Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama. Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
Ali da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Da biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko. Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Veliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate. Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Da biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Domaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Domaći sirup od višanjaDomaći sirup od višanja
10. jul
Pravi domaći sirup od višanja, predivnog je ukusa. Obožavamo ga, a sigurna sam da će se i Vama dopasti. Probajte, prijatno!...
Domaći sirup od kajsijaDomaći sirup od kajsija
21. jul
Štapić cimeta vadimo, sipamo mali deo sirupa i štapnim mikserom ili u blenderu mutimo na pire. Na kraju dodajemo sok od limuna ili 1 kašičicu limunske kiseline. Promešamo dobro i razredimo sa preostalim sirupom....
Domaći sirup od naraDomaći sirup od nara
08. april
Kada se sirup zgusnuo po želji, sklonite ga sa vatre i ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Procedite domaći sirup od nara kroz sitno sito da biste uklonili pulpu ili semenke....
Domaći sirup od zoveDomaći sirup od zove
03. jun
Stavljamo na vatru na tihu vatru da se ugreje šećer, pazimo da smesa ne provri. Pre nego što provri se skida sa vatre i dok je još vruć, sirup se sipa u tegle. Okreće se i ostavlja da se ohladi....
Domaći sirup od jagodaDomaći sirup od jagoda
25. maj
Očišćene i oprane jagode (najbolje domaće) stavite u posudu, pospite ih jednom šoljom šećera i ostavite ih u frižideru na 12 sati da puste sok. Nakon toga izvadite šerpu i ispasirajte jagode....
Domaći sirup od kupinaDomaći sirup od kupina
13. avgust
Dodajemo šećer, ponovo promešamo i ostavljamo da odstoji 12 sati, dok se šećer potpuno ne rastopi. Gotov sirup sipamo u flaše, zatvorimo i držimo na hladnom mestu....
Domaći sirup od drenjinaDomaći sirup od drenjina
18. sep.
Sirup vratite u šerpu, sipajte šećer i kuvajte dok se šećer ne istopi, oko 10 minuta. Na kraju dodajte limunsku kiselinu. Ohladite sirup i sipajte ga u flašu. Čuvajte ga u frižideru....
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleKako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle
20. sep.
Saznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle. Sveže slatko od ribizle Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduKako da napravimo domaću limunadu i citronadu
16. jul
Limunada se može napraviti, tako što iskoritite ceđeni sok od limuna, vodu, šećer ili sirup. Sve dobro pomešajte i ohladite. Količina limuna i zaslađivača se prilagođava vašim ukusima i željama....
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Uživajte u vašem domaćem niskokaloričnom tofu siru. Dodajte ga u razne supe, glavna jela, salate ili razle recepte za tofu....
Domaći sirup od listova smokveDomaći sirup od listova smokve
30. jun
Veoma aromatičan i rashlađujuć domaći sirup od listova smokve, a takođe i napitak koji je veoma koristan za zdravlje. Dobro oprani listovi se stavljaju u šerpu i zalivaju se vodom. Kuvaju se 30 minuta....
Neobičan domaći sirup od menteNeobičan domaći sirup od mente
01. jul
Sirup je idealan kada se razredi sa vodom, tako i sa gaziranom vodom, sprajtom - dobijaju se neverovatni kokteli....