Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj koji je skuvan na ovaj način je odgovarajuć za salatu od pasulja, ukusnu čorbu od pasulja, tako i za pire od pasulja, kao garnirung uz meso. Pire može da bude i za nadev za pite....
14. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus.
Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni. Odgovarajuće...
29. mart
Kako da na pravilan način skuvate heljduZemlja porekla heljde, koju ruska nacija veoma ceni, u suštini je Indija, ali je činjenica da je ova biljka upravo tamo iz nepoznatih razloga manje popularna. Najverovatnije je razlog tome što se vekovima heljda smatrala...
13. mart
Kako se kuva povrće na pariNa ovaj način ćete brzo i lako skuvati celoviti obrok.
Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da odmah pripremite neodoljivo ukusno povrće na pari!...
02. nov.
Kako se prave perlice šećera?Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove, a drugi je moj i garantujem da ga na ovaj način Italijanke, kada ga trenutno nemaju na raspolaganju, brzo naprave kod kuće....
10. nov.
Kako da na pravilan način merimo telesnu težinuAko ste od ljudi koji se stalno penju na vagu, ne bi li proverili težinu i sa nestrpljenjem očekujete da je cifra manja, to znači da već imate formiran negativan stav prema svojoj težini. Koje su glavne greške pri merenju...
12. mart
Pasulj na manastirski način za užurbane ljudeRecept za pasulj na manastirski način su napravili monahinje i monasi koji su gajili mnogo povrća u baštama manastira.
U ovom receptu čorbasti pasulj na manastirski način sadrži mnogo povrća....
28. april
Pasulj na fiorentinski načinSipajte sve u pasulj i ostavite na ringli da vri 5-6 minuta.
Dok se pasulj kuva spremite kelj. U tiganj sipajte čašu maslinovog ulja.
Dodajte na sitno isečen praziluk, lovorov list i čenove belog luka....
29. januar
Pasulj na sicilijanski načinSvi smo probali klasičnu čorbu od pasulja. Ali šta ćete reći na ovaj Pasulj na sicilijanski način?
Pasulj se veoma dobro opere i stavlja se da provri. Ne namoči se unapred....
09. mart
Pasulj na makedonski načinČim omekne, dodajte ih u šerpu u pasulj. Začinite solju po ukusu, alevom paprikom i divljom nanom.
Sipajte pasulj na makedonski način u šerpici u glinenu posudu (ili vatrostalnu činiju)....
12. dec.
Zreo beli pasulj na seoski način sa kobasicomStavljamo litar vode na vatru da provri. Operemo pasulj i stavljamo ga u vrelu vodu, dodajemo i 1 kašičicu šećera, da se brže skuva....
14. sep.
Kako se priprema riba bonito na japanski načinNačin pripreme:
U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....
31. jul
Čili pasulj na meksički načinDodaje se beli luk, paradajz i sok od limuna i ostavlja se da se krčka na tihoj vatri oko 3 minuta, pri čemu se meša s vremena na vreme.
Dodaje se pasulj, poklapa se i drži se na vatri oko 25 minuta....
04. jun
Crveni pasulj na portorikanski načinDodajte oceđeni pasulj, krompir, paradajz pire i 2 šolje vode. Ostavite da proključa.
Kda proključa, dodajte kocku bujona i so po želji. Smanjite vatru i ostavite da se sve krčka, dok krompir ne omekša....
23. april
Čorbast pasulj na seoski načinNatopimo pasulj dan unapred u hladnoj vodi i sledećeg dana ga spremamo. Stavimo ga da se kuva.
Nakon toga isečemo paprike, luk i paradajz. Kada je pasulj skoro gotov sipamo povrće u šerpu. Sipamo ulje i posolimo....
29. dec.
Zacinjen pasulj na nov načinDodajte paradajz pire i ostatak bujona i pasulj.
Pustite da se krčka oko 30 minuta. Povremeno promešajte. Jelo posolite, začinite po ukusu biberom i služiti toplo....
14. maj
1
Kako se kuva artičokaPravilno očišćena artičoka ima oblik čaše.
Kada kupujete artičoku, treba da birate povrće srednje veličine, sa neotvorenim cvetovima i gustim listovima bez osušenih i braon ivica po listovima....
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!...
13. jun
Kako se kuva kukuruzBitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan ukus, u kome možete uživati sa vašom porodicom.
Možete skuvati kukuruz na dva načina - na klipu ili u zrnu....
27. april
Kako se kuva lep pirinačTako na primer za obični beli pirinač prihvaćeno je pravilo odnosa pirinač:voda da bude 1:3, dok je vode za pirinač za suši mnogo manje....
10. feb.
Kako se kuva sa multikukerom?Na tajn način višak vlage će lakše ispariti i pirinač će ostati vazdušast;
- Ukoliko koristite zamrznuto povrće u svom kuvanju, moraćete da povećate vreme kuvanja;
- Ukoliko pravite kolač ili drugo pecivo, držite...
24. januar
Kako se kuva Crveni zubatac?Riba crveni zubatac može da bude spremljena na najraznovrsnije načine, ali je najbolja za roštilj ili ispečena u rerni sa aromatičnim začinima. Odgovarajuća je i za dimljenje, ako raspolažete sličnim kućnim uređajem....
16. nov.
Kako se kuva sveži kupusOsim toga, zdrav način za skidanje viška kilograma - doktori su je izmislili! Recept možete naći na našem sajtu.
3. Kada želite da zapečete sveži kupus u plehu, najbolje je prethodno da ga dinstate....
01. avgust
Pasulj čorba na kavkaski načinGotova pasulj čorba se rasporedi u posudice i začinjava listićima korijandera, isečenim celerom na sitno i čilijem....
19. april