Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako spremiti svinjska crevca?Pržena svinjska crevca
svinjska crevca - 500 g, očišćena
luk - 2 glavice
so - po želji
biber - po želji
ulje - za prženje
Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
27. mart
Tajne krhke svinjske koleniceServirajte kao prilog kolenice zajedno sa krompirom
Svinjska kolenica sa belim lukom se takođe lako priprema, veoma je ukusna....
09. jun
Tajna ukusne svinjske koleniceSvinjska kolenica je veoma ukusno jelo, ako znate kako da ga spremite. Jedna od najvećih poteškoća, sa kojom ćete se susresti, jeste da nađete kolenicu....
07. feb.
Kako spremiti oktopoda?Okotpod je pogodan za glavna jela ili za salate, može da se spremi pečen, kuvan, dinstan na maslacu ili mariniran....
01. maj
Kolenica u kesiSve začine dobro utrljajte u celu kolenicu i ostavite da se upiju na nekoliko sati.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Ubacite kolenicu u kesu, koju iglom izbušite na nekoliko mesta....
08. april
Kolenica u tiganjuNakon što je odstojala svinjska kolenica, zaprži se u maslinovom ulju dok ne postane zlatasta zajedno sa belim lukom.
Luk se seče na srednje debele kolutove i peče se dok ne potamni i ne karamelizuje se....
18. avgust
Kolenica u patlidžanuPrethodne noći operite kolenicu i isecite je na male komade. Prelijte ih sokom od kiselih krastavčića, pola tegle, pokrijte posudu i ostavite u frižideru na jednu noć....
10. feb.
Kolenica u đuvečariU đuvečaru se naređaju: praziluk na krupne parčiće, luk, isečen na 4 dela, šargarepe na kolutiće, kolenice, šljive i ostali nabrojani sastojci....
17. nov.
Kako spremiti meke šnicle?Kako bi dobili ukusne šnicle, koristite meko teleće meso ili svinjsko koje nije mnogo masno....
18. feb.
Kako spremiti Šitake pečurke?Šitake pečurke imaju istoriju kultivisanja koja traje nekoliko hiljada godina, a isto toliko se koriste u lečenju i kulinarstvu. Naziv ove pečruke se sastoji iz dve reči - ši /kesten/ i take /drvo/. U bukvalnom prevodu,...
20. mart
Kako sprečiti dehidrataciju?Da biste sprečili dehidrataciju, pijte puno tečnosti svih vrsta, od kojih su neke sveže ceđeni sokovi. Ne pregrevajte telo - pronađite način da se rashladite....
02. maj
Kolenice u krok-potuZapečemo oko 20 minuta dok se prijatno ne zarumeni, prelivajući dva tri puta pečene kolenice sa malo sosa koji se od njih stvorio.
Serviramo sočne svinjske kolenice tople sa omiljenim garnirungom....
14. mart
Pečena kolenica u rerniKašikom može da se uzima sos i da se pokrije kolenica.
Petnaest minuta pre nego što bude gotovo, peče se bez folije.
Prilikom serviranja se pazi, zato što pečena kolenica u rerni može da se odvoji od kosti....
14. jun
Teleća kolenica u sosuUvaljajte kolenice u brašno i ispržite ih s dve strane po 3-4 minuta.
Izvadite i prebacite u posudu za pečenje. U istoj masnoći propržite luk, šargarepe, celer, beli luk, nakon što ste sve isekli na krupno....
14. dec.
Svinjska kolenica u folijiLepo namažite kolenice uljem.
Pomešajte med sa soja sosom dok se ne rastvori. Lepo namažite klenicu smesom. Pospite začinima sa svih strana....
31. mart
Kolenica u ekspres loncuSkuvane kolenice se prebacuju u odgovarajuću duboku posudu za pečenje. Krompir se oljušti, iseče i dodaje u meso. Preostali sastojci se pasiraju i dobijenim sosom se prelivaju kolenice i krompir....
05. dec.
2
Sočna kolenica u đuvečariPreko prasporedite kolenicu bez kostiju. Dodajte maslac. Posolite i sipajte bujon /prethodno proceđen/.
Poklopite i pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni....
18. januar
Svinjska kolenica u krok potuPrvo operite i osušite svinjsku kolenicu. Istrljajte je solju, s obe vrste bibera i zalijt elimunoim sokom. Pokrijte i ostavite da se začini na nekoliko sati.
Nakon toga prebacite kolenicu u posudu krok pota....
12. feb.
Krhka kolenica u glinenoj posudiU posudi pomešamo začine i ulje i sa tom smesom namažemo svinjsku kolenicu.
Pokrivmo folijom i stavljamo u frižider na jednu noć.
Stavljamo začinjenu kolenicu u glinenu posudu i sipamo vodu unutra....
19. nov.
Špikovana svinjska kolenica u đuvečariKolenica se opere i osuši. Pomožu oštrog noža se prave prorezi i svinjskoj kolenici i u njih se gurne po jedan ceo čen belog luka. Meso se posipa solju, alevom paprikom i miksom začina za pečeno meso....
17. feb.
Svinjska kolenica u šarenom đuvečuPropržite luk, pečurke i kolenicu.
Dodati ostatak proizvoda i naliti vodom.
Stavite jednu kocku bujona.
Zatim sve ovo sipajte u đuvečaru i pecite najmanje 3 sata.
Dobićete prekrasnu kolenicu u đuvečari....
21. januar
1
Svinjska kolenica u zemljanom ćupuSvinjsku kolenicu pospite sa po 1 kašičicom aleve paprike i bibera. Obilno prelijte uljem i namažite paradajz pireom. U pleh poređajte krompir, oljušten i ceo, takođe i šargarepu, takođe celu....
15. jul
Kolenica u rerni sa krompiromStavljamo proprženu kolenicu u posudu za pečenje i prelivamo je tečnošću od prženja (poželjno je da je posuda s poklopcem, ali ako nemate takvu možete i sa aluminijumskom folijom)....
14. jun
Špikovana svinjska kolenica u multikukeruNamažite svinjsku kolenicu masnoćom i začinima. Oštrim nožem napravite razreze u mesu i špikujte ga sa malo belog luka. Po želji možete da stavite u multikuker i celu neoljuštenu glavicu belog luka....
23. okt.