Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Kako da sami napravite domaći sušeni lukZbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama.
Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
17. okt.
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
24. dec.
Kako napraviti domaći majonezAli da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
29. april
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate.
Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
16. januar
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
12. avgust
Da napravimo domaći kečapDa biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
07. feb.
Da napravimo domaći sudžukDomaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
14. feb.
Domaći sirup od višanjaPravi domaći sirup od višanja, predivnog je ukusa. Obožavamo ga, a sigurna sam da će se i Vama dopasti.
Probajte, prijatno!...
10. jul
Domaći sirup od kajsijaŠtapić cimeta vadimo, sipamo mali deo sirupa i štapnim mikserom ili u blenderu mutimo na pire.
Na kraju dodajemo sok od limuna ili 1 kašičicu limunske kiseline. Promešamo dobro i razredimo sa preostalim sirupom....
21. jul
Domaći sirup od naraKada se sirup zgusnuo po želji, sklonite ga sa vatre i ostavite da se ohladi nekoliko minuta.
Procedite domaći sirup od nara kroz sitno sito da biste uklonili pulpu ili semenke....
08. april
Domaći sirup od zoveStavljamo na vatru na tihu vatru da se ugreje šećer, pazimo da smesa ne provri.
Pre nego što provri se skida sa vatre i dok je još vruć, sirup se sipa u tegle. Okreće se i ostavlja da se ohladi....
03. jun
Domaći sirup od jagodaOčišćene i oprane jagode (najbolje domaće) stavite u posudu, pospite ih jednom šoljom šećera i ostavite ih u frižideru na 12 sati da puste sok.
Nakon toga izvadite šerpu i ispasirajte jagode....
25. maj
Domaći sirup od kupinaDodajemo šećer, ponovo promešamo i ostavljamo da odstoji 12 sati, dok se šećer potpuno ne rastopi.
Gotov sirup sipamo u flaše, zatvorimo i držimo na hladnom mestu....
13. avgust
Domaći sirup od drenjinaSirup vratite u šerpu, sipajte šećer i kuvajte dok se šećer ne istopi, oko 10 minuta. Na kraju dodajte limunsku kiselinu.
Ohladite sirup i sipajte ga u flašu. Čuvajte ga u frižideru....
18. sep.
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleSaznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle.
Sveže slatko od ribizle
Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
20. sep.
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduLimunada se može napraviti, tako što iskoritite ceđeni sok od limuna, vodu, šećer ili sirup. Sve dobro pomešajte i ohladite. Količina limuna i zaslađivača se prilagođava vašim ukusima i željama....
16. jul
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaUživajte u vašem domaćem niskokaloričnom tofu siru. Dodajte ga u razne supe, glavna jela, salate ili razle recepte za tofu....
24. dec.
Domaći sirup od listova smokveVeoma aromatičan i rashlađujuć domaći sirup od listova smokve, a takođe i napitak koji je veoma koristan za zdravlje.
Dobro oprani listovi se stavljaju u šerpu i zalivaju se vodom.
Kuvaju se 30 minuta....
30. jun
Neobičan domaći sirup od menteSirup je idealan kada se razredi sa vodom, tako i sa gaziranom vodom, sprajtom - dobijaju se neverovatni kokteli....
01. jul