Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
03. feb.
Kako da spremimo najukusniju ribuVrste ribe i kako da je spremimo
Masna plava riba
Živi i kreće se po površinskim slojevima vodenih tela. Još se naziva i "masna riba" zbog toga što je njen sastav masti najmanje 5% njenog sastava....
27. dec.
Kako da spremimo dijetetsko meso?taj način, izaberite površinsko prženje, pri čemu se meso stavlja bukvalno u sekundama ili najviše dva minuta na masnoću, nakon čega se ocedi dobro na kuhinjskom ubrusu;
- Najdijetetskiji način na koji možete da spremite...
25. mart
Kako da spremite školjkeKada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati.
Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
28. sep.
Kako da spremite vrganjeMiris vrganja se odlično kombinuje sa pečenom teletinom ili piletinom, ali i sa dinstanom zečetinom ili jagnjetinom. Da spremite ukusno jelo ili garnir od vrganja, uvek koristite samo sveže pečurke....
25. sep.
Kako da spremite bukovaču?Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
07. mart
Kako da spremite savršenu jagnjetinuZačine dobro utrljajte i posolite meso pre nego što ga stavite da se peče....
20. feb.
Kako da spremimo špargle - 6 jednostavnih načinaŠpargle na roštilju
Visoka temperatura brzo spremi špargle i daje miris dima....
19. feb.
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti....
05. avgust
Korisna svojstva pečene bundeveUkrasite komade bundeve žele bombonama da naučite decu da jedu bundevu sa zadovoljstvom.
Obavezno probajte pečenu bundevu sa orasima i pečenu bundevu sa medom. Oslobodite svoju maštu i eksperimentišite....
28. okt.
Kako da smršamo sa bundevom?Jelovnik se može upotpuniti supom od povrća, koja uključuje bundevu.
Večera od bundeve
Bundeva za večeru može da se posluži kao ragu od bundeve, pečena bundeva, uz ostalo pečeno voće - jabuke, suve šljive i drugo....
30. nov.
Kako da pravilno pečemo divljačPre nego što se pristupi pečenju mesa divljači, obavezno je da se ono ostavi u marinadi na jedan dan i jednu noć....
08. feb.
Kako da spremite ukusne pileće trticeMogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2....
01. okt.
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Eksperimenti mogu biti sa poreklom zrna i količinom za pečenje. Zaista, razlika je elementarna....
25. jul
Kako da koristimo papir za pečenjeDno kalupa obložite papirom za pečenje i nakon toga namažite masnoćom i brašnom ili namažite sprejem za pečenje. Vaša torta će zagarantovano izaći cela....
31. maj
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoPrema nekima, proteini su mnogo težak sastojak i baš zbog toga je važno da se ograniči njegov unos. Ali, da li je to tako i koja je istina o proteinima?
I tako, oni su nezamenljiva komponenta i osnovni su gradivni materijal...
26. jun
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuNije vam potrebno više od 30 - 40 minuta da spremite ribu na ovaj način. Riba će biti još mekša ako je pre pečenja stavite u posoljenu kipuću vodu oko 4 minuta....
22. sep.
Kako da pečemo povrće u aluminijumskoj foliji?Pečenje povrća u foliji
Preklopljenu foliju stavite na centralnu rešetku rerne, prethodno zagrejanu na 180-190 stepeni. Povrće se peče u foliji 30-35 minuta....
15. okt.
Kako spremiti oktopoda?Okotpod je pogodan za glavna jela ili za salate, može da se spremi pečen, kuvan, dinstan na maslacu ili mariniran....
01. maj
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
03. feb.
Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kakoKoristite pečeni luk i za lečenje apscesa. Topao luk stavite na problematično mesto na 20 minuta na dan kao oblogu i uskoro će apsces nestati.
Zahvaljujući pečenom luku iz rerne možete izlečiti i hemoroide....
23. jul