recept moje bake)
02. nov.
Isecite meso na komade srednje veličine. Luk isecite na kolutiće, a pečurke i paprike isecite krupnije. Beli luk se seče na kriške. U velikom tiganju propržite parčiće mesa, dodajte biber, so i začine. Przite dok ne dobiju...
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki. Može se koristiti i kao dodatak...
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Godži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti. Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
Za šta je koristan kupus?Za šta je koristan kupus?
08. maj
Kupus je izvor vitamina A, koji je potreban ljudskom organizmu da bi imao zdravu kožu i oči....
Za šta je dobra bokvicaZa šta je dobra bokvica
06. feb.
Bokvica je korisna lekovita biljka, koju većina ljudi često smatra korovom. Nalazi se u Evropi i nekim delovim Azije. Njen naučni naziv je Plantago Major i najverovatnije raste u vašem dvorištu. Listovi su pogodni za konzumiranje...
Za šta je dobra artičoka?Za šta je dobra artičoka?
07. feb.
Artičoka je veoma drevna kultura koja se prvobitno uzgajala zbog svojih prelepih cvetova koji su ukrašavali domove evropskih kraljeva i plemića. Artičoka je bila poznata još u starom Egiptu – na stubovima jednog od...
Za šta je korisna limeta?Za šta je korisna limeta?
01. dec.
Osim toga, daje nam energiju i koncentraciju, što nam je nesumnjivo potrebno tokom dana....
Za šta je korisna dunja?Za šta je korisna dunja?
04. okt.
Ukusna i korisna dunja u sirovom obliku ne samo da nije lako svarljiva, već je čak i štetna za stomak. Ali kuvane ili pečene dunje su ukusne i vole ih mnogi ljudi. Marmelada od dunje ima mnoga lekovita svojstva, pored...
Za šta je koristan jasmin?Za šta je koristan jasmin?
28. feb.
Jasmin se koristi kao začin i kao lekovita biljka. Listovi se mogu koristiti kao začin za salatu, a cvetovi čiste vazduh u prostoriji. Aroma jasmina ima lekovita svojstva. Listovi jasmina sadrže eterična ulja....
Za šta je sve koristan bosiljak?Za šta je sve koristan bosiljak?
23. feb.
Bosiljak pomaže kod respiratornih problema Za ovo vam je potreban bosiljak, skuvan zajedno sa đumbirom i medom....
Garniri za ražnjićeGarniri za ražnjiće
02. jul
Meso, koje se naniže, pitanje je ukusa i raspoloženja - svinjsko, jagnjeće, pileće, riba, morski plodovi, povrće i voće ili njihova kombinacija... svakako, mogućnosti je bezbroj....
Ražnjić sa tofuomRažnjić sa tofuom
18. okt.
Nanižite tofu na ražnjiće zajedno sa očišćenim pečurkama i paradajzom. Namažite ražnjiće preostalom marinadom. Zapecite na roštilju 5-10 minuta....
Ražnjić sa kobasicamaRažnjić sa kobasicama
25. nov.
Presavijte kore za pitu nekoliko puta i isecite krugove. Nanižite na drveni ražnjić parče pivske kobasice, krugove kore, kobasicu i tako ređajte dok ne potrošite sastojke....
Ražnjić od boranijeRažnjić od boranije
01. april
Boranija se iseče na jednake parčiće, koji se nataknu na ražnjić od bambusa. Uvaljau se u brašno sa svih strana, posle u smesu od jaja i na kraju u prezle. Prže se u zagrejanom ulju. Predivno meze....
Obojene puslice za sve povodeObojene puslice za sve povode
18. dec.
U pleh, koji ste obložili papirom za pečenje, uz pomoć kašike formirajte puslice željene veličine. Možete da koristite i špric, kako bi bile lepše. Pecite obojene puslice za sve povode oko 60 minuta....
Slani rolat za sve prilikeSlani rolat za sve prilike
28. april
Odmotajte koru, premažite je smesom i ravnomerno je rasporedite, a zatim umotajte čvrst rolat. Umotajte rolat u krpu i stavite u frižider da se stegne. Nasecite rolat na kriške neposredno pre serviranja i poslužite....
Šta je anardana i za šta se koristi?Šta je anardana i za šta se koristi?
19. mart
Jesen nas obično dočekuje prilično nepovoljnim vremenom, kišama i hladnoćom. Međutim, ovo je godišnje doba tokom kojeg se na tržištu nudi mnogo povrća i voća kojem se radujemo još od leta. Takvo omiljeno jesenje voće je...