Kako spremiti Šitake pečurke?Kako spremiti Šitake pečurke?Šitake pečurke imaju istoriju kultivisanja koja traje nekoliko hiljada godina, a isto toliko se koriste u lečenju i kulinarstvu. Naziv ove pečruke se sastoji iz dve reči - ši /kesten/ i take /drvo/. U bukvalnom prevodu...
Kako spremiti svinjsku kolenicuKako spremiti svinjsku kolenicuPostoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti. Može biti i cela...
Kako spremiti meke šnicle?Kako spremiti meke šnicle?. Kako bi dobili ukusne šnicle, koristite meko teleće meso ili svinjsko koje nije mnogo masno. Isecite i izlupajte meso, poređajte u šerpi, posolite i začinite, poprskajte malo limunovog soka, pa poređajte i drugi...
Kako spremiti svinjska crevca?Kako spremiti svinjska crevca?dalju upotrebu. Da biste to uradili, gotova creva treba da stavite da se ohlade 8 - 10 sati, pa nakon toga da napravite snopove, pažljivo da ih istrljate solju i da ih stavite u čistu kutiju sa otvorom, kako bi...
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjkeukusna bude i čorba sa školjkama, kao i razne salate. Jedan od najrasprostranjenijih načina za spremanje školjki je upravo mornarski način - one se dinstaju sa belim vinom, belim lukom i limunom. Kada spremite...
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganjeVrganji spadaju u jedne od najukusnijih pečuraka. Kako poznavaoci tvrde, one su na drugom mestu po ukusu i aromi nakon neprevaziđene vrste - tartufa. Vrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma...
Kako da spremite bukovaču?Kako da spremite bukovaču?dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu. Evo nekih ideja: Dinstana bukovača sa maslacem kao garnir Potrebni sastojci: 500-600 g bukovače, 4 kašike maslaca, nekoliko...
Šta spremiti na brzinu a da bude i jeftinoŠta spremiti na brzinu a da bude i jeftinoDa li vam se često dešava da vam se neka prijateljica žali kako nema vremena ili sredstava da malo promeni jelovnik kod kuće, a da to ujedno bude i ukusno, kao i, nikako manje bitno, da bude korisno. Evo nekoliko...
Kako da čorba bude gušća?Kako da čorba bude gušća?
17. nov.
Toni Aleksov
Ukusna topla čorba je omiljeno jelo, koje se konzumira tokom cele godine. Ako ste, ipak, napravili retku čorbu, nije nikakav problem, jer postoji nekoliko lakih metoda kojima će ona biti gušća. Pogledajte kako možete...
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinuse vino sipa, šerpu ostavite 20 minuta bez poklopca - da alkohol ispari. Džigerica se pre prženja drži u svežem mleku. Kako bi bilo meko i sčno, ono treba da bude neposoljeno. Jagnjetina se odlično slaže sa...
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko...
Kako da ne bude žilava hobotnica?Kako da ne bude žilava hobotnica?konzumaciju, ovaj morski plod treba da postane krhk. Budući da predstavlja jedan mišić, pretpostavlja se da je svaki takav mišić žilaviji i tvrd. Srećom postoji način kako da napravimo hobotnicu da bude krhka, nežna i...